keskiviikko 21. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/65

PIITULAINEN OTTELEE 16.9. MESSUHALLISSA 19. AMMATTILAISOTTELUNSA Ensi viikon torstaina tarjotaan pääkaupunkilaisille pitkästä aikaa ammattinyrkkeilyäkin. NIC von BELL lupaili eilen lehtimiehille, että hyvää on tulossa. Mielenkiintoista on ainakin nähdä, millaisessa kunnossa on YRJÖ PIITULAINEN, joka odottelee uusia suurotteluja. OIVA PURHO nousee myöskin kehään. Molemmat suomalaiset saavat vastustajakseen ranskalaisen. GILBET STOCK, PIITULAISEN vastustaja, on Ranskan kehien eräs suuri toivo. Tämä vasta 23-vuotias vauhtinyrkkeilijä on jo ehtinyt kukistaa monta nimeä, joista viimeisimmistä mainittakoon Ranskan JYRY BOMBER ja OUCEISSA sekä Italian GORNO. Sen sijaan BABY DAY, jonka PIITULAINEN on kerran niukasti
voittanut ja jolle uusinnassa hävisi, on voittanut STOCKIN. PURHON vastustaja on 26-vuotias ANDRE LEFRANG, jonka listalla on niinikään tunnettuja nimiä. SULO GUSTAFSSON ottelee Italian GIOVANNI GARBINON kanssa ja vielä nähdään neljäskin yhteenotto ADOLFO MINETIN ja VILLE SALMISEN välillä ratkaistaan Suomen Ammattinyrkkeilymestaruus.

16.9.1948 Messuhalliin oli kerääntynyt 6000 henkeä.

Illan paras ottelu käytiin välisarjassa YRJÖ PIITULAISEN ja ranskalaisen GILBERT STOCKIN välillä. YRJÖ PIITULAISEN kunto osoittautui erinomaiseksi, mutta onhan hän harjoitellutkin viime aikoina ahkerasti. Silti hänellä oli täysi työ ranskalaisen STOCKIN kanssa ja ottelu oli erittäin tasainen. Ranskalainen oli erinomainen nyrkkeilijä ja ehdottomasti parempi mies kuin täällä aikaisemmin vieraillut WANES, jonka kanssa PIITULAINEN otteli ratkaisemattoman. Allekirjoittaneen käsityksen mukaan PIITULAINEN eilen voitti 6 erää ja Stock 2, kun taas 2 päättyi tasan. Tämä ottelu osoitti, ettei PIITULAISELLA ole välisarjan huippumiehiä vastaan otellessaan varaa riskeerata vähäänkään ja hitustakin heikompi kunto olisi esimerkiksi eilen merkinnyt kiistatonta häviötä. Jotkut pudistelivat nytkin PIITULAISEN voitolle päätään, mutta se oli kyllä kiistaton. Paremmuus oli tosin niukkaa laatua, mutta sinänsä paremmuutta ehdottomasti. YKÄ-pojan nyrkkeily on sikäli hänelle vaarallista, että se perustuu melkein kokonaisuudessaan vastustajien tekemien aloitteiden hyväksikäyttöön.
Erinomaisen väistötekniikkansa turvin ja suurempaan nopeuteensa luottaen hän on totuttautunut tähän erikoisesti jo amatöörivuosinaan, mutta aivan luotettavalta se ei tunnu ammattikehissä käytettynä. Ei ainakaan huippumiehiä vastaan, jotka kunnioittavat vain iskukovuutta. Nyt kun PIITULAINEN odottelee rauhallisesti pystypäin vastustajan aloitteita kääntääkseen salamannopeilla väistöillä tai ajatuksen nopealla vastaiskulla hyväkseen, hän joutuu myös tuntemaan tarpeettomasti rajuja, väsyttäviä iskupillereitä omissa leukaperissään. Mikäli hänen vastaiskunsa ei lisäksi ole riittävän ruudikas, ei se pysäytä vastustajaa,
vaan päinvastoin antaa tälle itseluottamusta. GILBERT STOCK ei eilen esimerkiksi peräytynyt askeltakaan PIITULAISEN tieltä ja usein kävi niin, että vaikka PIITULAINEN ahdisti iskusarjoilla ranskalaista, hän kuitenkin joutui ottamaan taka-askeleen toisensa perään, kunnes hirmukuntoinen, kovaiskuinen STOCK olikin yht´äkkiä yllättäen muuttunut hyökkääväksi puoleksi. Ranskalainen näet painoi yhtä mittaa päälle, löipä PIITULAINEN sitten tai oli lyömättä. Hän oli joka tapauksessa erinomainen nyrkkeilijä tuo gallialainen GILBERT ja myös erinomaisen rehti kehässä. PIITULAISEN ja STOCKIN ottelu oli urheilullisestikin erittäin korkealla tasolla. YRJÖ PIITULAISELLE oli nyt saatu voitto mitä arvokkain ja parantaa varmasti hänen osakkeitaan edelleenkin "kukkakaalimarkkinoilla". Ottelun korkeata tasoa kuvaa parhaiten se, että vaikka se kesti kokonaista 10 erää, siinä ei sidottu lainkaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti