perjantai 23. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/75

YRJÖ PIITULAINEN - CHRISTIAN CHRISTENSEN KÖÖPENHAMINASSA 2.12.1949 pidettiin tänään ammattinyrkkeilyt joissa pääottelussa kohtasivat toisensa suomalainen YRJÖ PIITULAINEN ja tanskalainen CHRISTIAN CHRISTENSEN. Ennakkomainonnoissa sanottiin, että "laulava suomalainen nyrkkeilijä" PIITULAINEN, joka on suuressa suosiossa täällä, tulisi tässä ottelussa kohtaamaan nyrkkeilyuransa vaikeimman vastustajan. PIITULAINEN asetti silti päälaelleen kaikki ennustelut. Hän otteli kaikkein parhaimpaan tapaansa. Voitto meni ylivoimaisesti suomalaiselle. Hän esitti mitä loistavinta nyrkkeilyä, herättäen erikoisesti huomiota mainiolla liikehtelyllään ja väistöillään.

Tanskalainen onnistui kylläkin pariin otteeseen tempaista suomalaista lujalla oikeallaan, mutta nämä iskut eivät vaikuttaneet PIITULAISEEN. Suomalaisen iskut sattuivat kohti vatustajaa suurella tarkkuudella. Ottelu kesti kahdeksan erää, jonka jälkeen PIITULAINEN julistettiin voittajaksi. Eräs tanskalainen tuomari äänesti kyllä CHRISTENSENILLE voittoa, mutta tuomarille naurettiin. Tanskalaiset lehtimiehet mainitsivat PIITULAISEN voiton olleen ylivoimaisen. Näin loistavasti päättyi kuitenkin nyrkkeilyllisesti kova vuosi. 7 ottelua tasokkaita vastustajia vastaan. EM-haastajan mahdollisuus oli koko ajan lähellä, mutta sen vei kuitenkin sitten isälleni Lontoossa keskeytyksellä hävinnyt englantilainen EDDIE THOMAS, jonka ottelulistalla tappio isälleni olikin ainoa häviö ja hän myös EM-tittelin voitti.
Niin kuin myös vielä myöhemmin, nyt isälleni hävinnyt CHRISTIAN CHRISTENSEN voitti Euroopan mestaruuden. Liekö tässä ollut syy mikä siirsi isäni yrittämään Suomessa ammattinyrkkeilyiltojen promoottorina otellen myös itse iltojen pääottelut, mutta mielessä varmaankin nyrkkeilemisen lopettaminen, kuitenkin näin mahdollisuus jatkaa nyrkkeilyiltojen parissa kehän ulkopuolella. Joka tapauksessa nyt siirtyessämme vuoteen 1950 ja isäni järjestämiin ammattilaiskilpailuihin, joka olisi 17.2-.1950 Helsingin Messuhallissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti