tiistai 13. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/33

MESTARIT LEHDISTÖ OTTELUT! Kun nyt on alkuun päästy näissä mielipiteissä, jotka lainehtivat lehtien palstoilla toinen toistensa jälkeen, niin edellinen kirjoitus poiki jälleen uuden kirjoituksen, nyt nimimerkki R.E.X;n kirjoittamana. Olin tilaisuudessa lukemaan edellisen jutun käsikirjoituksen, ja se synnytti eräitä ajatelmia mielessäni. Eräät ovat väittäneet, että YKÄ on diiva, "tanssiva pelle", "köysineliön marionetti" yms, kun taas toiset sanovat, että eipäs ole! Miten asia sitten lieneekin, niin kyllä meistä tuntuu omituiselta lukea miehelle viaksi hänen urheilullista ylivoimaansa, joka sallii tuoda kovan ja armottoman köysineliön sisäpuolelle myöskin pisaran huumoria. Meidänhän pitäisi päinvastoin olla tyytyväisiä siitä, että meillä on yleisölle tarjottavana sellainen ylivoimainen naurava pelle, mitä YKÄ on. Jollei hän päätä heti ottelujaan, "murhamiehen ilmeellä", niin eihän siitä pidä pahastua - ei edes vastustajan, jolla on tilaisuus kehittyä samalle tasolle.
Emme myöskään usko, että YKÄN niin sanottu pelleily olisi ylimielisyyttä. Silloinhan olisivat esimerkiksi "Sänkä" GUSTAFSSONIN ja KURRE WECKSTRÖMIN triplaesitykset jalkapallossa yhtä hyvin todistuksia ylimielisyydestä ja eiköhän PIITULAISEN "kehäpelleily" ole luonteeltaan aivan samaa. Me muistamme YKÄN vielä pienenä heiveröisenä ja paljasjalkaisena pojannaskalina Repolan Sisun jalkapallojoukkueen keskushyökkääjänä Viipurissa. Muistammepa vielä lisäksi YKÄN ensimmäisen "julkisen" nyrkkeilyesiintymisenkin. Se tapahtui samoihin aikoihin rekisteröimättömien poikaseurojen "Urheilupoikien" ja "Tiiliruukin Riennon" välisessä nyrkkeilyottelussa, johon pääsyliput mm. myytiin salaa! PENTTI FRIMAN vainaja, joka muuten edusti "Urheilupoikien" painikahdeksikon raskasta sarjaa, oli saannut ylipuhuttua isänsä OSKI FRIMANIN luovuttamaan Viipurin Voimailijan kehän tähän "maaotteluun". Raskassarja oli muistaakseni alle 62kg ja ERKKI KAARTINEN edusti siinä "Urheilupoikia", YKÄ PIITULAISEN otellessa siellä niin sanotussa sarjassa alle "varttikilo", joka lienee ollut alle 35 kg. Jollemme muista väärin, YKÄ sai päihinsä tässä ottelussa! Ennen kuin YKÄ niiltä ajoilta on kehittynyt nykyiselle tasolleen, niin siihen on tarvittu valtavaa innostusta ja paljon kieltäytymyksiä. Kun  hän nyt on vihdoin päässyt huipulle, niin suomme totisesti mielihyvin hänelle tilaisuuden pieneen "kehähuvitteluun", sillä tie huipulle ei ole ruusuilla tanssimista.
Ja palatakseni vielä nyrkkeilyyn  sekä vuoteen 1945 oli isäni seuraava ottelu 26.4.1945 jälleen MESTARIT-LEHDISTÖ ottelut Helsingin Messuhallissa, yleisön täyttäessä sen jälleen ääriään myöten täyteen. Siinä illassa YRJÖ PIITULAINEN kohtasi lujaiskuisen ja vasenkätisen PAAVO RÄMÄSEN ja spekuloitiinkin etukäteen muutaman kuuukauden kilpakehästä poissa olleen YRJÖ PIITULAISEN voivan saada vastustajan aiheuttamia maksavaivoja. Ja näin siinä sitten selostuksen mukaan kävi; Illan kiintoisin ottelu nähtiin välisarjassa, jossa YRJÖ PIITULAINEN osoitti olevansa ehdoton ykkönen tässä sarjassa. Hän näytti nyt, että turhaan häntä on "pelleilystä" moitittu, kyllä hän osaa nyrkkeillä kaikkein parhaimpaan tapaan, kun vastus on riittävän hyvä.
Rehti PAAVO RÄMÄNEN antoi ensimmäisessä erässä PIITULAISELLE lujia paukkuja niin kasvoihin kuin sydänalakohtiinkin, mutta ne PIITULAINEN vastaanotti kipua kärsimättä. Kun hän sitten pääsi ottelun herraksi, joka tapahtui jo ennen ensimmäisen erän loppua, niin hän osoitti jälleen olevansa todella hyvä nyrkkeilijä. Toinen otteluselostus kertoi; YRJÖ PIITULAINEN osoitti jälleen olevansa teknillisesti vallan toisella tasolla kuin kaikki muut tämän hetken amatöörimme. Vaikka P. ei vielä ollut kunnossa, niin silti hän piteli PAAVO RÄMÄSTÄ niin pahoin, että ihmetellä täytyi, miten tämä kesti kolme erää otettuaan kahdesti täysosumista lukuakin. P.n iskuissa on terävyyttä, milloin hän haluaa. Hän  osaa iskeä niin nopeasti ja tarkasti, että kun iskuihin lisäksi tulee painoa, niin ei kenenkään ole hauskaa joutua hänen kanssaan samaan kehään. P:llä on niin nopea tilannetaju ja isku sekä väistötaito, että hän alituiseen yllättää vastustajansa ja saattaa heidät hölmistymään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti