keskiviikko 21. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/60

YRJÖ PIITULAINEN JA KIVIKOVA OTTELU LONTOOSSA! 8.9.1947 YRJÖ PIITULAINEN kohtasi walesilaisen  EDDIE THOMASIN Lontoon Harringay areenalla. Kymmentuhantinen yleisöjoukko osoitti suosiotaan PIITULAISELLE tämän otellessa EDDIE THOMASIA vastaan. THOMASIA pidetään eräänä vaarallisimmista välisarjan miehistä Englannissa. PIITULAINEN voitti itse asiassa jo ensimmäisessä erässä, hänen terävä oikea suoransa vahingoitti nimittäin walesilaisen silmäkulmaa niin pahoin, että veri tahrasi kummankin ottelijan. Kerran erän kuluessa PIITULAISEN kummankin käden lyönti sai THOMASIN horjumaan, mutta hän "klinssasi" kiinni ja sai pysytellyksi pystyssä. Toisessa erässä britti sai otettaan hieman takaisin haavoittamalla PIITULASEN oikea silmää. Mutta erän keskivaiheilla suomalainen otti jälleen johdon käsiinsä antamalla sarjan iskuja, jotka miltei murskasivat walesilaisen pään ja avasivat hänen hänen haavansa jälleen. Kolmannen erän alussa PIITULAINEN ryhtyi yrittämään tyrmäystä, hän pommitti kookkaampaa vastustajaansa molemmin käsin ja syvensi yhä THOMASIN silmän yläpuolella olevaa ennestäänkin pahaa haavaa. Erän päättyessä erotuomari meni THOMASIN nurkkaan ja tarkistettuaan haavan julisti PIITULAISEN voittajaksi.
PIITULAINEN jonka esiintyminen Englannissa on jo aikaisemmin otettu suurella suosiolla vastaan, sai osakseen kauan jatkuvia suosionosoituksia. Häntä seuraa hänen göteborgilainen managerinsa EDVIN AHLQVIST. BBC:n radiossa selosti kapt. KAARLO PENTTI eilen illalla PIITULAISEN ottelua, jolloin hänellä oli vastustajana Englannin suurimpia ammattilaistoivoja - EDDIE THOMAS. Vaikka THOMAS onkin verraten uusi mies ammattilaisena, ei PIITULAISEN voittoa ole suinkaan väheksyttävä. Siitä todistaa jo sekin, että promoottori JACK SALOMONS oli heti ottelun jälkeen valmis tarjoamaan PIITULAISELLE uusintaa. Vedonlyönnit ennen ottelua olivat 6-4 englantilaisen hyväksi. THOMAS on walesilainen kaivosmies, joka on suuressa suosiossa. Siitä huolimatta "laulava suomalainen" oli vielä lontoolaisen nyrkkeily-yleisön muistissa ja hän saikin melkoiset suosionosoitukset astuessaan managerinsa EDVIN AHLQVISTIN kanssa kehään. Tämä oli PIITULAISEN 13. ammattilaisottelu, mutta 14:s voi olla se, joka vie hänet Englannin ja Euroopan suuriin kehiin. RODERICK ja WILLIAMS, joista PIITULAINEN on hävinnyt WILLIAMSILLE pisteillä, ottelivat erittäin tasaisesti 15 erän ottelun, jossa RODERICK, jo 33-vuotias kehäkettu, julistettiin kokeneisuutensa perusteella voittajaksi. Ottelu oli ollut lähes parasta nähtävää, jota ammattinyrkkeily voi tarjota. Välisarjaa pidetään kovimpana, mutta siitä huolimatta saattaa PIITULAINEN päästä vielä pitkällekin. Eipä taitaisi olla pahitteeksi vaikka hänkin saisi otella RODERICKIN kanssa Euroopan mestaruudesta. Nopeampana hänellä olisi kyllä mahdollisuuksia tässä ottelussa. Ehkäpä THOMASIN uuden selkäsaunan jälkeen.
Sunnuntaina palasi Turun kautta Lontoosta YRJÖ PIITULAINEN onnelliselta 13. ottelumatkaltaan ammattilaisena. Ei ollut ilmeisesti leikkipeliä ollut tämä kamppailu, sillä sinelmä ympäröi miehen oikeaa silmää ja vasemmassakin ohimossakin näkyi mustaa. Iskimme tarinaksi ja kuulimme noista vammoista ensimmäiseksi; Löi vietävä vasemmalla hirmu lujaa ja aika nopeasti. Heti ensi erässä sai pamautettua ja se taisi olla ollakin onneni, että heti tiesin ruveta varomaan. Kun kuitenkin poski alkoi turvota, niin pelkäsin itselleni käyvän siten kuin sitten kävi THOMASILLE ja panin tuulemaan. Mies yritti kolmannessa erässä tehdä kaikkensa, mutta lyötyään useita raskaita iskuja ohi, tuntui väsyneen ja sitten olikin hyvä paukutella siihen avautuneeseen kohtaan. THOMAS on tällä hetkellä hyvässä huudossa Englannissa. Hänelle oli kuulemma luvattu ottelu Englannin välisarjan mestaruudesta, jos olisi voittanut Y.P:n. Nyt tuo ottelu kuitenkin siirtyi ja hänen haaveensa Euroopan mestaruusotteluun raukesivat. Ammattilaisena hän on otellut suurin piirtein yhtä monesti kuin PIITULAINENKIN. Paitsi jo aikaisemmin mainittua silmäkulmavammaa, oli PIITULAISELLA mennyt ohimoluu hiukan väärään, ja oikean nyrkin rystyset murtuneet. Ei siinä siis oltu yksinomaan taputeltu. Miehemme poskikin olin ollut niin turvoksissa, että silmä oli tuskin näkynyt. PIITULAINEN painoi kilon enemmän kuin THOMAS. Aikaisemmat kertomukset siitä, että THOMAS olisi ollut kevyensarjan mies, eivät pidä paikkaansa. Ainakaan ammattilaisena hän ei ole otellut kevyessä sarjassa. Huhuttu uusinta on päätetty, mutta on mahdollista, että siitä ei tulekaan mitään. Sellaista ovat englannin lehdet kertoneet. Taitavatpa vähän pelätä THOMASIN häviävän toistekin. Yleisöstä kertoi nuori ammattilaisemme, että se oli ollut kerrassaan loistavaa. Kovin oli YRJÖ-poikaamme kaivellut, kun piti marssia urheilutamineissa sellaisessa seurassa, jossa toiset olivat iltapuvuissa. Oli tuo kelpo yleisö pyytänyt PIITULAISTA vielä laulamaankin, mutta siinä kunnossa, johon hänkin ottelussa tuli, ei lauluhomma enää ollut vetänyt leiville. On ilman muuta selvää, että PIITULAISEN tie Englannin kehiin on tällä hetkellä avoin. Tarjouksia oli tullut mm. Manchesteriin ottelemaan. Nyt on sopimus kuitenkin sovittu uusintaottelusta THOMASIASTA vastaan, ja se merkitsee, ettei PIITULAINEN saa otella lainkaan lokakuun aikana loukkaantumisvaaran vuoksi. Sitten onkin astuttava Albert Hallin areenalle. Tämän kuun viimeisenä on kuitenkin lupa, koska silloin ei vielä ole lokakuu, ja niin oma yleisömme näkeekin PIITULAISEN Messuhallissa vastustajanaan eräs Ranskan parhaimpia välisarjalaisia. Se ottelu katsotaan ja päätellään sitten taas niistä miehemme mahdollisuuksista, joista lehdistömme palstoilla on niin paljon kinattu. Kirjoittajan huomautuksena mainitsen, että pari vuotta myöhemmin EDDIE THOMAS pääsi EM-otteluun, missä voitti Euroopan mestaruuden ja uransa jälkeen toimi monen huippuammattilaisen managerina Englannissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti