lauantai 17. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/46

YRJÖ PIITULAISEN 9.säs AMMATTILAISOTTELU!
YRJÖ PIITULAINEN meidän nykyhetken nimekkäin ja menestyksekkäin ammattinyrkkeilijämme ottelee Göteborgissa ensi perjantaina 11.10.1946 Göteborgin Messuhallissa amerikkalaista mustapintaista BABY DAYTÄ vastaan. BABY DAY, joka eilen saapui Ruotsiin lentoteitse Kööpenhaminasta, on 24-vuotias, erittäin vahvarakenteinen, joka painaa noin 67kg. Hän on aikoinaan voittanut entisen välisarjan maailmanmestarin LEW JENKINSIN, ja häntä ennustetaankin ilman muuta PIITULAISEN tähän saakka vaarallisimmaksi vastustajaksi. PIITULAINEN ei perjantain ottelun jälkeen todennäköisesti kilpaile pariin kuukauteen. Hän ja hänen managerinsa EDWIN AHLQVIST lähtevät tammikuun 4. päivänä M/S GRIPSHOLMILLA USA:han. AHLQVIST on luvannut tältä matkalta palattuaan järjestää PIITULAISELLE ottelun Helsingissä jonkin hyväntekeväisyysjärjestön hyväksi ja kustantaa hänelle tähän otteluun jonkun hyvän ulkomaisen vastustajan. Ja ottelussaan tummapintaista amerikkalaista BABY DAYTÄ vastaan joutuikin isäni todelliseen testiin ja muistan jo pikkupoikana jutun tästä ottelusta isäni sitä muistellessa; "kun ottelu alkoi mie löin muutaman nopean vasemman suoran ja tämä BABY DAY vaikutti aika hitaalta ja niinpä mie ajattelin lopettaa ottelun heti alkutekijöihinsä ja keskityin lyömään tyrmäävän oikean suoran hänen päähänsä ja aukon tullessa löin niin kovaa kuin pystyin koko vartalonpaino lyönnin takana ja osuin täydellisesti, ja mitä teki vastustaja, nosti hiukan katsettaan ja moiskautti suullaan pusun ilmaan ja ei ollut millänsäkään lyönnistäni, silloin tuli miulle kiire ja hiukan paniikki, 10 erää edessä"?

Ja annankin taas parin otteluselsotuksen kertoa ottelun niin kuin paikalla olleet toimittajat sen näkivät, tervetuloa ringside paikoille, ottelu alkaa: Täällä Göteborgin Messuhallissa suoritettiin tänään onnistuneet ammattilaisottelut, jotka olivat keränneet katsomoon noin 6000 katselijaa. Ilta onnistui urheilullisesti hyvin, sillä kehässä tarjottiin nähtäväksi erittäin lujaa, aitoa ammattinyrkkeilyä. Väriä antoivat osaanottavien tummaihoisten esitykset. Illan toisessa pääottelussa suomalaisen YRJÖ PIITULAISEN ja amerikkalaisen BABY DAYN välillä. muodostui kamppailu hyvin sensaatioluonteiseksi. Ensimmäinen erä sujui varovaisesti, sillä kumpikin tarkkaili toistensa ottelutyyliä. BABY DAY otteli aitoon amerikkalaiseen tyyliin, kyyryasennossa koittaen tunkeutua  lähikamppailuun. Toisessa ja kolmannessa erässä PIITULAINEN lisäsi vauhtia, ollen työteliäämpi, mutta BABY DAYN outo tyyli harhaanjohti häntä jollakin tavoin.
Neljännessä erässä DAY alkoi lujan "faittingin", tappelunsekaisen nyrkkeilyn, päästen näin aloitteiden tekijäksi. Hän harrasti ahkerasti lujia vartaloiskuja. Erä oli DAYN. Viidennessä erässä DAY iski PIITULAISEN hetkeksi lattiaan, mutta isku oli liian alas suunattu, joten hän sai varoituksen. Kuudennessakin erässä DAY pystyi vielä lujaan kamppailuun, mutta sen jälkeen oli ottelu PIITULAISEN, sillä hänen parempi kestävyytensä ja otteluhalunsakin pakottivat DAYN asettumaan puolustuskannalle.
PIITULAINEN voittikin  neljä viimeistä erää selvin piste-eroin,
joten hän sai varman pistevoiton tässä 10. erän ottelussa. Yleisö osoitti suurta suosiota suomalaiselle. Illan raskaansarjan ottelussa malmölaisen JOHN NILSSONIN ja myös tummaihoisen AARON WILSONIN välillä  päättyi 8.erän lujan ottelun jälkeen WILSONIN pistevoittoon.

BABY DAY LUJEMPI KUIN ANATOLI GRAINER!
YRJÖ PIITULAISEN viimeisin ottelu Göteborgissa oli luja, mutta hänen voittonsa BABY DAYSTA onkin katsottava meikäläisen huomattavimmaksi menestykseksi tämän ammattilaisuralla, sillä BABY DAY oli vaikeasti otettava pala  ja nyrkkeilijänä ehdottomasti taitavampi kuin englantilainen WILLIAMS, jolle YKÄ kesällä hävisi pisteillä. BABY DAY, joka on otellut satakunta ammattilaisottelua Amerikassa ja ollut kevyensarjan maailmanmestarin BOB MONTGOMERYN harjoitustoverina, on lyhyenläntä mustaihoinen, jolla on harvinaisen vahva leukarustinki ja muutenkin tyypillinen fighting fase, nyrkkeilijännaama. Hän nyrkkeili etukumarassa asennossa ja hakeutui lähikamppailuun iskeäkseen hirvittävän lujia koukkusarjojaan. Antaakseni lukijoille jonkinlaisen kuvan DAYN iskuvoimasta, haluan mainita, että Neuvostoliiton välisarjan mies, tyrmäyskuningas ANATOLI GRAINER, joka kesällä suuresti yllätti stadionyleisömme lujilla lyönneillään, löi mielestäni kuin hento neitonen DAY:hin verattuna!
PIITULAISEN käsivarret, joihin DAYN iskut suurimmalta osaltaan sattuivat, olivat täynnä sinelmiä ottelun jälkeen. Luulisin DAYN pystyvän yhdessä illassa tyrmäämään kaikki Suomen raskaansarjan amatöörinyrkkeilijät tällä hetkellä.  Kun lisäksi hän suojaa itseään hyvin, ja lyönnit päähän eivät vaikuta mitään, niin ymmärtää, että hän oli PIITULAISELLE luja vastus.
Huolimatta siitä, että PIITULAINEN vielä on hieman ylikunnossa, hän otteli erinomaisen hyvin ja yllätti erikoisesti suurenmoisella puolustusnyrkkeilyllään ahdistettuna ollen. Etäisyysarviointi oli samaten tarkka ja lasketut olivat olivat ne lyönnit, jotka nopea BABY DAY sai vastustajansa päähän. YKÄ sai useita nopeita ja tosi lujia koukkuja osumaan vastustajansa päähän, mutta varjeli hyvin etukumarassa asennossa palleaansa, mutta meikäläinen sai ottelun loppupuolella sisään pari lyöntiä, jotka heti huomattavasti taltuttivat tummapintaisen vatustajan hyökkäyshaluja. PIITULAISEN tähän asti paras pistevoitto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti