torstai 22. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/69

MESSUHALLIIN KOVA VASTUSTAJA RANSKASTA 17.1.1949 Melkein päivälleen kuukausi, viimeisestä Kööpenhaminan ottelustaan oli YRJÖ PIITULAINEN taas kehässä, mutta nyt kotimaassaan ja tutussa Messuhallin kehässä, vastustajanaan hirmulyöjänä tunnettu kovapintainen ranskalainen PAUL VIARD. Ja näin kertoivat otteluselostukset matsista Messuhallissa. Viimeistä paikkaa myöten kansoitetussa Messuhallissa oli YRJÖ PIITULAISELLE käydä hullusti ottelussaan Ranskan kovaotteista PAUL VIARDIA vastaan. Silmäkulma aukesi kolmannessa erässä melko pahannäköisesti. Ranskalainen yritti pommittaa sitä purevilla iskuillaan, mutta PIITULAINEN suojasi itseään hyvin. Suomalaisen alkuhermostuneisuus hävisi myös
vähitellen ja hän pääsi vauhtiin. VIARD perääntyi, mutta teki nasevia vastaiskuja, jotka useasti löysivät maalinsa. Tästä huolimatta ei PIITULAISEN voitto ollut kyseenalainen missään erässä. Kolmannessa ja neljännessä jakson väliajalla koetettiin silmäkulmassa olevaa haavaa peittää laastarilapulla, mutta ei se pysynyt siinä kuin hetken. Verenvuoto oli kuitenkin erinäisillä rohdoilla saatu tyrehtymään ja suomalainen oli jälleen oma itsensä. "GLAMOUR BOY" oli nyt kova ja järkkymätön, kävi päälle tarkasti ja koetti löytää aukkoja vastustajan  suojauksessa. VIARD sai vatsakrampin! Kuudennessa erässä tapahtui yllätys. PIITULAINEN sai yhden lujan iskun osumaan VIARDIN kasvoihin ja heti tämän jälkeen ranskalainen nosti kätensä merkiksi, että on saanut tarpeeksi. Miksi hän lopetti, oli arvoitus kaikille, sillä minkäänlaista väsymyksen tai vamman merkkejä ei hänessä näkynyt. Jälkeenpäin ilmeni ja sen totesi lääkärikin, että hän oli saanut vatsakrampin, jolloin hengitys oli salpaantunut melkein täydellisesti. YRJÖ PIITULAISEN voitto VIARDISTA, ei ollut mikään suuri juttu, verrattuna siihen, että hänelle äskettäin hävinnyt Portugalilainen RAPHAEL DA SYLVA on otellut tasapelin Roomassa LIVIO MINELLIN kanssa. MINELLIHÄN on suurin piirtein selvä EM-otteluun. PIITULAISEN osakkeet ovat viime aikoina nousseet muutenkin ja nyt niitä nostettiin jopa itsestään "ikuisessa kaupungista" käsin. PIITULAINEN esiintyi illan ainoana voittajan, jonka ottelu ei kestänyt täyttä aikaa ja vaikka ikää ei ole vasta kuin 26 vuotta, niin tekniikka on kehittynyt ja nyrkkeihin on tullut purevuutta, joten kyllä Ykä alkaisi olla valmis myös EM-otteluun, sitä jäämme jännittyneinä odottamaan. Myös ELIS ASK ja BRUNEAUN ottelu oli mainio.


Vajaa kuukausi tästä PAUL VIARD ottelusta Messuhallissa isäni kävi ottelemassa Tukholmassa kovan tummapintaisen ranskalaisen OMAR LE NOIRIN kanssa tiukan 10-eräisen kamppailun, jonka voitti kuitenkin selvästi pistein ja edelleen vain vahvisti mahdollisuuksiaan EM-otteluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti