torstai 22. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/67

PIITULAISTA KANNETTIIN KULTATUOLISSA KÖÖPENHAMINASSA Ennen kuin kuukausi oli taas kulunut lähti isäni Kööpenhaminaan uuteen otteluunsa vastustajana tällä kertaa espanjalainen ROGER VIVACOS. Mukana illassa olisi myös toinen suomalainen, OIVA PURHO, joka kohtaisi tanskalaisen CARL NIELSENIN. Ottelupäivä olisi 5.11.1948 ja ottelut jo tutussa KB-hallenissa Kööpenhaminassa. Suomalaisnyrkkeilijät PIITULAINEN ja PURHO pääsivät kerta kaikkiaan Kööpenhaminassa yleisön suosikeiksi. Heidän otteluistaan kirjoittivat Tanskan pääkaupungin lehdet varsin kiitettäviä sanoja. PIITULAISEN kipuaminen kohti yhä parempia otteluja siis jatkuu, eikä PURHO suinkaan ole vielä viimeistä sanaansa  kehässä sanonut. Onhan
hän maailmanmestarin CERDANIN ohella ainoa eurooppalainen, joka on voittanut RAADIKIN tämän ammattilaisaikana. BERLINSKE TIDENDE kirjoitti: Suomalainen raskaansarjan nyrkkeilijä OIVA PURHO osoittautui, kuten ennakolta odotettiinkin, vaikeasti selvitettäväksi vyyhdiksi CARL NIELSENILLE. Hänellä oli korkeampi alkuasento kuin meikäläisellä NIELSENILLÄ lähtiessään iskujenvaihtoon. PURHO on lihonut ja tullut liikkeissään hitaammaksi sen jälkeen, kun hän kohtasi SVEND-AAGE CHRISTENSENIN, mutta tästä huolimatta hän osoittautui NIELSENIÄ paremmaksi nyrkkeilijäksi. Hänelle ei tuottanut minkäänlaista vaikeutta sijoittaa oikeansa NIELSENIN kasvoihin jatkaen iskujensa sarjaa tehokkailla vasemman käden koukuilla ja iskutyönnöillä, jotka valitettavasti sattuivatkin osumakohtiin. PURHO oli näet parempi näistä kahdesta ottelijasta.
SOCIAL-DEMOKRATEN kirjoitti: YRJÖ PIITULAINEN esitti hienon näytösottelun espanjalaista VIVACOSIA vastaan. Molempien paino oli 67,5 kiloa. Kumpikin aloitti kamppailun vauhdilla. Teräviä ja lyhyitä iskuja jaettiin molemmin puolin. Erän puolivälissä PIITULAINEN iski lyhyellä oikean käden iskulla vastustajansa lattiaan, jolloin VIVACOS otti luvun viiteen. Tämän jälkeen espanjalainen kävi varovaiseksi, joten PIITULAINEN jatkossa hallitsi ottelua voittaen etenkin 5,6. ja 7. erän puhtaasti. Tästä ottelusta yleisö piti eniten osoittaen suosiotaan sen päätyttyä useiden minuuttien ajan kättentaputuksin rynnäten lopuksi kehän äärelle. Molemmat nyrkkeilijät kannettiin kultatuolissa ympäri salia ja yleisö ei tahtonut heistä luopua. Näin juhlallisesti tulikin isäni          21:des ammattlaisottelu suoritettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti