perjantai 16. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/42

KAVERUKSET SKÅNE-JOHN ja YRJÖ PIITULAINEN ENGLANNISSA. Lauantaina 10.8.1946 lensivät kaverukset JOHN NILSSON ja isäni mukanaan managerinsa EDVIN AHLQVIST Lontooseen. Valloittava kuva löytyy isäni leikekirjoista, missä herrat ovat juuri astuneet lentokoneen ovesta laskeutumisrappusille ja kuvateksti kertoo; Oikein lentokoneella saapuivat YRJÖ PIITULAINEN ja JOHN NILSSON Ruotsista Lontooseen, jossa kilpailevat tiistaina, kuten olemme maininneet. Kuvassamme on NILSSON alaportailla ruotsalaisessa lentäjäpuvussa. Keskellä EDVIN AHLQVIST ja ylhäällä laulava.nyrkkeilijämme YRJÖ PIITULAINEN.

Ruotsalaiset asiantuntijat olivat jo etukäteen varmoja NILSSONIN häviöstä ja pitivät hänen matkaansa Englantiin liian aikaisena. Brightonissa Promoottori JACK SOLOMONS odottaa täyttä huonetta, kun englantilainen FREDDIE MILLS puolustaa nyrkkeilijämainettaan ruotsalaista JOHN NILSSONIA vastaan. Samoissa kilpailuissa Brightonissa tiistai-iltana YRJÖ PIITULAINEN ottelee ensi kertaa Englannissa JOHNNY WATTERSIA vastaan. NILSSON ja PIITULAINEN harjoittelivat maanantaina viimeisen kerran hyvin kevyesti, ennen tiistain kamppailuja. NILSSON uskoo varmasti voittavansa vastustajansa tyrmäyksellä. PIITULAINEN puolestaan on hyvin vaitelias eikä odota liikoja, sillä punatukkainen irlantilainen on erittäin kovaiskuinen. PIITULAISELLA on silti nopeampana hienoiset mahdollisuudet selvitä kaikella kunnialla. Kilpailut alkavat Suomen aikaan kello 20.00 ja tuloksen PIITULAISEN nyrkkeilystä voi saada vasta kahden tai kolmen aikaan aamuyöllä. Nyt annan lehtiselostusten kertoa miten illan nyrkkeilyissä Brightonissa kävi;
Suomalainen välisarjan nyrkkeilijä YRJÖ PIITULAINEN voitti täällä tänä iltana pohjois-irlantlaisen JOHNNY WATTERSIN teknillisellä tyrmäyksellä toisessa erässä. PIITULAINEN osoittautui ottelussaan erittäin nopeaksi ja teki yleisöön voimakkaan vaikutuksen. Hän oli kokonaan toista luokkaa kuin vastujansa WATTERS, joka ensimmäisessä erässä joutui ottamaan lukua yhdeksään, saatuaan valtaisan sarjan oikeita ja vasempia suoria, mutta hänet pelasti tyrmäykseltä väliajan tulo. Toisessa erässä PIITULAINEN jatkoi hyökkäilyään erittäin tarmokkaasti lyöden WATTERSIN kolmasti lattiaan, missä tämä joutui ottamaan lukua kahdeksaan asti. Tämän jälkeen tuomari keskeytti ottelun PIITULAISEN hyväksi. Arvostelijat sanoivat PIITULAISTA erääksi parhaimmista nyrkkeilijöistä mitä Englannissa  on nähty! Todellinen taistelija, sanottiin hänestä.


Englannin raskaankeskisarjan mestari FREDDIE MILLS tyrmäsi ruotsalaisen JOHN NILSSONIN jo ensimmäisessä erässä. Ruotsalainen teki virheen antautuessaan lujaan iskujenvaihtoon kokeneen vastustajansa kanssa. Hän joutui ottamaan lukua kahdeksaan ja toisen kerran seitsemään, kunnes kahden ja puolen minuutin kuluttua tuli täydellisesti tyrmätyksi.

PIITULAINEN LAULOI YLEISÖLLE OTTELUN JÄLKEEN! Kirjeenvaihtajamme ilmoittaa ylläolevan lisäksi, että PIITULAINEN nyrkkeili erittäin hyvin antaen näytöksen tarkkuusnyrkkeilystä ja väistäen taitavasti kaikki irlantilaisen iskut ja vastaten niihin voimakkain vastahyökkäyksin. Ottelun jälkeen yleisön vaatimuksesta PIITULAINEN palasi kehään ja lauloi suomeksi "Donkey serenaden"! Arvioitiin yleisesti, että PIITULAISELLA on suuri nyrkkeilijän ura edessään. Hänen seuraava ottelunsa on syyskuun 18 päivänä Göteborgissa, mutta hän toivoi sen jälkeen voivansa jälleen otella Englannissa.
PIITULAINEN SUOSIOSSA ENGLANISSA. Meille ei tarjota nykyisinä harmaina aikoina liiaksi ilonaihetta kansainvälisellä urheilurintamalla. On näin ollen hauskaa kuulla menestysuutisiakin. Nykyhetken ansiokkain ammattinyrkkeilijämme YRJÖ PIITULAINEN on tehnyt hyvää propagandaa maastamme Englannissa. Uutisethan ovat kertoneet, että tämä vilkasluonteinen karjalainen välisarjan nyrkkeilijä on menestynyt loistavasti Englannissa, tunnetussa urheilukaupungissa Brightonissa. Hän on voittanut toisessa erässä pohjois-irlantilaisen mestarin JOHNNY WATTERSIN tyrmäyksellä, oltuaan jo ensimmäisessäkin erässä aivan ylivoimainen, iskemällä mestarin titteliä käyttävän vastustajansa lattiaan "pitkää lukua" nauttimaan. Joskin otamme huomioon sen seikan, ettei JOHNNY WATTERS kuulu maailman parhaimmistoon eikä liene brittiläisenäkään heimon kaikkein edustavimpia kykyjä, niin sittenkin on PIITULAISEN voitto huomattava. Hänhän oli ylivoimainen. Ja erikoista on, että PIITULAINEN saa ring-side paikoilta ottelua seuranneilta englantilaisilta nyrkkeilyasiantuntijoilta melko mairittelevan arvostelun suorituksestaan kehässä. Hehän väittävät, että PIITULAINEN esitti nyrkkeilyä, joka on laadultaan parasta mitä Englannissa on nähty. Tämä on paljon sanottu. Englantilainen nyrkkeilykäsitys on hyvin vaativa. He asettavat teknillisen nyrkkeilysuorituksen ratkaisevasti edelle ns. sluggerityyliä. Jos PIITULAINEN on ollut, kuten saapuneitten tietojen rivien välistä saattaa todeta, parhaimmalla ottelupäällään, niin hän on varmastikin esittänyt loistavaa kehätyötä. Sellaiseen hän pystyy parhaimmillaan ollessaan, niin "nyrkkeileväksi pelleksi", kuin häntä ilkeämielisesti joskus kutsutaankin häntä suvaitsemattomien mielipiteiden esiintuojien taholta. Täytyy olla myös todella vallan luonnottoman lujaiskuinen gorillatyyppi ihmiseksi, jos PIITULAISELTA isketään pää pois vartalosta, kuten nyrkkeilymme "isä" VIKTOR SMEDS on eräissä lausunnoissaan väittänyt, kun PIITULAINEN astuu USA:n kehään. Tälläinen temppu on varmastikin helpompi suorittaa suulla ja erehdyttävillä sanoilla, kuin toteuttaa se käytännössä. PIITULAISELLA on näet nyrkkeilysilmää ja ottelu tarmoakin hyvä annos ja kun hän saa lisää kokemusta ja 25-vuotiseen keväiseen olemukseensa myös lisää lujuutta, niin eipä vain tiedä vaikka hän vielä taluttaa nyrkkeilykykynsä epäilijät häpeännurkkaan, joskaan ei suurtitteliä saavutakkaam. Oli miten oli, mutta kaikessa tapauksessa PIITULAINEN on tähän mennessä hoitanut hyvin leiviskänsä rahasta nyrkkeilevän pugilistin kivikkoisella tiellä. Brittiläinen urheiluyleisö ei suurestikaan tunne suomalaista nyrkkeilyä ja kun he nyt saavat huomata, että Suomessakin löytyy näin kypsää teknillistä työtä tekevä kehäesiintyjä, jolla ei puutu iskuvoimaakaan, niin onhan se tunnustusta ansaitseva suoritus ja mainos maallemme. Hyvä jatkoa vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti