tiistai 20. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/54

UUSI KEHÄNIMI JOE PITT? Promoottori JACK SOLOMONS on luvannut ottelun RODERICKIA vastaan, mikäli PIITULAINEN maaliskuussa voittaa ARTHUR DONAHARIN. Kustantaja AHLQVIST sanoi neuvotelleensa PIITULAISEN kanssa tämän nimen muutamisesta, mutta he eivät ole päässeet sopimukseen siitä, minkä "kehänimen" YRJÖ ottaisi. On ehdotettu, että PIITULAINEN ottaisi uudeksi nimekseen JOE PITT, mutta vaikka tämä onkin hyvä nimi amerikkalaiselle nyrkkeilijälle, niin se ei taitaisi sopia pohjoismaalaiselle."Tiedän kyllä, että hänen nimensä on muutettava aivan nyrkkeilyn vuoksi, mutta en ole varma, mikä pojalle sopisi nimeksi, lausui AHLQVIST. Hän ilmaisi luottavansa täydellisesti PIITULAISEN valmentajan kykyyn, sillä tämä valmentaa mm. parhaillaan GRAZIANOA ja BAKSIA. "Haluaisin, että YRJÖLLÄ olisi edes yksi ottelu täällä ennen kuin hän palaa Lontooseen", sanoi AHLQVIST. "Mutta WHITEY ja minä emme tiedä vielä, koska hän on täysin kunnossa, emmekä halua otteluttaa häntä, jos kaikki ei vielä ole aivan varmaa".


On kylläkin hyvä sanoa muutamia varoituksen sanoja kaikkien näiden lupaavien ja rohkaisevien ylistysten jälkeen. Tämän kirjottaja on nähnyt monen nuoren nyrkkeilijän esiintyvän loistavasti harjoituskehässä, mutta pettävän toiveet heti jouduttuaan tositilanteeseen köysien välissä. PIITULAINEN ei näytä näihin kuuluvalta, mutta joka tapauksessa hänen on vielä ponnisteltava kauan ennen kuin hän on huipulla. Suomalaisen on ensin hankittava yleisön suosio ja lyötävä muutamia hyviä amerikkalaisia nyrkkeilijöitä, ennen kuin hän voi tosissaan alkaa niittää mainetta. Mikäli hän onnistuisi voittamaan Euroopan mestaruuden, kuten AHLQVIST toivoo, niin se olisi luonnollisesti suurta mainosta hänelle. Silloin hän saisi helpolla otteluja.

Tällä hetkellä on välisarja kylläkin hyvä sarja uudelle tulokkaalle. Siinä ei ole kovin paljon hyviä nyrkkeilijöitä, vaikka maailmanmestari SUGAR RAY ROBINSON onkin eräs kaikkien aikojen suurimpia kehäkettuja. Mutta nykyään tämä mustaihoinen nyrkkeilijä saa hakea arvoistaan vastusta ylemmästä sarjasta, sillä hänelle ei löydy tasaväkistä vastustajaa välisarjasta. Keskisarjassa on sen sijaan kilpailu on kova - nimet ZALE, GRAZIANO, CERDAN, LaMOTTA ja CHARLES BURLEY todistavat sitä. Välisarjan paras nimi on ROBINSONIN jälkeen TOMMY BELL, myöskin mustaihoinen nyrkkeilijä BEAU JACK ja vanha veteraani TIPPY LARKIN ovat huomioon otettavia tekijöitä. Mutta joka tapauksessa on PIITULAISELLA mahdollisuuksia nousta nopeasti. Ainakin monet amerikkalaiset "nyrkkeilyasintuntijat" uskovat tähän mahdollisuuteen ja samoin varmaan toivovat hänen ystävänsä suomalaisen kaukaisessa kotimaassa. Lontoosta tuli myös hauska tieto sikäläisessä lehdessä olleesta mainiosta jutusta, jossa oli otsikkona; PIITULAISELLE KILPAILIJA LAULAVAN NYRKKEILIJÄN TITTELISTÄ! Lontoo 29.1.1947. En ymmärrä, miksi laulu ja nyrkkeily eivät sopisi yhteen, selitti entinen välisarjan mestaruuden tavoittelija (vuodelta 1915) FRED DYER, UP:n haastattelijalle. "Nyrkkeilessäni New Yorkissa herätin kerran suurta huomiota ilmestymällä ukule kädessä kehään ja laulamalla Torreadorin laulun Carmenista. Sen jälkeen minun oli aina laulettava". DYER sanoi pitävänsä suomalaista laulavaa nyrkkeilijää YRJÖ PIITULAISTA pelkästään amatöörinä. "Kuulin hänen laulavan Aasiserenaadin hänen otellessaan viime kesänä Englannissa", lausui FRED. "Olisin vielä nytkin voinut laulaa hänet ulos kehästä, vaikka se on minun myönnettvä, että hän kyllä on ensiluokan nyrkkeilijä"! PIITULAISELLA on kilpailija Euroopan laulavan nyrkkeilijän kunnianimestä myös FRANK HOUGH, joka myöskin toisinaan esiintyy laulajana kilpailujen lomassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti