torstai 22. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/70

PIITULAISEN EM-KATSASTUS MESSUHALLIIN 26.4.1949
Yrjö Piitulaiselle vaarallinen koetinkivi. CHARLES DHERY, marokkolainen puoliverinen, jonka PIITULAINEN muutaman päivän päästä kohtaa Messuhallissa, on Nicolaus von Bellin fight-illan ainoa nyrkkeilijä, josta mannermaan nyrkkeilytilastot kertovat jotain mainittavaa. PIITULAINEN tuntuukin saavansa vastaansa nuoren ja vaarallisen tyrmääjän. DHERY on pitkä poika välisarjaan, 189 senttimetrin mittainen. Hän on syntynyt Rabatissa 1926 ja on voittanut useita merkittäviä vastustajia tyrmäyksellä. Kahtena ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan 1946-1947 DHERY on voittanut kaikki ottelunsa lukuun ottamatta 10-erän ratkaisematonta italialaista GALATEOA vastaan ja kuluneena talvena on hän peitonnut mm. OMAR DE NOIRIN, joka tuntuu ottelevan paljon ja häviävän usein, mutta pystyvän silti yhä yllättämään hyviäkin miehiä, kuten yllätti Hollannin ylpeyden GIEL DE ROODEN. Myös YRJÖ PIITULAISEMME nyrkkeili 4.2.1949 Tukholmassa 10 erää OMAR DE NOIRIN kanssa voittaen kuitenkin ottelun selvästi. Illan ottelusta YRJÖ PIITULAINEN - CHARLES DHERY raportoivat lehdet seuraavasti:
Eilinen ammattinyrkkeilytilaisuus Messuhallissa muodostui varsin onnistuneeksi. Yleisön kannatus ammattinyrkkeilyihin on taattu, nytkin oli katsomossa runsaasti yli 5000 henkilöä, joka jälleen sai nähtävää "koko rahan edestä". Tuskin monellakaan taholla uskottiin, että ottelut muodostuisivat kovinkaan värikkäiksi. Olihan tällä kerralla käyty kovaa kampanjaa otteluja vastaan, koska nyt ensimmäisen kerran yksityinen järjesti tilaisuuden. Promoottoriyhtymä von BELL-HAGMAN voi olla tyytyväinen iltaansa, vaikkakaan se ei ehkä taloudellisesti ollut niin onnistunut, kuin se parempana ajankohtana olisi saattanut olla. YRJÖ PIITULAINEN 68 kg - CHARLES DHERY 66,8 kg. Jo ensimmäinen erä oli varsin vilkas. DHERY nyrkkeili kumaraisena. Toinen erä oli hurjaa fight-juhlaa, ranskalainen teki PIITULAISELLE tukalat oltavat, sillä hän iski kovaa ja tiuhasti. Kolmas erä oli samanlainen, mutta 4. erässä sai PIITULAINEN niin tehokaita osumia, että puoliverisen vauhti hiljeni. 5. erässä alkoi PIITULAINEN tulla parhaimmilleen ja pehmitellä vastustajaansa hirmukoukuilla, jotka osuivat tarkasti ja arkoihin kohtiin vuoroin vartaloon ja päähän. Kello soi 6. erän alkamisen merkiksi, mutta DHERY vain pudisti päätään kulmastaan kiirehtivälle PIITULAISELLE. Hänen kätensä oli loukkaantunut peukalosta, mutta edellisen erän tapahtumista luovutus varmaan enemmän johtui kuin kädestä. Pisteissä meni PIITULAINEN jo 5. erässä vakuuttavasti johtoon. Hän voitti 1. erän 20-18, neljännen samoin ja viidennen 20-16. DHERY voitti 2. erän 20-18 ja kolmannen 20-19.


Tämän jälkeen tulikin epäsuotuisa viesti Pariisista, Suomen mestari YRJÖ PIITULAINEN ei pääse ottelemaan Euroopan mestaruudesta italialaista LIVIO MINELLIÄ vastaan, vaan haastajaksi valittiin Iso-Britannian mestari HENRY HALL. PIITULAISELLE saattaa kuitenkin tulla mahdollisuus haastaa tämän ottelun voittaja. Euroopan ammattinyrkkeilyliiton hallinnollinen sihteeri RAYMOND I´HERNOULD kertoi äskettäin United Pressille vastaanottaneensa Suomen Ammattinyrkkeilyliiton kirjelmän, jossa pyydettiin liittoa nimeämään PIITULAINEN välisarjan Euroopan mestarin haastajaksi. I´HERNOULD ilmoitti, ettei hän katsonut välttämättömäksi lykätä Suomen liiton esityksen käsittelyä komitean seuraavaan istuntoon, vaan kirjoitti sen kaikille 11 jäsenelle pyytäen näiden mielipidettä kirjeellisen äänestyksen muodossa. Virallisesti en vielä voi ilmoittaa äänestyksen tulosta, koska kaikki 11 eivät ole vielä vastanneet, mutta epävirallisesti voin sanoa, että vastauksia on tullut jo tarpeeksi paljon osoittaakseen, että Suomen mestaria ei ole valittu haastajaksi. PIITULAINEN hävisi tässä äänestyksessä todennäköisesti varsin pienellä äänimäärän erolla. I´HERNOULD lausui ettei vielä ole päätetty, milloin ottelu Euroopan mestaruudesta järjestetään, mutta siihen menee melko paljon aikaa, koska MINELLIN ilmoitetaan olevan valmiina matkustamaan Yhdysvaltoihin. Jos PIITULAISELLA on hyvä manageri, niin hän voi saada mahdollisuuden haastaa MINELLI-HALL ottelun voittajan.      I´HERNOULD kertoi edelleen, että Ranskan ammattinyrkkeilyliitto aikoo kilpailla PIITULAISTA vastaan yrittämällä saada oman miehensä ottelemaan MINELLI-HALL ottelun voittajaa vastaan. Ranskan miestä ei ole vielä valittu, mutta liitto aikoo asettua kannattamaan jotakin nuorta nyrkkeilijää, todennäköisesti CLAUDE RITTERIÄ, joka on entinen Ranskan amatöörinyrkkeilyn keskisarjan mestari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti