perjantai 23. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/74

JÄLLEEN TASAPELI, NYT KÖÖPENHAMINASSA Vain vajaat kolme viikkoa tuosta kovasta ottelustaan Pariisissa isäni lensi Kööpenhaminaan kohtaamaan tanskalaisen MARTIN HANSENIN 18.11.1949 KB-Hallenin tutussa kehässä.

Ottelusta muodostuikin turhan tasainen ja kova, juuri Pariisin ottelusta toipuneelle suomalaiselle. MARTIN HANSEN oli luja, lakkaamatta päälle käyvä sekä kovaa lyövä tanskalainen lupaus. Hän löi YRJÖ PIITULAISEN hetkeksi lattiaankin kolmannessa erässä, joutuen kuitenkin parin sekunnin päästä sinne myös itse PIITULAISEN oikean suoran satuttamana. Ottelu päättyi tasapeliin. Ottelun jälkeisenä päivänä Kööpenhaminalaiset lehdet esittivät palstoillaan melkoisen vastalauseen, kun MARTIN HANSEN saatiin perjantaina tasapisteisiin meidän PIITULAISEMME kanssa.
Epäoikeudenmukaista, todettiin joka taholla. Harvoin on muuten PIITULAINENKAAN saanut niin kuuluisaa avustajaa, kuin PIITULAISELLA oli HANSEN ottelussa, nimittäin kuusi vuotta maailmanmestaruutta keskisarjassa hallinnut ranskalainen MARCEL THIL. Tanska tuntui janoavan miehemme päänahkaa. Hinnalla millä tahansa PIITULAISEN päänahka. Tämä tuntuu olevan tunnuksena Tanskassa. Sitä ainakin osoittaa managereiden kiinnostus suomalaista kohtaan, koska ovat nyt "ostaneet" hänet kohtaamaan hiljattain ammattilaiseksi siirtyneen CHRISTENSENIN, joka otteli samassa tilaisuudessa kuin ottelu PIITULAINEN-HANSEN tapahtui. PIITULAISEN kunto ei vaikuttanut erikoisen hyvältä, joten "omaan pussiinsa" katsovien tanskalaisten tuomareiden käsityksen lopputuloksesta saattaa hyvin ymmärtää. PIITULAINEN oli ollut näet vain vähän parempi. Kun näin tanskalaisen CHRISTENSENIN ensimmäisen kerran, niin tulin muutamille lehtimiehille sanoneeksi, että kohtaan hänet koska tahansa.

He pitivät silloisesta sanastani, jonka annoin matkatessani Pariisia kohti, ja takertuivat nyt siihen. Seurauksena oli, etten voinut perua suullista lupaustani ja nyt saankin nousta lentokoneeseen joulukuun ensimmäisenä päivänä ja sitten tapella tanskalaisen kanssa seuraavana iltana. Hän painaa kyllä enemmän kuin minä, mutta palkkio on liian houkutteleva, jotta olisin sitä voinut vastustaa. Tuomioihin nähden Tanskan maassa voitaisiin olla joskus tyytymättömiä, mutta niinhän on joka paikassa, että omaa köyttä vedetään kiivaasti. En kiitä, jos en murisekaan. Näin jutteli PIITULAINEN ottelun jälkeen palattuaan kotiin harjoittelemaan ja valmistautumaan jo taas kolmen viikon päästä tapahtuvaan otteluunsa, lentääkseen takaisin Kööpenhaminaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti