keskiviikko 21. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/63

KOVA OTTELU EDESSÄ VUODEN 1948 ALKAJAISEKSI
Suuria pelipanoksia otsikoivat lehdet isäni ja ELIS ASKIN otteluista Tukholman Kuninkaallisessa hallissa 9.4.1948 tapahtuvaan ammattinyrkkeily iltaan. Aina vain nousevat YRJÖ PIITULAISEN ja ELIS ASKIN osakkeet, jos he suoriutuvat voittajina seuraavassa ammattinyrkkeily ottelussaan. Ei ole aivan yksinkertaista veikata voittajia näissä otteluissa. YRJÖ PIITULAISELLE on ennustettu suoralta kädeltä häviötä, sillä onhan vastustajan voittotilillä mm. BABY DAY ja tasapelisaavutukset Euroopan mestarin PEYREN ja hollantilaisen BRUYN kanssa. Tämä mustaihoinen, ALI BELAID tiedetään erittäin kovaksi ja taitavaksi ottelijaksi. ASKILLA pn vastassaan myrskytyylinen Etelä-Afrikkalainen MOHAMMED BELLATRECHE, niin MEDINAN kuin Ranskan kärpäs ja kääpiösarjankin mestarien voittaja. Miehiemme vottaessa nousevat heidän osakkeensa ja lompakkonsa lihovat. Toivokaamme parasta!
Ja perjantaina 9.4. oli HJALLE PALTONIN järjestämä ammattinyrkkeilyilta loppuunmyyty, joten katsomossa oli reilut 4000 ihmistä. Tilaisuuden mainos oli suoritettu erinomaisesti, mutta myös sen "värikkyys" oli omiaan houkuttelemaan yleisöä, sillä sekä molemmilla suomalaisilla, että kahdella otteluissa mukana olleella ruotsalaisella oli vastustajinaan tummaihoiset nyrkkeilijät.  YRJÖ PIITULAINEN nyrkkeili määrätietoisemmin ja yritteliäämmin kuin aikaisemin ja hänen voittonsa lujasta ALI BELAIDISTA oli selvääkin selvempi. Manageri ENGLISH ja myös muutamat muut englantilaiset ja ranskalaiset managerit pitävät YRJÖÄ Euroopan teknillisempänä nyrkkeilijänä. Yleisö riemuitsi, kun ALI-pojan oli luovutettava 4. erässä saatuaan vastaanottaa ryöpyittäin iskuja.ELIS ASK tyrmäsi BELLATRECHEN kolmannessa erässä. Ruotsalaiset puolestaan hävisivät ottelunsa. KURT KRUGER teknisellä tyrmäyksellä 3. erässä BEN MILOUDILLE sekä "Röde Orm" SUNDIN pisteillä AARON WILSONILLE. Molemmilla suomalaisilla on suuri suosio suosio Ruotsissa ja monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että tuskin kannattaa täällä järjestääkään mitään ammattilaiskilpailuja , ellei jompikumpi suomalainen ole mukana.
Lehtimiehet ovat sitä mieltä, että Pohjolassa on heidän lisäkseen tällä hetkellä vain yksi kansainvälisen luokan ammattilainen, OLLE TANDBERG. Näistä paras on ELIS ASK. Manageri ENGLISH on sitä mieltä, että häntä tuskin kukaan sarjassaan lyö Euroopassa. Poikien tulevat ottelut: Meikäläiset nyrkkeilevät Lontoon Harringay Areenassa tämän kuun lopulla. Pääotteluna on FREDDIE MILLS - KEN SHAW. PIITULAINEN kohtaa Englannin kolmosen HENRY HALLIN, joka aikaisemmin on pelannut jalkapalloa ammattilaisena Sheffield Unitedin liigajoukkueessa. Teknillinen HALL on voittanut mm. Euroopan mestarin OMAR KUIRDIN ja Englannin mestarin ERNIE RODERICKIN kanssa äskettäin tasaisen ottelun käyneen tyrmääjä BOOMIN. ELIS ASKIN vastustajana on lupaava poika nimeltä DRAPER.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti