perjantai 16. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/43

HÄNELLE ENNUSTETAAN LOISTAVAA TULEVAISUUTTA NYRKKEILYKEHÄSSÄ! YRJÖ PIITULAISTA, ensimmäistä suomalaista urheilijaa, joka sodan jälkeen on vieraillut Englannissa ja joka eilen illalla voitti Brightonissa irlantilaisen WATTERSIN teknillisellä tyrmäyksellä 2.erässä, nimitetään tänään Englannin lehdissä "uudeksi GEORGES CHARPENTIERIKSI  ja pienois-BOMBARDIOR-WILLIKSI". Sen  sijaan, että MILLSIN ja ruotsalaisen JOHN NILSSONIN ottelu tuotti yleisölle suuren pettymyksen, PIITULAINEN vastaanotettiin sekä ennen ottelua että varsinkin sen jälkeen illan voimakkaimmin suosionosoituksin. Ennen ottelua oli Lontoon lehdissä kerrottu, että PIITULAINEN on ansainnut 2 vuotta
leipänsä cabaretlaulajana, ja kun hän nousi kehään, niin kuuluttaja tiedotti, että hän halusi myös laulaa ottelunsa jälkeen. PIITULAISELLA ei ollut harmainta aavistustakaan siitä, mitä asia koski, mutta kun hänen managerinsa EDWIN AHLQVIST oli selittänyt hänelle, mistä oli kysymys, siitä, mitä asia koski, niin hän oli heti valmis. PIITULAINEN lauloi tunnetun amerikkalaisen elokuvasävelmän "Donkey serenaden" suomalaisin sanoin englantilaisessa nyrkkeilykehässä - harvinaislaatuinen suoritus jo sinänsä. Yleisö tervehti häntä raikuvin suosionosoituksin, joista sai myös osansa kuuluttaja, joka ennen ottelua lausui PIITULAISEN nimen suomalaisittain aivan oikein. Yleisö oli näet jännittyneenä odottanut, kuinka hän selviytyisi, tästä englantilaisen kielelle melkein toivottomalta tuntuvasta yrityksestä. Lontoon lehdet nimittivät MILLSIN ja JOHN NILSSONIN välistä pääottelua täydelliseksi fiaskoksi, mutta antoivat sitä suuremman tunnustuksen PIITULAISELLE.  On muistettava, että hänen vastustajansa WATTERS oli todella ensiluokkainen kyky, joka Englannissa on voittanut mm. HARRY SILVERIN ja jota edes kovaiskuinen HENRY HALL ei saannut tyrmätyksi. Elegantti suomalainen otteli tyypilliseen englantilaiseen tapaan ja hänen iskunsa olivat niin lujia, että tuomari olisi jo aikaisemmin voinnut keskyttää ottelun.


Englantilaiset asiantuntijat ihmettelivät kuinka WILLIAMS on voinnut voittaa, niin erinomaisen nyrkkeilijän kuin PIITULAINEN, joka lähiaikoina saa kohdata Englannin parhaat välisarjan miehet. DAILY TELEGRAPH huomauttaa, että PIITULAINEN näyttää enemmän elokuvatähdeltä kuin nyrkkeilijältä ja otaksuu, että hän saa pian uuden ottelun Englannissa. DAILY HERALD kirjoittaa, että me varmaan saamme kuulla enemmänkin PIITULAISESTA, josta voi tulla maailmanmestari.

Eilen illalla hänestä yhdellä iskulla tuli yleisön suosikki. Eräs tunnettu manageri toivoo voivansa järjestää ottelun PIITULAISEN Englannin välisarjan mestarin ERNIE RODERIKIN kesken. Ruotsalaisen IDROTTSBLADETIN kirjeenvaihtaja kuvaa ottelua sanoen, että PIITULAINEN on loistavimpia urheilutyyppejä, mitä on olemassa. Jokainen isku suunnataan mittapuun tarkkuudella. PIITULAINEN aloitti ottelunsa varovaisesti, mutta vauhti kiihtyi kaksoislyönneillä. Tämän jälkeen PIITULAINEN vetäytyi lähitilanteesta, pitäen silmällä sitä heikkoa kohtaa, jonka hän oli huomannut irlantilaisen suojauksessa. PIITULAINEN pakotti vastustajansa köysiin ja kun WATTERS oli irtautunut niistä, hän sai vastaanottaa oikean koukun. Irlantilainen meni ilmeisesti vähän sekaisin. Viisi sekunttiamyöhemmin hän otti täyden luvun kahdeksaan. Oltuaan vielä kerran lattiassa ja otettuaan luvun kahdeksaan hänet julistettiin hävinneeksi. IDROTTBLADETIN kirjeenvaihtajan mukaan PIITULAINEN ottelee kuukauden kuluttua englantilaista HENRY HALLIA vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti