perjantai 23. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/76

Hieno mainos kertoi: VAIN 5000 PÄÄSEE AMMATTILAISTALLIN ENSIESITYKSEEN! Illassa nyrkkeilisivät LEO LINDBERG - NOEL KLEIN, Hollanti ERKKI PIISPA - OLAVI OUVINEN, LEO LJUNBERG - ANCKER SHÖNE, Tanska SULO GUSTAFSSON - JIMMY SWAN,USA (isäni Pariisin tuttu) ja YRJÖ PIITULAINEN - HARRY BOS, Hollanti. Ja ilta meni näin: Perjantaiset ammattinyrkkeilyt muodostuivat - mustasta huolimatta - sittenkin tämän alan meikäläisiin oloihin nähden täysosumaksi. Koskaan ammattilaisottelut eivät ole ylittäneet odotuksia, eivätkä nämäkään ylittäneet niitä, vaikka tarjosivatkin nähtävää koko rahan edestä. Ohjelmassaan PIITULAINEN lupasi, että BOS kyllä lyö yleisönkin edestä, jos kilpailut eivät onnistu ja sen hän totisesti tekikin.

Vahinko nuorelle promoottorille, että juttu jäi tappion puolelle ja omat kasvot menivät tasaiseksi vain siitä ilosta, että sai tapella yleisön edessä. PIITULAINEN oli sitä mieltä, että se oli hänen oman uransa loppu nyrkkeilykehässä siitäkin huolimatta, että luvassa on tosi rahakamppailu Brittiläisen Imperiumin mestaria vastaan. Tämä ei kuitenkaan ollut viimeinen kerta, kun Suomessa ammattikilpailuja panen toimeen. Ensi kerralla järjestän sellaisen tilaisuuden, että sinne rynnätään, uusi promoottori selitti. Arviomme mukaan PIITULAISEN tappio näistä kilpailuista nousi noin 200 000 - 500 000 markkaan.
Näin siis 30. ammattilaisottelu YRJÖ PIITULAINEN - HARRY BOSS päättyi tasapeliin. Eilinen ammattinyrkkeilyilta oli jälleen vetänyt Messuhallin täyteen yleisöä. Paras ottelu käytiin YRJÖ PIITULAISEN ja hollantilaisen HARRY BOSIN välillä. Lopputulos oli ratkaisematon, joka suurin piirtein vastasi ottelun kulkua. PIITULAISEN 68kg ja BOSIN 67,5kg ottelu oli hyvä tasoinen. Vastakkain oli kaksi teknillistä ja avoimesti kamppailuun antautuvaa nyrkkeilijää.
BOS oli fysiikaltaan tavattoman vahvarakenteinen ja vastaavasti myös lujaiskuinen sekä suhteellisen nopeakin. PIITULAINEN puolestaan loisti tapansa mukaan väistöillään, joilla usein sai BOSIN iskut suhahtamaan ilmaan. Ottelun alkuerät sujuivat hienokseltaan PIITULAISEN merkeissä, mutta viidennestä erästä lähtien alkoi BOS päästä oikeuksiinsa. PIITULAISEN silmäkulma aukesi ja ottelusta muodostui varsin verinen. Ja seitsemännessä erässä nähtiin sellainen ihme, että PIITULAINEN oli kontallaan kanveesilla kuunellen lukua 8:aan. Ottelu kävi loppua kohden yhä rajummaksi ja otti BOS vielä viimeisessä 10. erässä loistavan loppukirinkin Ottelu tuomittiin ratkaisemattomaksi. Jossakin ulkomaisessa kehässä BOS olisi ehkä saanut voiton. Höyhensarjan ottelussa OLAVI OUVINEN ja ERKKI PIISPA välillä muodostui sikäli yllätyksellinen, että ennakolta varmaksi häviäjäksi ennustettu OUVINEN kirkkaasti voitti pisteillä PIISPAN 8. erän ottelussa.  Vahvistunut LEO LJUNBERG otteli tarkasti ranskalaisen ANCKER SCHÖNEÄ vastaan kärpässarjassa. Terävillä koukuilla LJUNBERG käytti juuttia lattiassa useaan otteeseen, kunnes 6. erässä tämän avustaja luovutti suojattinsa puolesta. SULO GUSTAFSSON ja amerikkalainen mustaihoinen JIMMY SWANIN ottelusta keskisarjassa muodostui huvittavan surkea esitys. SWAN kiemurteli kuin onkimato koukussa tehden mitä merkillisimpiä liikkeitä. GUSTAFSSON oli sen verran parempi, että sai pistevoiton. Ei ollut helppoa isälläni seuraavana aamuna, kaikki paikat kolottivat kovan ottelun jäljiltä ja epäonnistuminen taloudellisesti ammattilaisillan järjestämisestä varmaan rassasi mieltä. Ja olen kyllä monesti kuullutkin isäni puhuvan tästä illasta ja kertovan kuinka jo ennen otteluaan tiesi tuntuvasta rahallisesta tappiosta, oli otteluhalut aika vähissä ja kun vielä karhumainen HARRY BOS vahingoitti isäni kolmea kylkiluuta ottelun alussa tehden ottelemisen vieläkin vaikeammaksi, mutta kun oli pääottelija ja illan järjestäjä, ei voinut keskeyttää ottelua kesken, niin aamu oli todella musta ja kysymys: OLLAKO VAI EI OLLA....kävi kyllä mielessä...