tiistai 20. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/53

PIITULAISEN TYYLI VIEHÄTTÄÄ AMERIKKALAISIA NYRKKEILYMIEHIEÄ! Helsingin Sanomien kirjeenvaihtaja WALTER BYERS 4.2.1947 New Yorkissa. Pieni nyrkkeilyvalmentaja WHITEY BIMSTEIN nojaili seinää vasten ja piti tarkkaavaisesti silmällä suomalaisen välisarjan nyrkkeilijän YRJÖ PIITULAISEN työskentelyä kehässä Stillmanin harjoitushuoneiston salissa, ainoastaan muutaman korttelin päässä Madison Square Gardenista. "Eikö hänessä ole jotakin", huudahti WHITEY. "Tuosta pojasta on tulossa hiton hyvä nyrkkeilijä. Kuinka hyvä, sitä en osaa sanoa vielä. Mutta  hänen kanssaan ei ole leikkimistä. Hän on taitava. Hän on nopea. Hän osaa iskeä ja liikkua kehässä. Mutta hän osaa myöskin tehdä jäykkää vastarintaa ja tapella ankarasti. Olen optimistinen"! Ensimmäinen kuudesta harjoituserästä oli lopussa ja WHITEY riensi kehään antamaan YRJÖLLE ohjeita, huomauttaen muutamista virheistä ja rohkaisemaan häntä muutamalla läimäyksellä selkään. BIMSTEININ optimismi tuntui herättävän vastakaikua monissa muissa katselijoissa - vuoroaan kehän vieressä odottavissa nyrkkeilijöissä, managereissa, promoottoreissa, entisissä nyrkkeilijöissä, kirjanpitäjissä ja vedonlyöjissä. Harvoin on ulkomaalainen nyrkkeilijä herättänyt täällä niin paljon huomiota harjoituksissaan. Vaikka PIITULAINEN ei ole vielä kertaakaan otellut kilpaa täällä - mutta kaikkialla Stillmanin salissa huhuillaan valloittavasti hymyilevästä suomalisesta, josta kerrotaan sukeutuvan vallan ensiluokkaisen nyrkkeilijä!


Lukuun ottamatta ranskalaista MARCEL CERDANIA, on useimpien ulkomaalaisten mestarinyrkkeilijöiden maahan saapuminen herättänyt ainoastaan vähäistä huomiota. Heillä on tavallisesti pysty, hidas nyrkkeilytyyli, josta amerikkalainen nyrkkeily-yleisö ei pidä - he haluavat vauhtia ja vaihtelua. He toivovat nyrkkeilijän olevan aggressiivinen ja omaavan voimia sekä nopeutta. Mutta PIITULAISEN tyyli on viehättänyt amerikkalaisten nyrkkeilyasiantuntijoiden silmää. He pitävät siitä. "Hän on monipuolinen, voimakas ja nopea. En aio yrittää muuttaa hänen tyyliään yhtään" BIMSTEIN sanoi. "Eräitä virheitä hänellä on, ja yritän karsia ne pois. Hän ei lyö tarpeeksi nopeasti vasenta koukkua ja luulisinpa, että hän saisi paljon terävämmin ja nopeamman iskun oikeallaan. Muuten hänen oma tyylinsä on mainio. Lyhyesti sanottuna PIITULAINEN on juuri sellainen mies, jonka työskentelyä amerikkalaiset haluavat katsella". YRJÖ PIITULAISEN paino on BIMSTEININ valmennuksessa pudonnut jo nyt 67,0 kiloon. Hänen managerinsa EDVIN AHLQVIST palasi New Yorkiin tammikuun 29 päivänä Chicagosta. Hän käy päivittäin Stillmanin salissa seuraamassa poikansa harjoittelua. AHLQVISTIN suunnitelmana on saada PIITULAINEN ottelemaan Euroopan mestaruudesta. Hänen suunnitelemansa ottelu brittiläisen mestarin ERNIE RODERICKIN ja PIITULAISEN välillä toisi jälkimmäiselle nimelle siksi paljon mainetta, että tultaessa  uudelleen Yhdysvaltoihin PIITULAINEN voi taistella aivan etutiloissa välisarjassa.

YRJÖ PIITULAINEN vierailemassa The RING lehden ja legendarisen päätoimittajan NAT FLEISHERIN vieraana ja kirjoittamassa nimikirjoitustaan hanskaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti