keskiviikko 21. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/64

18. AMMATTILAISOTTELU LONTOOSSA KIVIKOVAA HENRY HALLIA VASTAAN. Lontoon Albert Hallissa järjestää JACK SOLOMONS 26.4.1948 suuret ammattinyrkkeilyt. Pääottelussa kohtaa raskaan keskisarjan Euroopan mestari FREDDIE MILLS KEN SHAWIN, joka on hävinnyt pisteillä OLLE TANBERGILLE. YRJÖ PIITULAISEN vastustaja on kotoisin Sheffieldistä ja painaa 148 paunaa eli n. 67kg. HALL voitti joulukuussa Englannin mestarin, joka oli juuri palannut menestykselliseltä Amerikan matkaltaan CYRIL GALLIEN pistein 8.erän rajussa ottelussa. Kuten muistetaan GALLIE hävisi viime joulukuun 5.pnä Göteborgissa PIITULAISELLE pisteillä. GALLIE voittonsa jälkeen HALL ei ole hävinnyt ainoatakaan ottelua. Hall on myös voittanut QWYN WILLIAMSIN, joka on tähän mennessä toinen mies, joka on voittanut PIITULAISEN ammattilaisena.
ELIS ASKIN vastustaja ei vielä sunnuntaina ollut tiedossamme, mutta eilen ilmoitti manageri EDVIN AHLQVIST, että nuori, lupaava tulokas RONNIE DRAPER nousee ELIKSEN kanssa samaan kehään. DRAPER on kotoisin Southamtonista ja painaa 118 paunaa eli n. 54kg. DRAPER on voittanut mm. JIMMY GREENIN, MICKEY JONESIN ja JIMMY HEALYN. Tämä ottelu on ASKIN 13., mutta toivokaamme ettei se merkitse mitään. PIITULAISEN 13. ottelu oli myös Lontoossa ja silloin hän voitti tyrmäyksellä tunnetun EDDIE THOMASIN.
Lontoon Albert Hall ei ollut isälleni onnekas paikka, sillä HENRY HALL voitti hänet raudankovassa ottelussa keskeytyksellä 6:ssa erässä kehätuomarin keskeyttäessä ottelun isäni silmien muurautuessa täysin umpeen, minkä vuoksi kehätuomari keskeytti ottelun 6.erässä, vaikka PIITULAINEN olisi halunnut jatkaa.

HENRY HALL suoritti parhaan ottelunsa tähän mennessä kertoivat Englantilaiset lehdet ja Daily Worker huomauttaa, että PIITULAINEN ei koskaan noussut samalle tasolle, jota hän esitti Amerikassa vierailussaan harjoitusotteluissaan. HALL löi kovempaa ja oli parempi taktikko. HALLIN voitto oli ratkaisevaa laatua. PIITULAISEN vastustaja HENRY HALL kipusi tämän ottelun perusteella muuten hyvin korkealle. Hän joutuu seuraavan kerran ottelemaan ERIC BOONIN ja QWYN WILLIAMSIN ottelun voittajaa vastaan. Jos hän voittaa tämän ottelun, on hänen seuraavana vastustajanaan nykyinen mestari RODERICK. ELIS ASK voitti ottelussaan RONNIE DRAPERIN ja sai voitostaan loistavan suosion. Kotiin palatuaan kertoi isäni Lontoon matsistaan seuraavaa: Eihän se HENRY HALL niin kova poika ole kuin miltä ehkä nyt ulkomuodoltani luulisi. Minulle kävi sikäli ikävästi, että hän pääsi sivaltamaan, en oikein tiedä itsekkään miten, kaksi kertaa oikeallaan sopivasti noihin silmieni kupeisiin. Tuntui vain yhtäkkiä turvotusta kolmannessa erässä vasemmassa silmäkulmassani, joka tosin oli jo hiukan loukkaantunut edellisessä ottelussani Tukholmassa. Viidennessä erässä tuli toiseen silmänalustaan samanlainen tälli aivan prikulleen sopivaan paikkaan, ja silloin pimeni. En tiennyt kumpaako silmänalustaani olisin suojannut, mies kun yritti kaikin tavoin näihin "akilleen" päihin. Kuudennessa erässä ottelin kuin sumussa. Ainoastaan silloin tällöin erotin HALLIN itsestäni, näin paradoksaalisesti sanottuna. Erän päätyttyä käytiin kulmauksessani kolmen suuren konferenssi, siinä kehä kulmauksessani ja lääkäri aivan oikein tahtoi, että luopuisin ottelusta. En silloin harkinnut asiaa pidemmälle, vaan tahdoin itsepintaisesti jatkaa ottelua, mutta managerini AHLQVIST sen jyrkästi kielsi. Aivan oikeinhan se olikin, sillä ties mitä siitä olisi vielä tullut, jos olisin jatkanut. HENRY HALL on ennen kaikkea contra-nyrkkeilijä, muistuttaen ottelutavaltaan JOE WALCOTTIA. Kuinka kauan luulet silmänalustesi pysyvän vielä arkoina? Onnettomuudekseni vielä sattui, nuori isä kun olen, että poikani täräytti tuohon arimpaan silmään, häntä sylissäni pitäessäni tällin seurauksella, että siitä alkoi vuotaa verta ja mätää. Kävin lääkärissä  ja hän otti pienellä operaattorilla mätäainesta ulos silmästä. Luulen, että kun hoidan hyvin vammani, niin kuukauden päästä olen all right. Minulla on valmis sopimus uusintaottelusta kesä-heinäkuun vaihteessa Ruotsissa Råsunda-stadionilla HALLIA vastaan. Tuossa äsken isäni ottelusta kirjoittaessani ja siitä ettei Albert Hallin kehä ollut hänelle onnekas, voin todeta saman omalta kohdaltani nyrkkeillessäni  siellä 1970 ja erätaukokin oli sama, missä kehätuomari keskeytti varsin kovan ja hurjan ottelun. En oikeastaan kerro siitä nyt enempää, koska sehän on käyty läpi jo aikaisemmin kirjoissani, mutta linkkinä tuli vain mieleen, molemmille meille Albert Hall oli kova paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti