keskiviikko 21. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/62

VUODEN 1947 VIIMEINEN AMMATTILAISOTTELU GÖTEBORGISSA Tänään matkustavat lentäen suomalaiset gentlemanninyrkkeilijät YRJÖ PIITULAINEN ja ELIS ASK ensin Tukholmaan, josta jatkavat välittömästi Göteborgiin, jossa 5.12.1947 isketään jälleen rahasta ja maineesta. Niin minun vastustajakseni perjantaina ovat määränneet illan pääottelussa englantilaisen GYRIL GALLIEN, joka Englannissa sarjassaan on tietääkseni kolmantena, mainitsi PIITULAINEN tavatessamme. Tarkoitushan oli, että EGISTO PEYRE, Italian mestari, olisi uhrini tai minä hänen, leikitteli YRJÖ, mutta hän sai tarpeekseen otellessaan viime viikolla Euroopan mestari VILLEMANIA vastaan sillä tämä tyrmäsi PEYREN 9. erässä!



Tunnenhan minä tämän GALLIEN ja olen nähnyt hänen ottelevan viimeksi Lontoossa, silloin kun minulla oli vastassa THOMAS. Kova poika, oikea vauhtimylly, jolla tulee svingejä kuin sieniä sateella. Hän oli myös Amerikassa samaan aikaan kuin minäkin ja otteli Madison Square Gardenissa. Täytyy pitää pää kylmänä ja väistellä taitavast. Kuntoni tuntuu hyvältä ja jos ihmeitä ei satu niin... jääköön sanomatta. No entä ELIKSEN vastustaja? Siitä minulla ei ole muuta tietoa, kuin että hän on Jamaican kääpiäsarjan mestari FINEY THOMPSON. Hyvä täytyy miehen olla, jos aikoo ELIKSEN voittaa. Toivotamme molemmille iloisille ammattinyrkkeilijöillemme perjantaina kaikkea parasta ja, että he taasen, kuten niin monesti ennenkin kohottavat Suomen värit voittoon. Ja kansa täytti jälleen Göteborgin Messuhallin viimeistä paikkaa myöten!
Illan pääottelussa isäni otteli yhden parhaista otteluistaan kovaa englantilaista GYRIEL GALLIETA vastaan, voittamalla 10-eräisen ottelunsa pistein. Ruotsalaislehdet hehkuttivat PIITULAISEN olevan valmiina kohtaamaan kenet tahansa mantereemme huipun ja olemaan kypsä ottamaan Euroopan mestaruuden haltuunsa. Itse ottelu ei ollut todellakaan helppo, sillä THOMAS ottelussa vaurioitunut oikean käden käsivika uusiutui jo toisen erän aikna, joten hän ei voinut jatkossa suunnata iskuja päähän, vaan hänen oli suunnattava iskunsa vastustajansa vartaloa kohti, kun taas iskuja kasvoihin vältettävä. Tästä vastoinkäymisestään huolimatta PIITULAINEN voitti ottelun kymmenen erän jälkeen ylivoimaisesti pistein tämän 16:sta ammattilaisottelunsa ja on nousemassa kohti huippua. Muissa illan otteluissa meidän ELIS ASKIMME tyrmäsi Jamaican FINEY THOMASIN kolmannessa erässä ja JOHN NILSSON maamiehensä ARNE SUNDIN neljännessä erässä, niinikään Tanskan CARL NIELSEN Jamaican CHARLIE BROWNIN neljännessä erässä. Näin oli vuosi 1947 saatu nyrkkeilyn osalta päätökseen ja lehdet odottavat PIITULAISEN ja ASKIN nousevan lähiaikoina arvolistoille ja pääsevän pian arvo-otteluihin!





                                                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti