maanantai 18. kesäkuuta 2018

Tarinoita HARRIN KEHÄKULMASTA: 17. OTTELU HAMPURIIN


Kesä sujui keikkoja tehden, puolittain harjoitellen, ja niinpä syksy tulikin kuin varkain ja oli aika palata taas nyrkkeilyn pariin puolen vuoden tauon jälkeen. Hampurissa oli tarjottu ottelua 12.9.1969 ja ELIS ASK tarjosi ottelua 1.9. Turussa.

Ilta-Sanomat kertoi etusivullaan: "Piitulainen ottelee Askin Turun illassa."
Tuntui kuin nyrkkihommia taas riittäisi ja niinpä olikin taas parasta ottaa hommat tosissaan. Aloitin harjoitukset Kumpulan uimalassa, jossa ELIS ASKILLA oli harjoituspaikka kehineen kaikkineen. Oli tosi raskasta taas yhtäkkiä puolen vuoden tauon jälkeen aloittaa tosi harjoitus, varsinkin kun sparrauskaverina oli KARI MERONEN. ELIKSEN ilta, joka piti olla 1.9 Turussa, peruuntui viikkoa ennen ottelupäivää, mutta se ei mitenkään haitannut minua, koska olin ehtinyt allakirjoittaa ottelusopimuksen saksalaisen promoottorin JOACHIM GÖTTERTIN kanssa ottelusta Hampurissa 12.9.
Ja sitten räjähti! Vastustajaksi tulisi kaksinkertainen Euroopan mestari ja Euroopanlistan kakkonen, saksalainen WILLY QUATOR, 76 ammattilaisottelua. Säpinää syntyi, kun uutinen julkistettiin. Tähän asti kun oli aina valitettu, että minulla on ollut liian helppoja vastustajia niin nyt kyllä pohdittiin palstoilla ja otsikoissa "Haukkaatko Harri liian suuren palan", "Piitulaisen kyvyt puntariin Hampurissa Quatoria vastaan", Teksteissä kirjoitettiin, ettei erilaisten nuoriso ym. viikkolehtien suosikkipojan maine auta ottelussa, kun ei Olli Mäkikään ole pystynyt voittoon, ei Anita Hirvosen aviomieskään...." Ja kaikkea muuta asiaankuuluvaa "asiallista" tekstiä sai lukeakseen ennen ottelua.
11.9.1969 lensimme ANITA (jonka MONALISA-lehti maksoi), isäni ja minä Hampuriin ja kyllä vatsanpohjassa taas perhoset lentelivät, sillä ottelu huippumiehen kanssa kesäisen showelämän jälkeen sai kysymykset sinkoilemaan päässäni ja lupasin lupaamistani itselleni että tekisin todella parhaani huomisessa ottelussa. Hampurissa paikalliset lehdet tekivät juttuja, ottivat kuvia ANITASTA ja minusta, sekä faijasta ja minusta. Illalla menin nukkumaan aikaisin ristien käteni moneen kertaan pyytäen hiljaa itsekseni voimaa ja rohkeutta tehdä hyvä ottelu.
12.9. aamupäivällä tapahtui punnitus kuululla Reeperbahnilla entisen keskisarjan nyrkkeilijän KARL SMITHIN omistamassa urheilusaunassa. Tultuamme sinne kuulimme, että WILLY QUATOR oli jo käynnyt vaa`alla ja painanut 64,0 kg. Minä painoin 63,5 kg. Okei, näemme sitten vasta illalla, ajattelin, kun en nähnyt vastustajaani punnituksessa. Päivä oli taas kertakaikkiaan piinaava, hiostava ja loputtoman pitkä henkisen riivaajan repiessä sisintäni riekaleiksi. Vihdoinkin koitti aika lähteä nyrkkeilemään. Taksilla ERNST-MERCK-halliin...pukusuojaan...riisuutuminen...nyrkkeilyvaatteiden pukeminen...käsisiteiden sitominen...silmäkulmien ja kasvojen hierominen vaseliinilla...varjonyrkkeilyä...hiki noruu pitkin niskaani...hanskat käteen...lähtö...
Matkalla pukuhuoneesta kohti hallia kohtaan WILLY QUATORIN ensi kerran. Tuijotamme...ei tervehdyksiä..."Hitto, kun on siistin näköinen kaveri, 32-vuotias, 76 ottelua...eikä jälkiä...eikä nenä rutussa...pakko olla tosi hyvä nyrkkeilijä...tuska, ahdistus, pelko koettavat tunkeutua mieleeni. Tänään nyrkkeilen tarkasti...En anna periksi...voitettava...voitettava... Nousen kehään. Paikalla on 5000 ihmistä...valtava tupakansavu...Harri Piitulainen, Finnland - WILLY QUATOR, BRD, ottelu 8 erää...Gongi soi..Ensimmäinen erä.. Aloitan tutulla tavalla vasen,vasen...Liikun ympäri kehää, vasen,vasen...Osun ihmeteltävän helposti...Vastustajani on vasenkätinen, mikä tarkoittaa, että hän nyrkkeilee oikea kylki edellä minuun päin ja tuottaa hiukan asennoitumisvaikeuksia. Ennen ensimmäisen erän loppua valuu QUATORIN silmäkulmasta verta... Toinen erä...vasen,vasen...QUATOR ahdistaa kehänurkkaan...lyö molemmin käsin ja tunnen elämäni kovimmat lyönnit vartalossani ja päässäni. Pääsen kulmasta pois...vasen,vasen...QUATORIN heilahduslyönti...osuu suoraan leuan kärkeen...horjahdan...Kehä pyörii silmissäni ympäri...Tuomari tulee väliin...laskee lukua minulle...kuusi...seitsemän...kehä asettuu omalle paikalleen...kahdeksan...jatkakaa...Tavoitan QUATORIN pään vasen-oikea-yhdistelmällä kaksi kertaa peräkkäin...Gongi soi...Toinen erä ohi... Kolmas erä...Liikun tavoittaen WILLY QUATORIN vasemmalla suorallani kolmasti. Vältän QUATORIN rajut hyökkäykset liukumalla kehäkulmasta pois. Kolmas erä ohi... Neljäs erä sujui samalla tavalla kuin kolmaskin ja tullessani neljännen erän tauolle tunsin että tulisin voittamaan ja WILLY QUATOR tulisi antamaan periksi. Viides erä...QUATOR aloittaa rajusti...ahdistaa minut nurkkaan, lyö molemmin käsin niin, että tuntuu...pakko suojautua...väistö ja pääsen livahtamaan pois...QUATOR tulee perässä ja lyömme puolin ja toisin QUATORIN ollessa voimakkaampi. Erä päättyy gongin keskeyttäessä iskujen vaihdon...
WILLY QUATORIN oikea silmäkulma vuoti taas verta...Kuudes erä....QUATOR tulee yhä voimakkaammin päälle lyöden molemmilla käsillä rajuja koukkuja...vastaan suorillani, mutta en saa pysäytettyä saksalaista...liikun...väistän..lyön...lyön...Ja sitten yhtäkkiä huomaan olevani kävelemässä kohti vastustajani nurkkaa...on väliaika...En tiedä minkä erän väliaika...mutta tiedän, että pokka on säilytettävä ja niinpä taputan WILLY QUATORIA olalle ja heilautan kättä hänen avustajalleen...Kävelen omaan nurkkaani, jossa faija huolestuneena työntää hajusuolaa nenäni alle ja sanoo tiukasti: "Vedä nenääsi!" En oikein tiennyt mistä on kysymys ja sanoin faijalle: "Ota iisisti. Ei tässä ole mitään hätää." Mitä todella oli tapahtunut sen kuulin vasta seuraavana aamuna, kun Ilta-Sanomien superreportteri KUPE REINIKAINEN soitti kello viisi aamulla ja kyseli olinko ollut lähellä tyrmäystä 6. erässä. Sellainen uutinen oli UPI:n kautta tullut Suomeen. Vastasin, että ei siinä ollut mitään perää. Toisessa otin "pystyssä" vähän lukua mutta mitään muuta hätää minulla ei ollut koko ottelussa.. Puhelun jälkeen faija kertoi WILLY QUATORIN hurjan vasemman pudottaneen minut istualleni kanveesille missä katselin ihmeissäni nauraen ympärilleni. Tuomari oli laskenut lukua. Kahdeksassa olin noussut ylös. Ottelu jatkui minun tietämättä siitä mitään. Kädet alhaalla väistelin QUATORIN lyöntejä ja gongin soiminen pelasti minut sillä kertaa....
Mutta nyt olemme vielä ottelussa. On alkamassa seitsemäs erä. Tässä erässä lyödään tiukasti ja paljon. Ilman hetkenkään taukoa. Selviän erän huolimatta QUATORIN kovasta iskusateesta. Olen hiukan väsynyt. WILLY QUATOR ei istu tauolla. Kahdeksas ja viimeinen erä, kuulen kuuluttajan kuuluttavan. Aloitan jälleen...Vasen,vasen...liikun QUATORIN tullessa perässä. Yritän tavoittaa oikealla suorallani QUATORIN päätä. Nyt osui..Yritän jatkaa, mutta törmään suoraan WILLY QUATORIN vasempaan...iskuja...iskuja...iskuja...Gongi soi...OTTELU OHI...Olen tyytyväinen..En uskonut voittaneeni, mutta tiedän tehneeni työni kunnolla yrittäen parhaani...yrittäen voittaa, mutta ex-mestari oli todella kovaa luokkaa...
Olemme kehän keskellä...Voittaja...WILLY QUATOR....Kirpaisee. Ensimmäinen tappioni. Pukuhuoneessa huomaan otettuamme hanskat ja käsisiteet pois käsistäni nyrkkieni olevan pahasti turvoksissa. Vasemman silmäni alla on haava, ohimossa pahan näköinen nirhama ja "pieni" nenäni oli tietenkin turvoksissa. Illalla päättäjäisjuhlissa minua syötettiin, sillä käteni olivat niin turvoksissa ja kipeät, etten pystynyt pitämään niissä edes veistä ja haarukkaa.

WILLY QUATOR kertoi, miksi hän ei istunut viimeistä erää edeltäneellä tauolla: "Olin niin väsynyt, etten varmasti olisi päässyt enään ylös, jos olisin istunut." Kohteliaana voittajana hän sanoi uskovansa, että kahden vuoden päästä olisin Euroopan mestari, minkä lauseen Ilta-Sanomat sitten lainasikin seuraavana päivänä. Palatessani näin sen lehtikioskien seinältä. Arvostelut ottelusta olivat hyvät ja lehdet ennustivat tappiosta huolimatta rahakehien auenneen minulle. Saksalaiset lehdet kertoivat ottelun olleen illan paras ja saksalaisten tarvitsevankin juuri sellaista nyrkkeilyä kuin minä esitin, sellaisen myötä nyrkkeilyn suosiokin Saksassa nousisi. Sen viikon aikana, jonka lepäilin ottelun jälkeen, ottelutarjouksia suorastaan sateli. Tarjottiin ottelua Roomassa italialaista ERMANNO FASOLIA vastaan, Göteborgissa lokakuun 10. päivänä italialaista mestaria BRUNO MELISSANOA vastaan, Hampurissa 21. päivänä marraskuuta ottelua myöhemmin sovittavaa vastustajaa vastaan ja ottelua joulukuussa Tukholmassa järjestettävässä ammattilaisillassa, tammikuussa 1970 ehdotettiin Saksasta uusintaottelua WILLY QUATORIA vastaan. Näistä valitsin Göteborgin ottelun 10. päivänä lokakuuta ja allekirjoitin uuden ottelusopimuksen saksalaisen promoottorin GÖTTERTIN kanssa ottelusta 21.11 saksalista ROLF KERSTENIÄ vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti