perjantai 8. kesäkuuta 2018

Tarinoita HARRIN KEHÄKULMASTA: HURJA LOPPUVUOSI

Sitten tein elämäni typerimmän teon - allekirjoitin sopimuksen kolmesta ottelusta kotimaassa show-alan ekonomin ja muusikon JORMA WENESKOSKEN kanssa. Typeryyteni tulin jälkeenpäin huomaamaan. Allekirjoituspäivänä oli tietysti Ilta-Sanomat paikalla ja seuraavan päivän Iltis kertoi kuvan kera JORMA WENESKOSKEN ja minun allekirjoittamasta sopimuksesta RONI KASPIN ja isäni toimiessa todistajina.Harjoitukset jatkuivat ankarina, sillä tiedossani oli kaksi ottelua lähes peräjälkeen, ensimmäinen itsenäisyyspäivän aattona 5.12.1968. Nyt oli kuitenkin oikea käteni tullut niin kurjaan kuntoon, että minun oli mentävä kuvauttamaan se varmistaakseni, ettei vain mitään luita ollut rikki. En ollut pystynyt lyömään oikeallani viikkoon lyönnin lyöntiä. Tietystikin Ilta-Sanomat seurasi tiukasti mukana ja otti kuvia, joissa tri RISTO ELOVAINION kanssa tutkimme röntgenkuvia. Kuvatekstissä tri ELOVAINIO vakuuttaa, että kyllä näillä luilla voi miestä lyödä ja PEMU otsikoi jutun "Käsipuoli-Piitulainen: Onhan timantinkova vasen tallella".
Huulenheitto huulenheittona, mutta mielessäni olin kovin huolissani, kuinka tästä taas selvitään, sillä oikeani oli positiivisesta kuvaustuloksesta huolimatta arka kosketukselle saati sitten lyömiselle. Muuten olin kyllä hyvässä vedossa ja täynnä nyrkkeilyhaluja. Eipä olisi uskonut, että tämän kymmenen kuukauden tauon ja show-ajan jälkeen olisin yhden ottelun ansiosta taas nyrkkeilijä, jolta odotetaan vaikka mitä, ja niinpä yritinkin tehdä töitä joka päivä sen eteen, että voisin olla edes jotenkin luottamuksen arvoinen.

3.12.1968 lensimme faijan kanssa tuttuun tapaan Göteborgiin, josta auto vei meidät Trollhättaniin. Iltapäivällä menimme suorittamaan varryttely-ja lehdistöharjoittelun, jossa minua kuvattiin edestä ja takaa INGON ja faijan kanssa. Seuraavan päivän lehdissä oli sitten isoja kuvia harjoituksista ja otsikoita: "Harri Piitulainen matkalla Euroopan huipulle". Jutuissa käytiin taas läpi faijan huippuotteluja, verrattiin meidän nyrkkeilytyylejämme ja INGO kertoi tarkoituksena olevan, että vuoden päästä ottelisin Euroopan mestaruudesta Ruotsissa.

1 kommentti:

  1. Luin kirjasi pari vuotta sitten parvekkeellani pari kertaa ääneen. Havumetsiemme, ankarien talvien,Hakkapeliittojen, tukkijätkien; tanssivat koskissa tukkien päällä tanssivat jälkeläiset; täältä Perä-Pohjolasta kaataa tuhansien ja taas tuhansien harjoitusten jälkeen "tuuli" vastustajat Euroopan kehissä. Vastaantulijoita seuloutunut miljoonista boxaajista ja kaatunut suomalaisten "puhureista!" Anthony Joshua, Englanti, raskas sarja, puhdas tilasto: kaikki 17 voittoa tyrmäyksellä. Näyttää vahvasti siltä että suomalaiset urheilevat takaisin maailman kartalle. Los Angelesin olympialaisten jälkeen vuosikymmeniä sitten valitettiin miksi "turisteja" lähetettiin kisoihin, vaikka olimme n. 40 urheilijan joukkueella mitalitilaston kolmas 21:llä mitalilla, joista suurin osa kultia.

    VastaaPoista