lauantai 9. kesäkuuta 2018

Tarinoita HARRIN KEHÄKULMASTA: !4. MATSI VAATI YHDEN HAMPAAN

Suomesta oli Apu-lehti tullut tekemään reportaasia ottelustani OLAVI SALMEN ja MARTTI BRANDIN voimin. Näin meitä oli nyt neljä, kun pelailimme hotellihuoneessa casinoa, ja täytyy sanoa, että "pojat" olivat melko hyviä pelaajia ja erittäin mukavia kavereita. Suurin osa näistä parista ottelua edeltävästä päivästä kului kylläkin hautoen käsiäni kuumavesialtaassa. Kuinkahan kova on ex-Ranskan mestari, joka on nyrkkeillyt itsensä Euroopan huipulle? Tämä oli kysymys, joka tietysti askarrutti mieltäni ja selviäisi vasta itsenäisyyspäivän aattona kehäneliössämme.

5.12 illalla Trollhättanissa. Kehässä on juuri esitelty ranskalainen LEON ZADOURIAN ja voittamaton suomalainen Harri Piitulainen. Verryttelen hikisenä selkä vastustajaani päin omassa kulmassani, kun gongi soi ensimmäiseen erään. En selosta nyt itse otteluani vaan kerron vain, että ottelu oli äärimmäisen kova minulle ja neljännen erän jälkeen tullessani tauolle sylkäisin hammassuojukseni mukana myös yhden etuhampaani, jonka ranskalaisen raskaat ja voimakkaat lyönnit olivat irrottaneet.


Jäljellä olevat neljä erää vaativat kaikki voimani ja kahdeksan erän jälkeen olin saavuttanut neljännentoista voittoni voittamalla ylivoimaisesti kaikki erät, mutta siitä huolimatta ottelu oli taatusti kovin tähänastisista, sillä ranskalainen oli hyvä ja löi raskaasti molemmin käsin vaikkakin oli jo parhaat aikansa ohittanut.

Annankin lehdistön kertoa tästä ottelusta niin kuin toimittajat sen ringsidelta näkivät. STT lainasi Göteborgs Postenin selostusta ottelustani ja se levisi lähes kaikkiin kotimaisiin lehtiin. "Hän hallitsi loistavasti kaikki kahdeksan erää ottelussaan melko vaarallista ZADOURIANIA vastaan. Piitulainen räjäytti vasempia ja oikeita suoriaan ja esitti niiden välillä kaikkea, mitä nyrkkeilyssä halutaan nähdä. Hän paljasti kolmanessa erässä uuden puolen itsestään ja antoi todistuksen taistelijakyvyistään antautuessaan kiivaaseen lähitaisteluun. Ainoa, mitä tältä loistavalta tekniseltä nyrkkeilijältä enää kaipaa, on iskuvoiman lisääntyminen. Hän voittaa ylivoimaisesti ottelunsa pistein, mutta häneltä puuttuvat tyrmäysiskut, mikä on esteenä huipulle pääsylle. Perjantain ansiokkaan voiton jälkeen Piitulainen pääsee varmasti arvolistalle. Piitulainen aloitti ottelun hurjalla iskuryöpyllä. Jo ensimmäisen puolen minuutin kuluttua ZADOURIAN sai viidesti nasevan tällin. Myös muut alkuerät olivat selvästi Piitulaisen ylivoimaa. Vasta viidennessä erässä ZADOURIAN ylti kummankin sitoessa suurinpiirtein tasaväkiseen otteluun. Kuudes erä oli myös paremminkin nojailua, mutta loppu oli taas nuoren suomalaisen ylivoimaa."


Ilta-Sanomat otsikoi etusivullaan: " Harri Piitulainen voitti ikämiehen" ja urheilusivulla "Tuntui kuin poika olisi piessyt isänsä" Harri taltutti helposti kehävanhuksen". Muita isoja otsikoita olivat: "Piitulainen vasen käsi riitti vanhan Zadourianin kukistamiseen", "Harri räjäytti suorillaan itsensä Euroopan listoille", "Piitulainen pieksi Zadourianin, eläkevaarille vain kaksi erää", "2500 näki hyvän ammattilaisillan - Piitulainen sävelsi", "Elegantti näytös Piitulaiselta".

Näin lukien ottelu näytti todella helpolta minulle ja ZADOURIAN 32v. vaikutti vanhalta köntykseltä, mutta itse tunsin kyllä käyneeni elämäni kovimman ottelun sitkeästi taistelevaa vastustajaa vastaan ja ottelun jälkeen oli olokin sen mukainen: yksi hammas pois, nenä turvoksissa, oikea käsi täysin sökö ja joka paikkaa särki ja jomotti, niin että tunsin olevani itse kuin 80-vuotias eläkevaari. LEON ZADOURIAN oli muutenkin hieno ranskalainen herrasmies, sillä hän ilmestyi ottelumme jälkeen pukuhuoneeseeni, suuteli monta kertaa vasenta kättäni ja sanoi, ettei ennen ollut saannut tällaista selkäsaunaa ja toivotti hyvää ja onnellista jatkoa nyrkkeilyssä niin kuin myös muussakin elämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti