keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Tarinoita HARRIN KEHÄKULMASTA: 13. MATSI GÖTEBORGISSA 25.10.1968

25.10 aamulla olen punnituksessa kahden inhoittavan päivän odotuksen jälkeen, jolloin taas todella kamppailin itseni kanssa: tänään on voitettava...Astelin vaa`alle ja painoni oli tasan 63,0 kg. Olen ainakin hoikassa kunnossa. Vuorossa on KARL FURCT, ei hymyn häivää. Kalsea vilkaisu minuun, astuu vaa`alle ja paino on 63.3 kg. Menen omaan pukuhuoneeseeni. Managerit jäävät kehumaan suojattejaan ja valittamaan, että sinun "poikasi" joutui minun "poikaani" vastaan.
Piinaavan ja hiostavan päivän iltana siirryimme vanhasta kunnon Hotelli Royalista hyvissä ajoin vanhaan kunnon Göteborgin Messuhalliin. Minulle oli annettu oma pukuhuone, jonka oven päällä luki nimeni. Riisun hyvin hitaasti vaatteeni. Faija touhuaa lähelläni kasseineen, josta ottaa pari rullaa sideharsoa, laastarirullan, joista katkoo eripituisia pätkiä seinälle roikkumaan, jotta olisivat käytettävissä, kun aloittaisimme siteiden sitomisen käsiini. Puhuu samalla rauhoittavasti: "No niin, Harri. Taas ollaan täällä... Tänään nyrkkeillään hieno ottelu ja pannaan ukko eläkkeelle..." Ajatukseni kulkevat päässäni kuin sähköjuovat, vaikka päältäpäin olen kuin itse rauhallisuus... Tänään on voitettava...Tänään on voitettava...Kuinka tuttua tämä paine ja taistelu riivajien kanssa jo onkaan.
INGEMAR JOHANSSON tulee pukuhuoneeseen. "Hei, Harri, kaikki hyvin?" Nyökkään. "Kuule..tämä saksalainen on vahva, yrittää tulla koko ajan päälle, joten älä lähde nyt tanssimaan taaksepäin vaan lyö vasenta suoraa terävästi vastaan." INGO näyttää mitä tarkoittaa. "Sinun on vastattava samoilla aseilla, mitä KARL FURCHT käyttää... Älä anna periksi, Harri...Onnea matsillesi...Uskon että voitat..." INGO lähtee toivottamaan yleisön tervetulleeksi. Minulla on tämän illan toiseksi viimeinen ottelu eli neljäs. Puen kilpailuvaatteet päälle. "On tää taas kovaa", sanon faijalle, joka naureskelee olotilaani, hän näkee, kuinka jännittynyt olen..."Älä, Harri, huoli. Kaikki menee taas hyvin tänään, kun muistat vain nyrkkeillä, etkä ala tanssimaan ja pelleilemään...." Saatuani otteluvaatteet päälleni verryttelen lyöden lyöntejä ilmaan ja venyttellen kroppaani. Parin minuutin päästä alkaa hiki norua kainaloistani ja niskastani...Jännitys vaikuttaa osittain pukuhuoneessa hien helppoon irtoamiseen. Aloitamme käsisiteiden sitomisen, joka on sellainen puolen tunnin seremonia huolellisesti tehtynä. Puolen tunnin päästä sideharsolla ja laastareilla teipatut käteni ovat kivikovat luunuijat. Faija yrittää poistaa pehmusteita hanskoista rystysten kohdalta, jotta lyöntini "purisivat" mahdollisimman kovasti vastustajani kasvoihin. Hierotaan vaseliinia silmäkulmiini, nenääni, poskipäihini ja huuliini. Verryttelen hiljalleen varjonyrkkeillen. INGO tulee vielä pukuhuoneeseen. Puhuu samat asiat uudelleen ja kertoo messuhallin olevan taas loppuunmyyty.
Faija ja INGO laittavat hanskojani yhdessä ja laskevat laikkiä tulevasta ottelusta. Lähdemme kohti kehää...kohti totuuden hetkeä...En anna periksi, taistelen viimeiseen asti, ajattelen kävellessäni yleisön keskitse. Nousen rappusia kirkkaasti valaistuun kehäneliöön kymmenen kuukauden paussin jälkeen ja yleisö ottaa minut todella hienosti vastaan. Odottelen kehään KARL FURCHTIA, joka ei vielä ole tullut...Nyt hän nousee kehään...Seuraa esittely...Ottelu alkaa. Ensimmäinen erä. Aloitan heti terävästi lyöden vasenta suoraani kolme, neljä kertaa peräjälkeen KARL FURCHTIN ehtimättä kunnolla räpäyttämään edes silmää... Mainio alku. FURCHT hyökkää, mutta ei tavoita minua...Jälleen muutama nopea vasempani tavoittaa vastustajani kasvot. KARL FURCHT tulee väkisin lyöden molemmin käsin minun torjuessa lyönnit hanskoihini ja mäjäyttäessäni oikeallani saksalaisen leukaperiin. FURCHT tuntuu kyllä voimakkaalta, mutta on hitaampi ja tunnen olevani mainiossa vireessä. Ensimmäinen erä loppuu minun siirtyessä heti ottelun johtoon.
Toinen erä. Ahdistelen FURCHTIA koko erän nopeilla suorillani ja pystyn edelleenkin väistelemään ja liikkumaan saksalaisen iskujen alta...Harhautan FURCHTIA pari kertaa köysiä vasten ahdistettuna, väistän sieltä pois vastustajani luulessa hetkensä tulleen ja rynnätessä kimppuuni huomatakseen olevansa köysissä itse ja minun ihan toisessa paikassa. Toisen erän päättyessä olen voittanut jo kaksi erää. Faija on haltioissaan. "Hyvä, Harri. Siehän osaat nyrkkeilläkin." Saan ohjeet seuraavaan erään. Kolmas erä. Aloitan yllättäen lyömällä kovan oikean yläkoukun saksalaisen päähän, joka törmää siihen kuin seinään. Jatkan vasen, vasen, vasen ja saksalaisella on todella vaikeauksia suojautua lyönneiltäni ja niinpä hän kokeneena nyrkkeilijänä tajuaa, että hänen täytyy muuttaa tyyliään, jos aikoo voittaa tämän ottelun. FURCHT alkaa sitoa ja roikkua päästessään lähelle, mutta en anna periksi, vaan yritän alakoukuilla estää hänen roikkumistaan. Vasen, vasen ja FURCHT tarrautu taas kiinni. "Seis!" sanoo kehätuomari...antaa saksalaiselle ensimmäisen varoituksen sitomisesta. Gongin soidessa kolmannen erän päätteeksi olen voittanut erän lisää.
Nejäs erä. Tässä erässä KARL FURCHT yritti kaikkensa kääntääkseen ottelun vielä edukseen. Saksalainen yritti tavoittaa kovilla lyönneillä päätäni, mutta hänen lyötyään kymmenkunta kertaa ohitse ja suistuttuaan köysiin vatsa edellä minun onnistuessa taas "köysitempussani" näin alistuneisuutta hänen katseessaan ja aloin tuntea, että klaaraan tämän matsin...Erä päättyy vasen-oikea-yhdistelmääni, joka pakoittaa FURCHTIN puolustuskannalle. Väliajalla faija loisti tyytyväisyyttä ja käski seuraavassa erässä lyömään alakautta FURCHTIN hyökätessä ja yrittäessä sitoa...sekä pitää vauhtia koko ajan. Gongi soi viidenteen erään. Vasen, vasen...tavoittaa saksalaisen pään, mutta vastustajani syöksyy kumarassa väkisin lähelleni...roikkuu kiinni ja yrittää vaarallisesti puskea päällään silmäkulmaani yrittäen näin rikkoa sen tajutessaan varmasti häviävänsä ottelun, jos se kestää loppuun asti... Kehätuomari puuttuu asiaan ja antaa jo toisen varoituksen saksalaiselle puskemisesta ja jatkuvasta sitomisesta. Vielä yksi varoitus niin saksalainen ajettaisiin kehästä. Ahdistelen FURCHTIA jatkuvasti lyönneilläni ja FURCHT roikkuu ja sitoo yrittäen nyt rikkoa kaikin tavoin nyrkkeilyäni. Gongi soi viidennen erän loppumiseksi. Faija ryntää ylös kehäkulmaani. INGO on kulmassani alhaalla ja huutaa: "Jättefint Harri!" Faija kehoittaa jatkamaan samalla tavalla, mutta käyttäen enemmän oikeatani. Kolme viimeistä erää sujuivat täysin samalla vauhdilla ja tyylillä. Se, ettei KARL FURCHTILLE annettu kolmatta varoitusta, ihmetytti minua, sillä FURCHT sitoi ja yritti puskea moneen kertaan viimeisen kolmen erän aikana, mutta en vain antanut mitään mahdollisuutta siihen tässä ottelussa, jossa olin paremmassa kunnossa kuin koskaan enkä ollut edes väsynyt vähääkään gongin soidessa kahdeksannen erän ja otteluni päättymiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti