lauantai 21. syyskuuta 2019

HARRIN TAPAHTUMAT: Kirjailijat & Kirjallisuus

Elämässä varsin mielenkiintoinen sektori on kirjallisuus ja kirjat. Ainakin minä olen aina ollut niiden lumoissa. Itsekkin olen "yksinkertainen" kirjailija kirjoitettuani kirjan NYRKKEILIJÄN UNELMA nyrkkeilyurastani. Nyt suurimman huomion juuri ilmestyneistä kirjoista on saannut JARI TERVON LOIRI kirja. VESA-MATTI LOIRI on SUURI taiteilija IGONI meidän maassamme. Ihmisenä VESKU on valloittava ja sydämellinen. Olen tuntenut VESKUN kymmeniä vuosia. Hän on ollut myös moniurheilija lahjakkuus. Hetken myös nyrkkeilijä. Se ei ollut pitkäaikainen ura, mutta se intessiivisyys jolla VESKU siihen paneutui oli uskomaton ja ottelut sillä pienellä ajalla harjoittelulla olivat varmasti tarpeeksi kovia kenelle tahansa. Ei nyrkkeilijäksi niin helpolla kukaan voi alkaa. Se vaatii kuitenkin vuosien harjoittelun. Mutta VESKU osoitti kyllä lahjakkuutensa myös tähän lajiin. Olin sen aika läheltä seuranneena nähnyt. Siitä on ehkä jo pari vuotta aikaa kun VESKU mulle soitti ja kertoi että JARI TERVO on kirjoittamassa hänestä elämänkerta kirjan. Voisinko kertoa hiukan boxingista JARILLE, niin annan hänelle sinun gsm numerosi. OK. tietysti VESKU!
Kirjailija JARI TERVO sillon meillä käymässä ja ikuistettiin tapaaminen yhden kirjailijan kuvan edessä, molempien ystävän ja loistavan tarinan kertojan kanssa, siis JYRKI HÄMÄLÄISEN!

21.9.2013 kirjoitettua.....
KIRJALLISUUDEN LÄHTEELLÄ. Olen valmistautumassa lähtemään kahvittelemaan maanantai-kahvitteluun cafe Kappeliin ja viimeksi kirjoitinkin, että olenko löytänyt elämän lähteen tästä kahvittelusta ja ennenkaikkea kavereiden tapaamisesta, joidenkin jo vuosikymmenien ystävien kohtaamisesta, mutta myös uusien ihmisten ja uusien ystävien tapaamisesta. Tässä tuli mieleeni, että yksi ELÄMÄN LÄHDE on myös kirjallisuus ja sen tuoma maailma tarinoineen, muistelmineen ja historian kertomuksineen, melkein alalta kuin alalta. Olen aina pitänyt lukemisesta. Elämänkerroista, urheilijatarinoista, dekkareista ja romaaneista sekä maailman ja maamme historiaan perustuvista kirjoista. Viime viikolla sattui että kolme kirjailijaa, kaksi ammattimaista ja yksi muussa työssä vaikuttava ystäväni ovat kirjoittaneet jälleen uudet kirjat. Ensimmäiseksi sain postista SEPPO PORVALIN, nyrkkeilykaverini jo 60-luvulta uudet teokset postiluukusta. SEPPO PORVALI on kirjoittanut ansoituneita sotakirjoja, sotiemme sankareista hienoja kirjoja ja myös monista muista maamme tunnetuista ihmisistä elämänkertakirjoja. Ties jo kuinka monta kymmentä kirjaa.
SEPPO PORVALIN kaksi uutta kirjaa ovat TALVISODAN RITARIT ja KALEVI "Häkä" HÄKKISESTÄ legendaarisesta laskettelijastamme kertova kirja. Sankaritarinoita tiedossa.
Sitten kävin  BONNIERIN uudessa toimitalossa JOHNNY KNIGAN uudessa osoitteessa Korkeavuorenkadulla hakemassa Rovaniemeläisen ex-nyrkkeilijän PEKKA JAATISEN uuden kirjan TORPEDON joka vie mut nyrkkeilymaailmaan romaanin keinoin. On siis selvää että kiinnostaa minua.
PEKKA JAATINEN on ollut myös erittäin ahkera kirjoittaja ja on kirjoittanut jo suuren määrän sotakirjoja Lapin sodan historiaa valoittaen. AMIN ASIKAISESTA hienon elämänkertakirjan. Ja nyt mennään taas kehiin fiktiivisesti, mutta eiköhän sieltä löydy todellisia fiiliksiä kehäelämästä kiristettyjen köysien maailmassa.
Ja sitten haluan kertoa vielä yhdestä uudesta kirjasta, joka on vielä ilmestymistä vailla kauppojen hyllylle, mutta on tulossa ihan parin-kolmen viikon sisällä. Se vie minut vihreän veran kentille ympäri Suomen ja valoittaa jalkapallo MAESTROJA vuosilta 1960-1989. Sen on kirjoittanut suuri jalkapallosuosikkini ja ystäväni ATIK ISMAIL. Tulen saamaan kirjan  ATIK ISMAILIN jalkapallokirjan julkistamistilaisuusdessa, ja se on tietysti Stadionilla, missä olen nähnyt ATIKIN monia hienoja ja upeita pelejä maaleineen. Tämä on futiskulttuuri teko ATIK ISMAILILTA.
Tämä oli nyt tälläinen pieni kirjallisuus katsaus minulta näin viikon alkuun ja haluan onnitella ja kiittää teitä ystävät, SEPPO, PEKKA ja ATIK huomaavaisuudesta, jolla olette minua huomioinneet uusilla kirjoilla ja monilla hyvillä ajatuksilla. Ystävyys, ehkäpä voisimme, sen myös liittää sinne ELÄMÄN LÄHTEESEEN on suuri. Voikaa KIRJAILIJAT hyvin ja vielä kerran KIITOKSIA!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti