perjantai 15. elokuuta 2014

ELÄKELÄISEN KEHÄKULMASTA: NYRKKEILY ELÄMÄÄ

Nyrkkeilyelämää! Sitä on ollut mun elämä mitä suurimmassa määrin. Kun synnyt nyrkkeilylegendan poikana, isäsi on Nyrkkeilykehän Satuprinssi YRJÖ PIITULAINEN, joka liittää minut 30.5.1947 Viipurin Nyrkkeilijöiden jäseneksi samana päivänä kun synnyn ja Helsingin Sanomat julkaisee samana päivänä pienen otsikon "UUSI NYRKKEILYTÄHTI SYNTYNYT" on tie ikäänkuin viitoitettu kohti nyrkkeilykehien kirkkaita valoja! Kun 13 vuotiaana, pienenä ja heiveröisenä poikana isäni vei mut nyrkkeilysalille treenaamaan, jotta oppisin puolustamaan itseäni ja hiukan vahvistuisin, oli se päivä joka oli odottanut vain tätä hetkeä. Aktiivinen nyrkkeilyelämä alkoi! Vaikka olin siihen mennessä ehtinyt tavata lähes kaikki Suomen huippunyrkkeilijät niin kehän äärellä,
kuin meillä kotona, isäni toimiessa nyrkkeilyn parissa, nyrkkeilijänä, valmentajana sekä ammattilaisiltojen promoottorina. Se lista näistä nyrkkeiljöistä pitäisi sisällään kymmeniä hienoja nyrkkeilijöitä ja isäni kavereita. Sylikummini oli 1936 Berliinissä nyrkkeilyn kultamitalin voittanut STEN SUVIO. Kun 13 vuotiaana sitten aloitin aktiivi nyrkkeilyn itse oli seuraava 10 vuotta nyrkkeilyelämää ja sen olen taltioinnut ja kirjoittanut NYRKKEILIJÄN UNELMA kirjaani sellaisena kuin sen koin. Olen siis näin myös nyrkkeilykirjailija. Myöhemmin toimin 20 vuotta kuntonyrkkeilyn parissa tavaten satoja ihmisiä, innostaen heitä mukaan tavalla tai toisella NYRKKEILYELÄMÄÄN! Ja joka kerta kun tapaan tänä päivänä, jonkun jonka innostus nyrkkeilyyn on säilynyt tunnen suurta iloa, ehkä hivenen ylpeyttä siitä että olen voinnut jatkaa isäni antamaa lahjaa eteenpäin. Tästä tulenkin nyt sitten tähän päivään ja siihen kuinka NYRKKEILYELÄMÄ voi ja näyttää tänä päivänä näin ELÄKELÄISEN KEHÄKULMASTA katsoen?  SE näyttää voivan hyvin, suorastaan loistavasti! Siitä ansaitsee minusta yhden suuren maininnan PEKKA MÄKI , joka on omalla tavallaan jatkanut omalta isältään OLLI MÄELTÄ saamaansa nyrkkeilylahjaa eteenpäin. PEKKA MÄKI on ollut TAIKURI joka on taikonut nyrkkeilystä tänä päivänä mielenkiintoista ja valmentanut nyrkkeilijöitä niinkuin esimerkiksi AMIN ASIKAISEN ammattinyrkkeilyn Euroopan Mestariksi saakka! Promoottorina järjestänyt tukun hienoja                                                                      ammattinyrkkelyiltoja!
Nytkin huomenna lauantaina 16.8 Savonlinnassa on ammattinyrkkeilyilta Olavinlinnassa nimeltään

TAIKAA ja TAISTELUA missä säkenöivä naisnyrkkeily Mestarimme EVA WAHLSTRÖM puolustaa hallussaan pitämäänsä Euroopan Mestaruustitteliä! Siellä nyrkkeilee myös monia muita tämän päivän nyrkkeilytähtiä, upeita nuorukaisia, sympaattisia ja komeita.


20.9 Hartwall Areenalla nousee kehään EDIS TATLI ottelemaan kevyen sarjan nyrkkeilyn MAAILMAN MESTARUUDESTA! SE on uskomattoman upeaa! Olen tavannut suurimman osan näistä tämän päivän nyrkkeilygladiaattoreista ja mestareista. He ovat upeita, komeita ja sympaattisia. He ovat olleet iloisia ja ystävällisiä minua kohtaan ja katsoessani heitä saavat mut tuntemaan itseni todella vanhaksi ja tajuamaan, että siitä kun itse nyrkkeilin on aikaa valovuosia. Mutta he saavat minut myös tuntemaan, rakastamaan ja ihailemaan edelleen BOXINGIA! Muistamaan sen ainutlaatuisuuden ja tuntemaan että NYRKKEILYELÄMÄ on jatkunut. ON HEIDÄN AIKANSA! Valaistut kehät ja valokeilat seuraavat nyt heitä! Nostan peukun pystyyn  ja toivotan ONNEA ja MENESTYSTÄ heille, niin kehissä kuin elämässäkin. Minä jatkan edelleen nyrkkeilyelämääni heitä seuraten, itse vielä kuntonyrkkeillen nauttien vielä treenaamisesta, vähän muistellen kuinka paljon olenkaan saannut elää NYRKKEILYELÄMÄÄ!

BOXINGLIVE IS MY LIFE! Sille skool! ARI LAHTINEN, OLLI MÄKI ja minä


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti