tiistai 16. toukokuuta 2023

HARRIN KEHÄKULMASTA: Elämänmenoa 16.5.2023

Hyvää tiistai päivää. Olen tullut Toppelundin Areenalta varjonyrkkeilemästä ja istahtanut hetkeksi miesluolani tuolille, laittanut Rock and Rollia soimaan, antautuen hetkeksi miettimään ELÄMÄNMENOA....Eilen innostuin katsomaan Suomen ja Ruotsin jääkiekkomatsin. Joten olin hiukan myöhemmin treenipaikallani, mutta treeni oli kuitenkin sama millä olen alkanut tämän VARJONYRKKEILY kesäleirini 2023. On hieno tunne kävellä parisataa metriä ja olet Toppelundin Areenalla, Vihreässä Temppelissä niinkuin JYRKI69:n on sen nimittänyt. Olen tehnyt taas treeniohjelman kesäksi ja koittanut ottaa huomioon "oon vanha äijä jo", joten mennään hiukan kevyemmin, mutta vasen, vasen, nopeasti, terävästi, oikea suora perään, uudelleen  uudelleen,,, toistoja ja toistoja...niitä on mahtunut todellakin tuhansia....ah, mutta pidän siitä.... toivottavsti se on mahdollista vielä muutaman vuoden....Hah, mitähän jengi joka kävelee siitä ohi, koiriaan ulkoiluttaen tai lenkkeillen, kun katsovat mikähän "huru-ukko" tuolla huiskii ilmaan, no eihän sillä ole väliä, enhän ole oikeastaan ennenkään välittänyt sen kummemmin mitä musta ajatellaan....ei se oo niin tärkeätä. Tietenkin ystävyys ja kaverit ovat olleet tärkeitä ja olen toki toivonut, että olen voinnut olla sitä kavereilleni ja ystävilleni. Eilen sain kivan kuvan, kun nuoruuden ystäviäni, ESA HEINONEN lähetti kuvan Kuopion torilta ATIK ISMAILIN kanssa ja terveiset...
                 ATIK ISMAIL ja ESA HEINONEN....hitto....on kundit vielä komeita...ja ystäviä....

On  vaihtunut 2023 huhtikuu....Ollaan tehty aivan suuremmoinen ja herkullnen vierailu tuohon naapuriin Tallinnaan super ihanan MURUNI kanssa. Kävelimme, söimme hyviä ruokia jälkiruokineen, saunoimme ja uimme suosikki hotellissamme. Nyt kuitenkin on vaihtumut huhtikuun 1 päivä ja uskomus siihen, että se kevät todellakin alkaisi ja kävelyt merenrannassa Toppelundin ja Haukilahden rantaa olisivat taas mieltä hellyttäviä. Sitten ajattelin myös lisätä jonkinlaisen muutoksen jo kalenteriin merkitsemiini treeneihini Tuulimäen boxingsalilla eli lisätä mukaan Varjonyrkkeily treenit muutamaksi kuukaudeksi. Luin tuossa vanhaa 2021 kirjoitettua blogijuttua, kuinka aloitin VARJONYRKKEILY leirin TOPPELUNDIN AREENALLA....niin miksen mä vosi alkaa sitä myös nyt 1.4.2023 ja siirtyä nauttimaan luonnosta ja tekemään treenit vähän toisella tavalla kuin olen tehnyt salilla, niin miksei? Joten VARJONYRKKEILYN KESÄLEIRI 1.4 - 31.7 saa alkunsa! Huomenna on äänestyspäivä ja Mellstenin Paratiisirannan Kuningatar saa jälleen ääneni. Onpa mielenkiintoista aikaa niin täällä Toppelundissa kuin maailmallakin Tulen seuraamaan taas mielenkiinnolla kevään tuloa ja kesää. Yksi mikä on tietenkin aika kauheeta, täytän toukokuun 30 päivä 76 vuotta...huh huh...no ei auta..... 


Eipä olisi uskonut, että taas vuoden päästä 2021 olemme tilanteessa jolloin LOCKDOWN tila astuu aika vahvasti taas voimaan. Kuntosalit ja ravintolat, kahvilat menevät kiinni ja suositellaan tapaamaan vain yhtä ihmistä kerrallaan. Mietin taas hetken miten selvitä eteenpäin näiden oheistuksien myötä. Päädyin taas ajatuksissani paluuseen TOPPELUNDIN AREENALLE varjonyrkkeilemään varjon kanssa, silloinhan olisi vain yksi tapaaminen kerralla. Tein harjoitusohjelmani taas ajalle 1.4 - 1.8.2021 väliseksi ajaksi. Tiedän että tämä tulee olemaan haaste. Täytän seuraavaksi 74 vuotta 30.5 leirin aikana. En ole moneen kuukauteen käynyt Tuulimäen Boxing salilla, joka on ollut kiinni, joten olo on vähän "ränsistynyt", niin joudun kyllä ottamaan alun rauhallisesti enkä ole ollenkaan varma vieläkö kuntoni voisi edes nousta.... kilot pudota....15 harjoitusta per kuukausi ei tunnu paljolta näin ajatellen, mutta on se vain haasteellista minulle joka monta kymmentä vuotta sitten harjoitteli lähes joka päivä jopa kahdesti päivässä....voi voi, sitä nuoruutta, oli se helppoa silloin....no ei auta...on se 1.4.2021 lähdettävä taas COROBOX leirille!

2001 olen kirjoittanut: "Joskus ottaa luonnollisesti koville, kun elää vain tätä päivää ja huominen on arvoitus ja tänään tuntuu ettei siellä huomisessa ole muutenkaan mitään. Kun on elänyt näin ja yrittänyt rakentaa uutta tulevaisuutta, niin välillä vain voimat tuntuvat loppuvan, mutta huominen on  tuonut uuden päivän ja voimat taas takaisin"!

Tuo kirjoitus ja ajatus vuodelta 2001 sopii kyllä tähänkin päivään valitettavan hyvin. Nyt itse kun olen jo ikäihminen ja tässä kuussa täytän jo 73 vuotta, ei tulevaisuuden suunnitelmia ole tietenkään muuta kuin toive, saada ainakin jonkin aikaa vielä elää. Mutta ajattelen kaikkia nuoria, kaikkia joilla on suuria unelmia, kaikkia joilla on taistelu työelämässä ja tulevaisuudessa ja sen rakentamisessa. Tämä aika on nyt kyllä aikamoinen. Toivon kaikkea hyvää, rohkeutta ja voimia jokaiselle. Kyllä se päivä kun kaikki on taas hyvin ja normaalisti koittaa.
Itse aloitin taas tapani mukaan miettimään miten selviän tämän ajan yli näillä voimilla ja rahkeilla mitä minulla on. 1.4 päätin hengessä ja ihan oikein fyysisestikin aloittaa CORO BOX kesäleirin tuossa asuntoni vieressä olevalla TOPPELUDIN nurtsilla, jolla aikoinaan joskus 2000 luvun alkuvuosina pidin kuntonyrkkeilyn kesäleiriä jengille. Siellä kävi todella paljon kavereita siihen aikaan. Nyt kuitenkin aloitin leirin pitämisen itselleni, tarkoituksena yrittää kuntoilla ja löytää vain hyviä fiiliksiä päivään!


Nyt on siis ensimmäinen kuukausi treenattu. On se ollut tietysti haaste, sillä en ole enää nuori, notkea ja norja, nopea ja räjähtävä. Nyt kuitenkin ystäväni, tuo kuuluisa Kuvakirjataiteilija ja Rock and Roll valokuvaaja MASA von ELM halusi tulla kuvaamaan, mitä oikein touhuan täällä TOPPELUNDIN AREENALLA. No hänen kuvansa tuli äsken minulle sähköpostiin ja olihan ne värikkäitä, hauskoja ja väkisin tuomassa jälleen yhden päivän muistoja tähän menossa olevaan elämään. Me, MASA von ELMIN kanssa ollaan koulukavereita sieltä 60-luvun alusta alkaen. Rakastetaan Rock and Rollia. Siitä olis paljon tarinaa ja paljon tarinaa olen kirjoittanutkin. MASA von ELM on special-person! Tervetuloa nauttimaan hänen kuvasadostaan eilen TOPPELUNDIN AREENALLA ja Haukilahden rannalla.      2001 kirjoitin myös ajatelman: "Ihminen voi menettää paljon elämässään, mutta jos hänellä kuitenkin on perhe ja ystävät, niin se on suuri rikkaus".

Harjoitukseni pitää sisällään, vähän jumppaa, varjonyrkkeilyä, spurtteja, kävelyä rannalla nauttien meren huikaisevasta näkymästä ja eilen tietenkin Training Hot Dogit cafe Mellstenistä ja niiden nauttiminen kahvin kera Mellstenin Paratiisirannalla MASA von ELMIN kanssa. Tämä jälkimmäinen ei kuulu normaaliin treenisessioon!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti