maanantai 13. syyskuuta 2021

ELÄKELÄISEN KEHÄKULMASTA 13.9.2021

Välillä tuntuu kuin en voisi muuttaa mitään aikaisemmin kirjoittamisestani vaan yhtyä siihen ajtukseen mitä olen silloin pohtinut ja lisätä loppuun vain pari kuvaa tästä päivästä ja tuntea kiitollisuutta että vielä on mahdollisuus tavata ystäviä, ihmisiä vuosikymmenien takaa, jotka ovat jollakin tavalla liittyneet elämääni, tervetuloa katsomaan  tätä ELÄMÄN LÄHDETTÄ!


2013 mietin blogikirjoituksessani, että olenko löytänyt ELÄMÄN LÄHTEEN vai onko se vain joidenkin asioiden ja nostalgian siirtymistä tähän päivään? No viime maanantaina, kun kaikessa rauhassa juttelimme DANNYN kanssa ilmestyi taaksemme yht`äkkiä ELVIS! Oli viikottainen HEI ME KAHVITELLAAN kahvittelupäivä cafe Torpanrannassa. No kahvittelu kavereiden kanssa jatkuu ja NOSTALGIA (en tarkoita nyt Radio Nostalgiaa) on läsnä vuosikymmenien muistoissa, kaveruudessa, yhteisissä tapahtumissa, ollaan koulukavereita, samoilta kulmilta, bändi, nyrkkeily, tai duunikavereita, samassa sateessa ja torilla tavattuja. Se mitä sanon tästä tapaamisista se on TUHANSIEN TARINOIDEN AARREARKKU!  Joten jatketaan tätä käymistä ELÄMÄN LÄHTEELLÄ! Ehkä JOHNNY HALLYDAYKIN ilmestyy joku päivä cafe Torpanrannalle tai sitten SALSA SINISALO soittaa taas joku maanantaiaamu JOHNNYA Radio Nostalgiassa. Mistä sitä tietää?

 18.9.2013 kirjoitettua.....
ELÄMÄN LÄHTEELLÄ? Mitä on nostalgia? Onko se vain jotakin ja joidenkin asioiden siirtymistä tähän päivään? Jos ajattelen esimerkiksi kahvilakulttuuria, niin 60-luvun alusta alkaen Stadin ja minunkin suosikki kahviloitani olivat cafe Ursula Kaivopuistossa, cafe Succes Korkeavuorenkadulla ja cafe Kappeli Esplanadinkadulla Kauppatorin puoleisessa päässä. Tänä päivänä nämä kahvilat ovat edelleen suosittuja niin Stadilaisille kuin Stadissa vieraileville turisteillekin. Tietysti Stadi on saannut kymmeniä uusia kahviloita näiden lisäksi ja kahvilakulttuuri on saannut suuremmat mittasuhteet kuin 60-luvun alussa. Silti jollakin lailla se kahvilakulttuuri ei ole paljonkaan muuttunut minun kohdallani sieltä 60-luvulta. Treffaan edelleen kavereita ja uusia tuttavuuksia kahvikupposen äärellä. Yhtenä päivänä tässä kävellessäni kohti cafe Kappelia, jossa maanantai aamupäivisin treffaan kavereita, ystäviä ja uusia tulevia ystäviä ajatuksiini hiipii, OLENKO LÖYTÄNYT ELÄMÄN LÄHTEEN?
 

Aloin ajattelemaan tätä kahvitteluporukkaa. Joitakin olen tuntenut 60-luvun alusta saakka. On koulukavereita, nyrkkeilykavereita, duunikavereita, samoilla kulmilla asuneita, on uusia kavereita, joihin olen tutustunut vasta nyt viimeisinä vuosina. Tulee ihmisiä joita tapaan vasta ensi kerran. Tässä viime vuosina kahvittelemassa on käynnyt reilusti yli sadan mitä erillaisimpia kavereita ja ystäviä. Nyt tulee se POINTTI, niinkuin ESA SAARINEN sanoisi, jokaisella ihmisellä, kaverilla ja ystävällä on oma SUURI elämän tarinansa. SUURI sillä sehän on jokaisen kohdalla hänen oma elämänsä! Tästä nousikin siis mieleeni ihan väkisin, että taidan olla ELÄMÄN LÄHTEELLÄ? Tunnen että olen kiinnostunut kuulemaan jokaisen oman elämän tarinan, mitä ja miten elämä on mennyt? Siellä suuressa joukossa se on ehkä vähän vaikeaa, mutta saatanpa silti haluta ihminen kerrallaan, haluta kuulla hänen elämänsä tarinansa. Sieltä 60-luvun nostalgiasta siirrettynä tähän päivään. Taidan todella olla ELÄMÄN LÄHTEELLÄ!!! Laitanpa nyt tähän joitakin tämän ELÄMÄN LÄHTEELLÄ cafe Kappelissa syyskuun alusta käynneitä, ilman sen suurempia esittelyjä, mutta uskokaa, heillä jokaisella on olemassa oma SUURI TARINANSA, HEIDÄN OMA ELÄMÄNSÄ!
 
                          PEKKA HJELT, UFFE FJÄDER ja ERKKI KOSKINEN
 
                                        MATTI LEHTO ja HANNU JAKOBSSON
 
                          MARKKU LINDSTRÖM ja EKKU PELTOMÄKI
 
                                                      ORVO VILLO ja JARMO MERIÄ
 
                      ORVO VILLO, HEIKKI MAKKONEN ja TIINA TAPIOVAARA
 
                                      SIMO SALONEN ja ERKKI DAMMERT
 
                                  JUHA SAUNAMÄKI ja KAI JÄÄSKELÄINEN
 
                          SEPPO PIITULAINEN, RISTO KUUSIOLA ja JULLE JÄRVINEN
 
                                   HEIKKI MÄKINEN ja ESA LEHTOSAARI
 
                                      ELISA VARILA ja LIISA-SISKO OJANEN
 
                                         KIMMO LUJA ja HARRI PIITULAINEN
 
                                       NALLE ABRAHAMSSON ja JUHANI HEIKKILÄ
 
                                      KALLE SÄÄSKILAHTI ja JULLE JÄRVINEN
 
                                     OMPPU OMENAMÄKI ja KAI JÄÄSKELÄINEN
 
                                      ERKKI TANNINEN ja PERTTI PAJUNEN
 
                                        JUHA SAUNAMÄKI ja ESA MALM

 
Cafe Torpanrannassa 13.9.2021 kaverit taas kahvittelemassa. Nuo aikaisemmin kirjoittamani pitänee             myös tänään paikansa ja saa tuntemaan että olemme ELÄMÄN LÄHTEELLÄ!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti