tiistai 29. marraskuuta 2022

HARRIN KEHÄKULMASTA 29.11.2022


Marraskuu lähenee loppuaan ja aletaan valmistautua pikkuhiljaa jouluun ja joulunviettoon. Viime vuonna 7.12 aloitimme sen TukholmastaTHE GREATEST CHRISTMAS SHOW merkeissä ja se oli loistava ja miellyttävä. Tänä vuonna teemme sen myös eli 7.12 ollaan taas Lilla Cirkuksessa Tukholmassa katsomassa ja kuuntelemassa BROLLEA, THE BOPPERSIA sekä ROCKABILLY FABILOUS ryhnää. Tukholma on tietenkin minulle niin kovin nostalginen paikka jo nyrkkeilyn takia. 6.11.1966 aloitin ammattinyrkkeilijänä siellä BERTIL KNUTSSONIN ja INGEMAR JOHANSSONIN tallissa Johanneshovin Jäähallissa 13000 katsojan edessä. Jo 15 vuotiaana nyrkkeilin siellä ensi kerran ja pikkupoikana perheeni kanssa vierailimme usein Tukholmassa isäni nyrkkeilyvastustajan ja ystävän BÖRJE HANSSONIN perheen luona. Kerran 60-luvun puolessa välissä olimme suomalaisnyrkeilyjoukkueen kanssa nyrkkeilemässä Tukholman Eriksdahls-hallenissa, kun ehdotin kavereille, että mentäisiin matsien jälkeen Kungsgatanilla olevaan yökerhoon taisi olla nimeltään GRIDS, joka oli suosituin yökerho silloisessa Tukholmassa. Olessamme siinä yökerhon aulassa narikan edessä, aukeaa ovi kadulta tullessa portaiden alapuolella ja näen pienikokoisen kaverin nahkatakki päällä astuvan sisäään, meni 2-3 sekunttia kun tunnistin kaverin..."HEI KUNDIT, TÄÄLLÄ TULEE RUOTSIN ROCK AND ROLL KUNINGAS JERRY WILLIAMS"....Ja niinpä JERRY WILLIAMS viihtyikin meidän boksareiden pöydässä sen illan. Vuosikymmeniä myöhemmin kävin kavereiden kanssa katsomassa usein JERRY WILLIAMS SHOWN, välillä Göteborgissa välillä Tukholmassa. Nyt kun olemme jälleen toteuttamassa vierailua Tukholmaan samalla kaavalla kavereiden kanssa, niin tähän sopii hyvin vuodelta 2013 kirjoitettu juttu JERRY WILLIAMSISTA joka on valitettavasti siirtynyt taivaallisiin viihdekehiin. Mutta muistot elää! Ja kuvat on ottanut kuuluisa Rock and Roll valokuvaaja sekä kuvakirjataiteilija MASA VON ELM


 On lauantaiaamupäivä. Olemme Tukholmassa pienen kokoonpanon kanssa Rock and Roll matkalla. Aamiainen on käyty syömässä tyylikkäässä Radisson Blu Viking hotellin super aamiaispöydässä. Edessä on päivä Tukholmassa ja vasta illalla lennetään takaisin kotiin. Mutta eilen oli se pääjuttu, miksi olemme täällä. Eilen illalla oli JERRY WILLIAMS FAREWELL SHOW Skansenilla sijaitsevassa vanhassa mutta tyylikkäässä Restaurant Circuksessa. Ensin söimme hienon, maistuvan illallisen jälkiruokineen. Sitten siirryimme konserttisalin puolelle joka täyttyi 1800 Rock and Rollista ja JERRY WILLIAMSISTA pitävästä yleisöstä. Me istuimme viidennellä penkkirivillä suoraan keskellä esiintymislavan edessä. Ja jo alku numero, se oli uskomaton tunnelmaltaan. Se siirsi meidät JERRY WILLIAMSIN maailmaan. Uraan joka on alkanut jo 60-luvun alusta. Kappale oli WORKING CLASS HERO, jonka JERRY on jo aikaisempina vuosinaan levyttänyt. Ja se on ollut yksi hänen suuri hitti ja juttu hänen urallaan. JERRY joka on itse sieltä "Working Class Herosta" lauloi ja esiintyi niin, että tunsit, että laulussa on jotain todella hänestä itsestään. Sitten alkoi Ruotsalainen Revyy Show monipuolisine ja hyvine solisteineen, bändeineen loistavine muusikkoineen. Tarinat kertoivat vuosikymmenien elämästä, tapahtumista ja Rock and Rollin supertähdistä. Ja joista yksi on ollut JERRY WILLIAMS. Hänestä on sanottu ONE AND ONLY ja se pitää kyllä paikkansa. Tämä nyt 70-vuotias tähti, Ruotsin Rock And Rollin Kuningas osoittikin yhä ja edelleen olevansa huimassa iskussa! Huippukunnossa ja super suosittu täällä Ruotsissa! SHOWN toisessa osassa pääsi irti se SUPER JERRY WILLIAMS, joka ei antanut armoa, ei pyytänyt sitä itselleenkään vaan antoi palaa, ROCK AND ROLLIA, dramaattisia lauluja elämästä suoraan sielusta, sydämestä. Hengästyttävää menoa jota komppasivat uskomattoman hyvät muusikot, taustalaulajat ja taidokkaat tanssijat! THIS IS SHOW! Ja kun I CAN JIVE lopulta alkoi soimaan merkiksi siitä että show oli saamassa lopun oli kliimaksi saavuttanut huippunsa, yleisö suoraan huusi, lauloi mukana seisaaltaan. 
 JERRY oli KUNINGAS....ROCK AND ROLLIN KUNINGAS!!! Hän on ollut sitä vuosikymmenet ja on sitä yhä. Ja sitä kruunua ei kukaan voi JERRY WILLIAMSIN päästä ottaa. Encore kappaleet, viimeinen puserrus, draamaa, jossa hän kertoi LÄHTEVÄNSÄ KOTIIN, JERRYN noustessa portaita esiintymislavalla kohti tulipunaista tähteä, pysähtyy tähden eteen, kääntyy ja katsoo sieltä, hurjasti seisovaa aploderavaa   yleisöä...purppuranpunaiset verhot laskeutuvat alas. Onko yksi ROCK AND ROLLIN SUPERTÄHTI todellakin lopettanut uransa? SE jää nähtäväksi? Hän on edelleen huipulla, hän on edelleen voimissaan. Rock and Roll ja laulut raikuvat 100% teholla ja tunteella. Voin vain sanoa JERRY WILLIAMS ONE AND ONLY! Tukholma päättää! 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti