sunnuntai 6. marraskuuta 2022

HARRIN KEHÄKULMASTA: DANNY SHOW KULKEE AINA VAAN!Joskus nää tarinat ovat vaan niin merkityksellisä ja paljon nostalgiaa sisällään pitäviä, että itsekkin yllättyy! DANNY tuo meidän vuosikymmenien viihdyttäjä ja taiteilija, show-kiertueiden pioneeri Suomessa, joka nytkin kiertää ympäri Suomen 80-vuotis merkkipäivänsä kunniaksi kiertueen nimikin on KUNNIAKIERROS...tänään me tuon Rock and Roll kuvaajan ja kuvakiejataiteilijan MASA von ELMIN kanssa ajetaan Hämeenlinnaan katsomaan DANNY SHOW....Hitto siinä on kyllä nostalgiaa kun ajattelee, että 60-luvun puolestavälistä alkaen olen nähnyt hänen showesityksiään, kuunnellut levyjä, tavannut monenlaisissa tilaisuuksissa ja ystävyys on ollut aina läsnä....Upeeta ESTRADY GLADIAATTORI!!!!
Tulin eilen illalla myöhään Kanarialta ja tänään postiluukusta tippui uusi mainos ystäväni ja suosikkini DANNYN kiertueesta ja esiintymisistä info että mainosesite....pieni kiertue Ruotsissa keväällä....syksyllä  lähtee taas, ties kuinka monta kymmentä DANNY SHOWTA kiertämään ympäri Suomea.....ei todellakaan ole tuo otsikko väärin....DANNY SHOW KULKEE AINA VAAN

VIELÄ KERRAN SUUREN LUOKAN DANNY SHOW HELSINGIN JÄÄHALLISSA 18.1.2019 ! DANNY ON PITKÄAIKAINEN YSTÄVÄNI, MEILLÄ ON OLLUT YHTEISIÄ YSTÄVIÄ, JOISTA JOTKUT OVAT POISTUNEET JO VIIHDEKEHISTÄ. ON OLLUT AINUTLAATUISTA SEURATA TÄMÄN ESTRADIEN GLADIAATTORIN URAA SIELTÄ VUODESTA 1964 ASTI. TAVATA JA YSTÄVYSTYÄ VUOSIKYMMENIEN AJAKSI! OLEN YSTÄVÄNI TAAS PAIKALLA ENSI VIIKON PERJANTAINA 18.1


Mitä voisin vielä sanoa? Minähän en ole mikään musiikkikriitikko, vain Rock and Roll ja viihteen ihailija pikkupojasta saakka. Sain seurata jo aikansa supertähtiä TAUNO PALOSTA, HENRY THEELISTÄ,  OLAVI VIRRASTA JA TAPSA RAUTAVAARASTA lähtien heidän esiintymistään ja tapaamisia isäni seurassa, jopa meidän kotonakin.  Sitten on "minun aikani" SUPERTÄHTI ja ystäväni DANNY. Olen kirjoittanut jo monta tarinaa siitä kuinka DANNY SHOW jatkaa yhä! Joka tapauksessa eilen alkoi VIIMEINEN ILTA DANNYN SEURASSA kiertue loppuunmyydyssä  Hyvinkää salissa Hyvinkäällä. Istuimme kuvakirjataiteilija ja Rock and Roll valokuvaajan MASA von ELMIN kanssa tapamme mukaan ensimmäisellä rivillä keskellä! SHOW alkoi niinkuin sen pitääkin, upealla ja ainutlaatuisella kuvasessiolla suurena esiintymislavan screenille. DANNY lapsena, muorena ja komeana juuri uransa aloittaneena The ISLANDERS bändinsä kanssa, klippejä ja kuvia kymmeniä ja kymmeniä kymmenistä vuosista, jolloin tämä ESTRADY GLADIAATTORI valloitti Suomen showbisneksen, ei vain lavoilla suurten SHOW-kiertueittensa kanssa, vaan myös olemalla SHOW-bisneksen ytimessä oman D-Tuotanto yrityksensä kanssa, jossa kymmenet Suomen huippuartistit ovat olleet mukana. Kuvakooste näistä kaikista vuosista ja artisteista oli upea ja uskomaton. Sitten alettiin laskemaan sekuntteja jolloin ESTRADY GLADIAATTORI astui stagelle! Alkoi kymmenien vuosien aikamatka DANNYN seurassa. LASSE NORRES toimi ansiokkaasti juontajana D`Voices tytöt KATJA LUKIN ja VARPU VIRTA omaan viehättävään ja rutinoituneiseen tapaansa taustalaulajina sekä esiintyivät välillä myös omine numeroineen. Uutena mukana oli JENNIKA VIKMAN. JENNIKA on ERIKA VIKMANIN pikkusisko josta kuullaan tulevaisuudessa varmuudella vielä enemmänkin. ERIKA lauloi kauniisti ja koskettavasti, oli huumorintajuinen ja hauska ja superkaunis ja säihkyvä estraadilla, niinkuin tietenkin ESTRADY GLADIAATTORIN tyttöystävän  kuuluukin olla! 

Bändi oli superloistava PETRI KOKON johdolla THE OLDIES  säesti ja soitti svengaavasti että rokkaavasti! Kaksi tuntinen SHOW taisi venyä hiukan lisää yleisön taputtaessa DANNYN teaminsa kanssa uudelleen lavalle. DANNYN viimeinen kappale ARE YOU LONESOME TONIGHT päätti tämän hienon SHOW ja seuraavat 32 showta ympäri Suomea saavat tämän VIIMENEN ILTA DANNYN SEURASSA ja varmistavat, ettei tämä jää ainakaan yleisön puolesta viimeiseksi illaksi DANNYN seurassa, jos saavat tilaisuuden edelleenkin tulla kuuntelemaan ja katsomaan tätä ESTRADY GLADIAATTORIA! Päätän raporttini tähän ja uskon, että SUPERKUVIA showsta on vielä tulossa MASA von ELMILTÄ!


Onhan tämä todellakin ihmeellistä, uskomatonta ja hämmästyttävää! Tuo otsikkoni, jonka kirjoitin  jomonta vuotta sitten, pitää edelleenkin paikkansa! Nythän me kaikki varmaan näimme pari-kolme päivää sitten VAIN ELÄMÄÄ ohjelman DANNYN isännöimänä. Näimme sen huikean nuoren DANNYN joka teki viihteemme historiaa 60-70 luvulla Show-kiertueineen ympäri Suomea. Se oli silloin vertaansa vailla! Syntyi D-Tuotanto monine kymmenine muine artisteineen ja Suomen viihdesuosikkeineen, jotka työskentelivät D-Tuotannon palkkalistoilla. Olen saannut ilon seurata DANNYN elämää viihteemme estraadeilla sieltä 60-luvulta saakka, ystävystyä D;n kanssa. Nähnyt  kymmeniä hänen esiintymisiään ja todistettavasti nähnyt sen suosion, joka on ollut olemassa jo runsaan viidenkymmen vuoden ajan. Nyt TV-ssä VAIN ELÄMÄÄ ohjelmassa, joka saavutti huikeasti yli miljoonan katsojan rajan tuona iltana, nähtiin 75 vuotias DANNY joka niin rehellisesti puntaroi tätä päivää, jota siellä olevat nuoret artistit ihailivat ja kunnioittivat. DANNY joka keikkailee edelleen ympäri Suomea saa syksyllä jälleen suuren DANNY-SHOW kiertueen VIIMEINEN ILTA DANNYN SEURASSA ajalla 26.10-18.1.2019 on melkoinen rutistus silloin jo 76 vuotiaalta Supertähdeltä! Olen ja olemme ihailleet JOHNNY HALLYDAYTA ja JERRY WILLIAMSIA jotka olivat omien maidensa viihde igoneja ja jotka suruksemme poistuivat viihdekehistä nyt viimeisen vuoden aikana. Olemme olleet katsomassa näitä viihde gladiaattoreita erikseen ja yhdessä ja muistamme, niin JOHNNYA kuin JERRYÄ suurina estradytaiteilijoina ja yleisönsä rakastettuina taiteilijoina! Näihin kavereihin verrattuna DANNY on meillä samanlainen rakastettu estrady taiteilija ja vertaansa vailla oleva ESTRADY GLADIAATTORI, joka lähtee siis vielä kerran suurelle kiertueelle ensi syksynä, mutta kuitenkin toivon, ettei se olisi VIIMEINEN ILTA DANNYN SEURASSA mikä on show nimi, vaikka elämä ei ole ikuista, niin kuitenkin, vielä vähän aikaa vaikkei enään KAUAN ennenkuin mennään TUULENSUOJAAN, niin ollaan SEIKKAILIJOITA tämän elämän! Tämä kirjoitus ystävän tunnustuksena pitkäaikaisesta ystävyydestä ja ihailusta DANNYSTÄ!
Aikaisempia kirjoituksia:

Onhan tämä jotenkin ihan uskomatonta. Olin Muruni kanssa Viking Linen risteilyllä M/S Marielalla   jonka yökerhossa esiintyi meno ja tulo matkalla DANNY & The ISLANDERS. Olen nähnyt DANNYN jo useasti 60-luvulla kun DANNY SHOW kiersi Suomea ja valloitti tanssilavoja. Se oli aina suuri tapaus kun kesän aluksi DANNY SHOW lähti busseineen, bändeineen, esiintyjineen ja muine henkilökuntineen kesän kestäville kiertueille. Hän oli pioneeri meidän showbisneksessä silloin. Olen nähnyt DANNYSTÄ villiintyneen yleisön useasti. Mutta, että vuonna 2017 näen sen edelleen. Se nuoriso joka villiintyi silloin villiintyy näköjään vielä tänäänkin, mutta mikä uskomatonta, tämän päivän nuoret ovat innolla ISON D:n edessä, laulavat tämän tunnettuja hittejä hänen mukanaan ja kun esiintyminen oli ohi piirittivät hänet haluten kuvan tämän legendan kanssa. Minusta se oli hellyyttävän liikuttavaa. DANNY oli esiintyessään rento ja huumorintajuinen, laski leikkiä levyttämisistään biiseistä, eihän tästä ole vasta kuin 50 vuotta....tai kertoessaan jotakin tarinaa showelämän taipaleella....siis 100 vuotta sitten....näin haluan päivittää DANNY SHOWN vuodelle 2017!!!

Olen kirjoitellut tänne blogiini DANNYSTÄ jo useammankin kerran ja tässä yksi sellainen 8.9.2013 kirjoitettu. Aika kulkee kovaa vauhtia, mutta yksi mikä ei muutu, DANNY SHOW kulkee ja valloittaa vuodesta toiseen, vuosikymmenestä toiseen. Nyt tänä vuonna DANNYSTÄ on tulossa elokuva, joka saa ennakkonäytös iltansa höystettynä  DANNY SHOW:n kera! Tänä vuonna on vielä uusi levy tulossa, ties monesko? Tämä ESTRADY GLADIAATTORI jatkaa "taistelujaan" viihteen esiintymislavoilla. Uskomaton "ÄIJÄ". Tämä on nyt lisättävä tähän blogijuttuuni 2013 sillä DANNY historiaa kirjoitetaan yhä edelleen!TAHTO RAUTAINEN VIE LÄPI HARMAAN KALLION....1964 olen tullut treeneistä. ystäväni RANE on hakenut mut punaisella DODGE amerikanautollaan. Retkahdan ison auton takapenkille hiukan uupuneena. Lähdimme kruisailemaan Stadin katuja. Ajelimme Kaivopuiston ja Hietsun rantateitä ja takaisin Stadin keskustaan. Loikoilin auton takapenkillä ja haaveilin ammattinyrkkelijän urasta ja kuuluisuudesta. Autossa oli levysoitin ja RANE soitti juuri kauppoihin ilmestynyttä levyä nimeltään EAST VIRGINIA esittäjinä DANNY & The ISLANDERS.

Se oli jotain super sytyttävää silloin meistä. Ensimmäinen todellinen nuorisolle tarkoitettu levy. Laulusolistin samettinen ääni hurmasi ja tuntui miellyttävältä. Kitaroiden soundit menivät suoraan sieluun. Emme tienneet kuka oli DANNY ja ketkä soittivat The ISLANDERS bändissä? Mutta levy nousi meille ehdottomaksi ykköseksi! Se soi sen illan aikana uudelleen ja uudelleen. Hiljalleen aloin lehtien ja TV:n kautta tietämään kuka on DANNY ja ketkä soittivat The ISLANDERS bändissä. DANNY nousi suosikikseni. Tästä meni pari-kolme vuotta ja sillä aikaa DANNYSTÄ oli tullut SUPERTÄHTI ja kaikkien tuntema nuorison suosikkilaulaja. Minä olin aloittanut ammattinyrkkeilijänä Ruotsissa. 1967 yhden siellä tapahtuneen matsin jälkeen olin palannut Stadiin ja sain kutsun saapua Kalastajatorpalle jonkun JETSET-jengin WSOP-CLUBIN avajaisiin, jonne uteliaisuuttani päätin mennä. Ensimmäiseksi sinne sisään astuessani kohtasin pitkän, uskomattoman komean ja karismaattisen DANNYN. Tunnistin tietysti hänet välittömästi. Hän ojensi kätensä ja sanoi;TERVE HARRI, MINÄ OLEN DANNY. OLEN SEURANNUT SUURELLA MIELENKIINNOLLA URAASI. TOIVON SINULLE MENESTYSTÄ JA KAIKKEA HYVÄÄ EDELLEENKIN! Vau, tapasin DANNYN, suosikkini. Lähes koko senhetkisen nuorison suur suosikin. Hän oli tyylikäs, komea ja täydellinen herrasmies. Kohtaamisemme vain lisäsi kunnioitustani ja vahvisti ihailuani häntä kohtaan. Tämän jälkeen vuosien kuluessa kohtasimme milloin missäkin, kiertäessäni Suomea tanssilavoilla näytösnyrkkeillen tai ajaessani laulajatyttöjäni ANN-CHRISTINEÄ ja ANITAA keikoillensa. Show ja muusikkoporukka tuli silloin tutuksi. Tapasimme myös välillä niin sanotuissa julkkistapahtumisissa ja välillemme muodostui, uskaltaisin sanoa, jonkinlainen yhdistävä linkki, kunnioituksesta toisiamme kohtaan. Minä olin jonkinlainen gladiaattori kiristettyjen köysien maailmasta ja DANNY, ESTRADI GLADIAATTORI Show-maailmassa. Hänen menestystarinansa Showkiertueineen on huima ja vertaansa vailla.
Yht´äkkiä mun tarinani kiristettyjen köysien maailmassa oli ohi. Olin täysin pirstaleina henkisesti, mistä ei tiennyt kukaan. Muistan yhden tapaamisen 70-luvun alussa. Olin Oulun lähellä yhdessä Motellissa useamman päivän. ANITA lähti bändinsä kanssa vielä pohjoisemmaksi keikoille. Jäin Motelliin odottamaan. Motellissa asui silloin paljon muusikoita, jotka olivat keikoilla siellä päin. Yksi sellainen oli toinen DANNY, ERIK "Danny" DANNHOLM saxsofonisti, joka oli soittanut aikaisemmin jossakin DANNY bändissä tai levytyksessä. Hän sanoi minulle että DANNY-SHOW on tässä lähellä, joku 50 kilometrin päässä. Lähdetäänkö katsomaan ja moikkaamaan DANNYÄ? Okei. mennään vaan. Tätä DANNY ei ehkä muista, yksi sattumalta tapaamisistamme, mutta sattui näin, kun saavuimme keikkapaikalle ja DANNY kuuli että olen paikalla, minut vietiin hänen pukuhuoneeseensa. Sama lämmin ja kohtelias suhtautuminen, niinkuin aina kun olemme tavanneet. Hän kaivoi laukustansa suklaarasian, josta tarjosi minulle kysyen samalla kuinka voin ja miten menee? Sanoin loistavasti. Hän kysyi nyrkkeilystäni, johon vastasin jotain epämääräistä. Silloin hän sanoi; HARRI, JOS VOIN JOTENKIN AUTTAA SINUA, NIIN KERRO MINULLE. HALUAN OLLA AVUKSI JOS VOIN. Kiitin ja sanoin pitäväni sen mielessäni sanomatta että paras apu olisi, jos joku voisi lähettää mut vaikka kuuhun unohduksiin. Olin ihan hajalla.
Kuitenkin elämä jatkui. Kohtaamiset ja tapaamiset DANNYN kanssa vuosikymmenien ajan. Olen saannut usein hänen vastailmestyneet levynsä omistuskirjoituksineen, kutsun keikoille niin laivoille kuin keikkapaikoille ja konsertteihin. Ollut hänen kirjansa julkistamistilaisuuksissa, ollaan käyty syömässä yhteisten ystäviemme kanssa. Linkki joka syttyi 1967 tapaamisesta, on säilynyt ja uskaltaisin sanoa, että olemme ystäviä, vaikka tapaamme suht`harvoin, on linkki vahva. Niinpä nyt 2.10 kun menen Lohjalle katsomaan DANNYN VIIHDEMARATOONIN alkua, voin vain ihmetellä, kuinka pitkäaikaisen uran tämä ESTRAADI GLADIAATTORI on luonnut, kymmeniä listamenestyksiä levytettynä, satoja ja taas satoja keikkoja ja keikkapaikkoja. KYLLÄ SE ON OLLUT VIIHDEMARATON! Kiva olla taas paikalla. Nähdään Lohjalla 2.10 ESTRAADI GLADIAATTORI!
Tässä vielä kuva eilen, kun vietimme rapujuhlia ystävämme PERTTI PAJUSEN luona, vasemmalla, MASA von ELM kuvakirjataiteilija keskellä ja minä oikealla ja DANNY hengessä mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti