keskiviikko 4. lokakuuta 2017

HARRIN KEHÄKULMASTA: Rööperin Ruhtinas ja kirjajulkkart!

Eilen oli yhden kirjan julkkarit. Niitähän on stadissa aikalailla mitä erillaisimpien kirjailijoiden ja rokkareiden myötä. Mutta eilen oli TOM SJÖBERGIN Rööperin Ruhtinaan, millä lempinimellä olen kutsunut TOMIA jo kauan. Ne olivat Punavuoren Ahven nimisessä kuppilassa, entinen Kannu Punavuorenkadulla siis Rööperissä. Olin siis lähes lapsuuden kulmillani. Asuin Abrahamin ja Ruoholahdenkadun kulmatalossa. Rööperi tuli tietysti tutuksi minullekkin jo pikkukundina.TOM SJÖBERG kävi jo 50-luvun lopussa VN:nän Viipurin Nyrkkeilijät salilla treenaamassa boxingia ja siitä jäi hänen innostuksensa nyrkkeilyyn, niin että toimi ammattinyrkkeilyiltojen promoottorina ansiokkaasti ja näkyvästi. TOMI kertoi istuneensa usein Ringside paikoilla minunkin matseja katselemassa. Opin kuitenkin tuntemaan hänet hiukan myöhemmin, hyvin sympaattisena herrasmiehenä, huomaavaisena ystävänä. Ja eilen, meistä jokainen, paikalla ollut voi varmaan sanoa, että ne olivat KIRJAJULKKARIT vailla vertaa! Paikka Punavuoren Ahven oli täynnä, niin että kaikki eivät mahtuneet sisäänkään. Meitä oli paikalla  varmaankin melkoisen värikäs "seurakunta" ja Rööperin Ruhtinas itse oli charmia ja omaa pettämätöntä tyyliä täynnä ja kirjailija HARRI NYKÄNEN selvästi innostuneena uudesta teoksesta. Onhan tämä uskomaton persoona tämä TOM SJÖBERG kirja ja elokuva jo tehty ja nyt uusi kirja ja uusi elokuva tulossa.....Kuin elokuvaa Rööperin Ruhtinaan elämä!

                                                            KIITOS TOMI!

Jo tullessani ulkopuolella tapasin kuuluisan Keravan Kreivin Ammattinyrkkeily.Net nettisivustojen gurun PASI TAAVITSAISEN ja mestarinyrkkeilijän JUHO TOLPPOLAN ja naureskelinkin kun kuvaa otettiin, että nyt minäkin nuorrun teidän nuorten kundien seurassa!

Sisäpuolella oli siis todella paljon niin boxareita kuin rokkareita sekä monenlaisia elämän kokijoita. Tässä keskellä kuitenkin alansa suuri legenda, myös aikoinaan nyrkkeilykehässä viihtynyt AVE NIINIKETO meidän boksareiden välissä. Vasemmalla AFU QVANRSTRÖM varmasti yksi kovimmista iskijöistä kehissämme ja minä AVEN oikealla puolella. Näitä kundeja on aina kiva tavata. Olemme tunteneet toisemme nuorista kundeista saakka!

1 kommentti: