sunnuntai 21. syyskuuta 2014

ELÄKELÄISEN KEHÄKULMASTA: THE WORLD TITLE

Lauantaiaamuna herään Tallinnassa perheemme lempihotellissa, jossa olen viettämässä viikonloppua perheen tyttöjen kanssa. Iltapäivällä astun laivaan ja "karkaan" Tallinnasta tyttöjen jäädessä sinne vielä shoppailemaan. Laiva on puoli neljän aikaan Helsingin satamassa. Ajan kotiin, käyn suihkussa ja katson yhden puoliajan REAL MADRIDIN futispeliä. Lähden hakemaan poikani JERRIN mukaan katsomaan AMMATTINYRKKEILYN KEVYENSARJAN MAAILMAN MESTARUUSOTTELUA RICHAR APRIL vastaan EDIS TATLI. Ottelu tapahtuu Hartwall Arenalla. Saavumme oikeassa ajassa paikalle. Lippukassalla tapaan kaverukset PERTTI URAN ja JARI SARASVUON, jotka ovat myös hakemassa kutsuvieraslippuja illan boxingiltaan!
Paikkamme ovatkin melkein vierekkäin 1 rivillä kehän äärellä. Siihen alkaa tulla showbisneksestä ja nyrkkeilystä tuttuja kavereita ja ystäviä. Nyrkkeilyväkeä tervehtii illan aikana pitkin iltaa. Tunnen olevani tutussa ympäristössä. Esiottelut yksi toisensa jälkeen ovat käynnissä. Seuraan tietysti niitäkin suurella mielenkiinnolla. Sitten koittaa illan pääottelun, illan kliimaksin, illan huipennuksen aika, kun kehään kuulutetaan haastaja EDIS TATLI sitten mestari RICHAR ABRIL Amerikassa asuva kuubalainen. Seuraa kansallislaulut. Maamme laulun laulaa kehässä EINO GRÖN. EDIS TATLI vaikuttaa päättäväiseltä. Hän on selvästi valmis ottelemaan MAAILMAN MESTARUUS TITTELISTÄ! Tässä vaiheessa minäkin olen lataantunut ja toivon EDIKSEN voittavan ja onnistuvan ottelussa. Pidän tästä nuoresta nyrkkeilijästä. Hän on sympaattinen, kohtelias ja komea. Tyylikäs ja hieno nyrkkeilijä. Hän on valmistautunut huollella ja kovalla harjoituksella tähän otteluunsa. PEKKA MÄKI on hänen valmentajansa. PEKAN isä OLLI MÄKI nyrkkeili MAAILMAN MESTARUUDESTA Amerikkalaista DAVEY MOOREA vastaan Helsingin Olympiastadionilla 17.8.1962! Olin silloin myös paikalla. SUKE TATLI EDIKSEN veli tulee siihen viereeni kannustamaan veljeään ottelussa. Voin vain kuvitella ne tunteet, paineet ja jännityksen hänen mielessään tässä hetkeä ennen ottrlun alkua! ON AIKA GLADIAATTORIEN!
Gongi soi ensimmäiseen erään. EDIS TATLI aloittaa hyvin. Hän on nopeampi, terävämpi ja jopa voimakkaampi. Se on ensi erän vaikutelma minulle. Näyttää hyvälle. Ensimmäiset erät tuovat tunteen että EDIS vie mestaruusvyön APRILILTA! RICHAR APRIL kuitenkin parantaa pikkuhiljaa otettaan. Hän on vaikeasti oteltava, tarkka, ulottuvine vasemman käden suorineen, jonka perään myös oikea suora usein pamahtaa. Ja valitettavasti myös usein osuen. Ottelu on tasainen, taistelua ja hyvää nyrkkeilyä. On pakko nauttia siitä. EDIS TATLI taistelee koko sydämellään, taidollaan ja kunnollaan. Mun on mahdotonta laskea pisteitä sillä näen EDIKSEN osumat ja suoritukset päällimmäisenä. Kuitenkin loppua kohden 12 eräisen viimeiset erät mestari on sen verran vakuuttava että taitaa säilyttää MM-tittelinsä itsellään. Niinkuin sitten käykin. EDIS TATLI otteli kuitenkin hyvin. Otteli huippuottelun ja itsensä todella A-luokkaan! Hän on nyt huipulla! Se kova harjoitus ja työ salilla ei ole mennyt hukkaan! Tästä on hyvä jatkaa! Etsiä uudet haasteet. Voittaa tulevat titteliottelut! Euroopan Mestaruus titteli tuntuisi nyt hyvältä ja mahdolliselta tavoitteelta! Toivottavasti sellainen järjestyy! Lähdimme heti ottelun jälkeen poikani JERRIN kanssa. Ajoin hänet kotiinsa ja juttelimme matsista ja olimme yhtä mieltä, että se oli hieno ottelu ja EDIS TATLI oli lähellä tittelin voittamista! Hieno kaveri, hieno nyrkkeilijä. Olen edelleenkin HENGESSÄ HÄNEN KEHÄKULMASSAAN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti