keskiviikko 6. marraskuuta 2013

HARRIN VASENSUORA 6.11.2013

FUTISRAKKAUTTA. Eilen iltapäivällä minulla oli ilo ja kunnia käydä ATIK ISMAILIN uuden kirjan MESTARUUS-SARJAN MAESTROT julkistamistilaisuudessa Sonera että Olympia Stadionilla. Tilaisuus oli erittäin lämminhenkinen. Tämä entinen jalkapallotähtemme,  on kirjoittanut hienon kirjan peli ja lajikavereistaan. Heidän uristaan ja persoonistaan pelikentillä seuroissaan. Paljon näitä MAESTROJA oli myös eilen paikalla ja ilmassa oli selvästi FUTISRAKKAUTTA! ATIK piti hienon puheen Olympia Stadionin kabinetissa, samassa missä hän ja monet paikalla olleet ex-MAESTROT olivat aikoinaan olleet pelipalavereissa ennen pelejään, niin HJK:n kuin Maajoukkueenkin kanssa. ATIK kertoi kirjan synnystä. Pelikavereistaan, valmentajistaan ja ihanteistaan. Se että minäkin entisenä nyrkkeilijänä olin paikalla johtuu siitä, että minäkin olen tuntenut FUTISRAKKAUTTA jo monien vuosikymmenien ajan. jo aivan 60-luvun alusta saakka. Kävi nimittäin näin, että eräänä päivänä isäni sanoi minulle, kuule Harri, mitäs jos mentäisiin Pallokentälle katsomaan futista? Mun yhden kaverin poika pelaa siellä ja on kuulemma hyvä? Niinpä mentiin vanhalle BOLLIKSELLE ja siellä pelasi HPS vastaan joku muu seura, jota en muista, mutta tämän pelaajan sieltä HPS:stä muistan, hän oli KAI PAHLMAN! Ja jäin silloin välittömästi futiskoukkuun. Seurasin KAI PAHLMANIN uran käyden kotipeleissä ja jopa usein vierasmatseissa Etelä-Suomen kaupungeissa. Opin tuntemaan KAITSUN ja meistä tuli kaverit niinkuin isämmekin olivat olleet. Opin tuntemaan myös paljon KAITSUN pelikavereita, futis-sankareita minulle. Tuli ATIK ISMAILIN aika. Seurasin ATIKIA samoin kuin KAITSUA aikoinaan. Me opimme myös tuntemaan toisemme ja ystävystyimme ja tunsimme urheilukaveruutta. ATIK piti nyrkkeilystä ja minä futiksesta. Kun eilen katsoin ja kuuntelin ATIKIA. Hänen puhettaan, hänen kunnioitustaan futiskavereitaan kohtaan, en voinnut muuta kuin tuntea hyvää mieltä, ja nähdä FUTISRAKKAUTTA eilen Olympia Stadionin kabineetissa. Pääsimme siitä kaikki läsnäolijat osallisiksi, Hieno tilaisuus. Hyvä ATIK! Oli suuri ilo tavata, niin monia suuria futistähtiä, joiden olen aikoinani nähnyt pelikentillä tositoimissa. Aika on mennyt nopeasti. Olemme tietysti vanhentuneet, mutta silti näin mielessäni, niin monen, edelleen parhaissa voimissaan pelikentillään. ja tunsin ettei FUTISRAKKAUTENI ole ainakaan haalistunut! Illalla kun vielä katsoin Champions Liigan pelin JUVENTUS vastaan REAL MADRID, hypistelin välillä ATIK ISMAILIN uutta kirjaa MESTARUUS-SARJAN MAESTROA uskaltaisin sanoa....oli FUTISPÄIVÄ!
Tapasin siellä yhden jalkapalloilumme LEGENDAN Valkeakosken Hakan ja Bundesliigassa Saksassa HSV:ssä Hampurissa aikoinaan ammattilaisena pelanneen JUHANI "Jussi" PELTOSEN.
HJK:n kovat pelimiehet vasemalla puolellani HANNU "Kauti" KAUTIAINEN ja oikealla puolellani JUHA "Dalla" DAHLLUND
JAAKKO "Murtsi" MURTOVAARA vasemalla kuvassa edelleen loistavassa kunnossa, iloinen ja sympaattinen, kova kaveri pelikentillä aikoinaan HJK.n joukkueessa. Hienoa MURTSI!
Ja tässä oikealla puolellani viihdemaailmamme LEGENDA JUKKA VIRTANEN on täysin FUTISRAKKAUDEN täyttämä ja ZOOMIN pitkäaikaisin keskushyökkääjä. Oli mukavaa tavata JUKKA!
Ja kaksi FUTISRAKKAUDEN täyttämää. RAUNO "Rane" Munukka, joka jo pikkupoikana pelaili kotikulmillamme Lappari 6:sen koulun pihalla aina jalkapalloa ja sanoi olevansa KAI PAHLMAN. RANESTA ei kuitenkaan tullut jalkapalloilijaa huipputasolla, mutta jalkapallotuomari kylläkin Mestaruustasolla. RANEN kanssa kävimme usein yhdessä katsomassa niin KAITSU PAHLMANIN kuin ATIKIN pelejä pitkin Etelä Suomen kaupunkeja. ESA HEINONEN maajoukkueemme ja HJK:n Mestarimaalivahdin PAAVO "Pave" HEINOSEN pikkuveli, josta tuli aikanaan myös HJK:n ja Maajoukkueen pitkäaikainen fysio/huoltaja on seurannut futista siitä kentänlaidalta, oppinut tuntemaan pelaajat, on myös FUTISRAKKAUDEN täyttämä. Ja molemmat kaverit mun nuoruuden kavereita.
Ja tässä vielä ATIK ISMAILIN kirja jota haluan suositella....FUTISTA ja FUTISRAKKAUTTA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti