tiistai 30. elokuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/8

NYRKKEILYLIITTO VASTAAN TUL! Seuraavat merkittävät kilpailut tapahtuivat jälleen Helsingissä 2-3.12.1940, jolloin Nyrkkeilyliiton ja TUL:n parhaimmisto kohtasivat toisensa. Näissä kilpailuissa isäni nyrkkeili kaksi ottelua. Ensimmäinen kamppailu tapahtui OLLI NIKULAISTA vastaan. Nuoren PIITULAISEN arveltiin saavan kestää vaikean kypsyyskokeen, mutta osoittautui, että hän on jo oppiaskeleensa ottanut, kaikessa muussa paitsi vakavuudessa. Nopeista koukuistaan tunnettu NIKULAINEN hävisi ensi erän pisto tunnustelut ja yritti sitten toisessa erässä koukkuryöppyä saaden jonkin verran perillekin. Sitä hänen ei olisi kuitenkaan pitänyt tehdä - PIITULAINEN innostui näyttämään kaikkensa, mikä ei ole suinkaan vähän. NIKULAINEN ei tavannut vastustajaansa mistään, kaiken aikaa tuntien iskut joka taholla. Hän väsähti tuloksettomaan ponnisteluunsa ja PIITULAINEN piteli kolmannessa erässä hiukan liikaakin leikkiä hänen kustannuksellaan. Toisessa ottelussa tappion kärsi toinen TUL:n mestari ERKKI RASK, ottelussa PIITULAINEN oli yhtä ylivoimainen kuin NIKULAISTAKIN vastaan. RASK hosui silmittömästi ensimmäisessä erässä. PIITULAINEN antoi miehen touhuta väistellen tämän väsyksiin. Toisessa ja kolmannessa erässä RASK oli pelkkänä osumien maalitauluna, mutta kun PIITULAINEN näpytteli hellävaroen amatöörinyrkkeilyn hengen mukaisesti ei kanveesille menon vaaraa ollut. Nyrkkeilyliitto oli pistein 17-15 TUL:a parempi. Katsojia oli molempina iltoina huikeat 6000. Liitto-ottelujen perusteella valittiin yhteinen joukkue kohtaamaan RUOTSI maaottelussa TUKHOLMASSA 15.12.1940.

Suomen nyrkkeilyn maajoukkue lähdössä laivalla Tukholmaan kohtaamaan Ruotsin maajoukkueen!