lauantai 10. syyskuuta 2022

NYRKKEILYKEHÄN SATUPRINSSI YRJÖ PIITULAINEN/29

HELSINGIN SANOMIEN KIRJEENVAIHTAJAN SELOSTUS JATKUU. Ottelun ainoa kansainvälinen leima lukuun ottamatta PIITULAISEN osaanottoa oli siinä, että muuan ranskalainen sotavankeudesta vapautunut nyrkkeilijä osallistui myös kilpailuihin. Paitsi lukuisia nyrkkeilyotteluja oli myös muuta ohjelmaa. Päähuomio kiintyi kuitenkin voimakkaasti mainostettuun otteluun PIITULAISEN ja KREUGERIN välillä. Heidän painosuhteensa olivat PIITULAISEN eduksi. PIITULAISEN painaessa 66 ja KREUGERIN 60 kiloa. PIITULAISEN pituus 175 ja KREUGERIN 170 cm. Muunmuassa olivat läsnä Suomen nyrkkeilyurheilun johtomies VIKTOR SMEDS sekä suomalaisia sotavammaisia ja Ruotsin nyrkkeilyelämän johtavia henkilöitä. Kehätuomarina toimi HARRY ERIKSSON. Illan pääottelu PIITULAISEN ja KREUGERIN välillä alkoi voimakkaissa merkeissä yleisön heti innolla ottaessa osaa ottelun kulkuun. Ensimmäisessä erässä PIITULAINEN alkoi hyökkäämällä. Hän meni vastustajaansa vastaan kumarassa painaen oikeaa käsivarttaaan maksansa suojaksi. KREUGERIN erikoisiskuna on vasemman suoran käyttö. PIITULAINEN oli kokonaan luopunut aikaisemmasta tyylistään. Hän hyökkäsi kiivaasti vastustajaansa vastaan. Erän vaiheissa hän saikin ruotsalaisen työnnetyksi köysiin iskien muutaman sarjan sisään. Yleinen käsitys olikin se, että ensimmäinen erä oli koitunut PIITULAISEN hyväksi eräiden ruotsalaistenkin asiantuntijain laskujen mukaan 20-18. Toisessa erässä PIITULAINEN yritti jatkaa vauhtiaan, mutta ruotsalainen tässä erässä osoittautui pystyvänsä ottamaan vastaan ne iskut, jotka PIITULAINEN oli hänelle ensimmäisessä erässä ja tässäkin erässä saanut sisään. KREUGER näytti tässä erässä ilmeisesti olevansa kestävämpi kuin PIITULAINEN. Samaan aikaan yleisö mitä voimakkaimmilla huudoilla osoitti suosiotaan todella kovalle ottelutyylille. Kuitenkin monet laskivat tämän erän lankeavan KREUGERIN eduksi, erään ruotsalaisen kirjeenvaihtajallemme antaman lausunnon mukaan 19-20. Komannessa erässä näytti siltä, että PIITULAINEN saattoi hyvin kestää yhä edelleen, mutta toisaalta vaikutti siltä kuin hänen iskuissaan ei olisi ollut samaa kovuutta kuin aikaisemmin. Vauhti ei vähentynyt. KREUGER koetti vähän päästä sitoa vastustajaansa. Tämä erä muodostui hyvin riidanalaiseksi, josta johtuikin, että kun tuomarien päätökseksi tuli, että KREUGER julistettiin voittajaksi, monet asiantuntijatkin olivat ottelun tasaväkisyyden takia sitä mieltä, että on vaikeaa sanoa, kumpi on voittaja. Kirjeenvaihtajamme saattoi jälkeenpäin todeta, että toisten pistetaulukossa havaittiin pistelukujen menneen tasan, jonka mukaan PIITULAINEN olisi voittanut, kun taas toimittaja HOLMSTEDTIN,joka on Ruotsin tunnetuimpia ammattinyrkkeilymiehiä ja itsekin kuuluisa nyrkkeilyselostaja, pistetaulukossa oli pisteluvut 17-20 KREUGERIN eduksi viimeisen erän jälkeen. Kilpailujen jälkeen saattoi kirjeenvaihtajamme keskustella maisteri VIKTOR SMEDSIN kanssa, joka lausui käsityksessään, että ottelu oli kovin tasaväkinen, mutta koska PIITULAINEN oli hänenkin mukaan hävinnyt jonkin verran kolmannen erän, niin voitto oikeuden mukaan lankesi KREUGERILLE. SMEDS korosti erikoisesti sitä, että kaikista PIITULAISEN erinomaisista nyrkkeilijäominaisuuksista huolimatta, jotka lupaavat hyvää ja suurta tulevaisuutta hänelle nyrkkeilijänä, häneltä puuttuu vielä kestävyyttä, johon hänen olisi erikoisesti kiinnitettävä huomiota. SMEDS totesi myös, että ottelu oli erittäin kova ja se olisi kestänyt ammattiottelijankin arvostelussa. Ruotsalaislehdet kertoivat KREUGERIN vottaneen fantastisessa ottelussa suomalaisen kehätaiturin YRJÖ PIITULAISEN.