maanantai 5. lokakuuta 2020

TAPAHTUMIA & TARINOITA HARRIN KEHÄKULMASTA

   

Välillä sitä yllättyy, siitä, että vaikka oot jo 73 vuotta ja elänyt omaa pienimuotoista, mutta ihanaa elämää pikkuhiljaa treenaillen ja kavereita tapaillen ja oman perheen kanssa elämää päivittäin.... Sitten taas yhtenä päivänä ystäväni RISTO K oli jättänyt minulle kopioita yhdestä uudesta kirjasta otetuista kirjoituksista, missä käsiteltiin JYRKI HÄMÄLÄISTÄ ja JYPEN kuolemaa ja siitä useamman viikon "kirjoitus-roskaa" liittyen JYPEN jättämään perintöön minulle. Jouduin siis osalliseksi! Nyt tässä kirjassa muistellaan sen aikaisia juttuja ja yksi jos toinen laukoo mielipiteitään niissä. Hiukan ihmettelen näitä juttuja, koska ne ovat täysin roskaa ja valetta. Koitin pysyä ulkopuolisena näiden viikkojen ajan osallistumatta kommentoimaan niitä välttääkseni turhaa riitaa kenenkään kanssa. Otin tuomarin hoitamaan asiaa, jotta asiat kulkisivat sopuisasti ja niin kuin pitikin. Yksi asia täytyy kyllä tässä korjata, tästä kirjan valheellisesta tiedosta, missä väitetään, että hylkäsin JYRKIN hänen sairastuttuaan.... Siihen sanon höpö höpö. Nykyään voidaan näköjään kirjoissa kirjoittaa mitä tahansa? Olen tässä välillä kuulut ja lukenutkin olevani kuollut jo nuorena.... ymmärrän että kirjoihin täytyy saada väriä ja tapahtumia jotka kuohuttaa mieliä ja saa ihmiset ihmettelemään... nyt tähän JYRKIN hylkäämiseen.... eräänä torstaina lähdimme vaimoni kanssa Ruotsiin 50-vuotis päiville, jolloin soitin JYPELLE että tulen tiistaina takaisin, jolloin soitan sinulle tiistai iltapäivällä, niin mennään kahville.... valitettavasti JYPE oli sillä aikaan tullut toiseen ratkaisuun tiistai aamupäivällä... Jos tämä on syy syyttää minun ystäväni hylkäämisestäni, niin aikamoista roskaa. Sitä ennen tapailimme kymmeniä vuosia enemmän tai vähemmän ihan niin kuin kavereilla on normaalisti tapana, jotka kuitenkin kumpainenkin eläen omaa elämäänsä. Voisin tietenkin kertoa paljon enemmän ja olen vuosien mittaan kirjoitellutkin JYPESTÄ ja ystävyydestämme tarinoita. Ja mitä kaikkea JYPE onkaan kertonut minulle, ei ole tarpeellista minun kertoa. Mutta tämän kirjan valheellista kirjoitusta kyllä haluan hiukan oikaista paikkansa pitämättömäksi ja samalla laittaa tähän BLOGIKIRJOITUKSENI 19.3.2008 päivämäärällä kuvatakseni ystävyyttäni JYRKI HÄÄLÄISEN kanssa, joka on hengessä voimassa myös tänään, vaikka joku juorutoimittaja koittaisi muuta väittää...."EIHÄN ELÄMÄ OLE OLLUT PELKKÄÄ KURJUUTTA, EIHÄN HARRI" sanoi JYPE usein minulle Mellstenin rannalla istuessamme....

19.3.2008 kirjoitettua....

HYVÄSTI YSTÄVÄ! Opin tuntemaan JYRKI HÄMÄLÄISEN jo 1966. Hän toivoi aina kun tulin Ruotsista ottelemasta, että kävisin häntä morjestamassa Autotalossa Suosikin toimituksessa. Hän ihaili ruotsalaista BOSSE HÖGBERGIÄ, Ruotsin sen ajan näkyvintä nyrkkeilytähteä ja JYPE halusi kuulla minulta BOSSEN matsista selostuksen. Näin opimme tuntemaan toisemme. Vuodesta 1979 alkaen meistä tuli todella läheiset ystävät alkaen illasta, jonka vietin ARJA-LIISAN ja JYRKIN kodissa, silloin Niittykummussa. Voi sanoa, että meistä tuli sangen tiiviisti yhteydessä olevat ystävät vaimoinemme. Käytiin leffoissa, syömässä, keikoilla, toistemme kotona, lenkkeiltiin, nyrkkeiltiin, puhuttiin Rock and Rollista, käytiin jopa matkoilla yhdessä. Kymmenet ja taas kymmenet muistot vyöryvät tietysti mieleeni, on vaikea ymmärtää, että JYPE on poissa! Vaikka hän on poissa fyysisesti, niin hän pysyy läsnä varmasti sydämessäni ja muistojeni galleriassa. Olen jo aikaisemmin kirjoittanut JYRKI HÄMÄLÄINEN on ystävä, oli sitten sateista tai aurinkoista, myrskyisää tai tyyntä, toivoa löytyi aina, uskoa parempaan! Voin vain nyt toivottaa ystävälleni rauhaa, hyvää matkaa, ehkä me vielä tavataan. Harri Piitulainen

BOXING CENTERISSÄ vierailemassa promoottorini ja ex-raskaansarjan maailmamestari INGEMAR "Ingo" JOHANSSON, vieressä JYRKI HÄMÄLÄINEN ja oikealla puolella FLOYD PATTERSSON jonka kanssa INGO otteli kolmasti maailmanmestaruudesta sekä minä.

  Tässä vasemmalta katsoen DANNY, ISTO LYSMÄ, JYRKI HÄMÄLÄINEN ja minä. Voidaan sanoa                 kaverukset ISTO LYSMÄN 60-vuotispäivillä legendaarisessa ravintola SALVESSA.

Kirjoitin runon silloin siunaustilaisuuteen: "YSTÄVÄÄ MÄ AATTELIN, TAIVASTA SINISTÄ KATSELIN, VAIK` AURINKO PAISTAA, MERI KIMALELLEN VÄLKYY, ON YSTÄVÄ JOSSAIN TUOLLA, TÄMÄN MAAILMAN TUOLLA PUOLLA! TÄHYILEN YLÖS TAIVAISIIN, TOIVON ETT VIELÄ AJATUKSIN TAVOITTAISIN, TUON YSTÄVÄN HYVÄN NIIN TOIVOISIN! VAIKKEA ON KIELTÄÄ IKÄVÄÄ, ESTÄÄ KYYNELIEN VALUVAN, ALAS POSKIANI KIERIVÄN! SINUA ILOLLA MUISTAA HALUAN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti