lauantai 17. kesäkuuta 2023

Elämänmenoa 17.6.2023


Hei se on viikonloppu edessä. Tosin näin eläkeläiselle se ei niin kovin muuta tätä päiväjärjestystä, mutta ainahan viikonloppu on tarkoittanut vapaata ja tapahtumia. Ja niinpä tuli tässä mieleen, kun tämän nykyisen blogijuttujeni otsikko on ELÄMÄNMENOA, niin eikö viikonloppu sovi siihen hyvin ja siihen lisäksi hiukan kuvia elämänmenosta ja tapaamisista ystävien kanssa. Voi vain todellakin ihmetellä tätä ajan kulua ja elämänmenoa kuinka kovaa vauhtia se on menossa. Koitan pysyä kovasti tässä päivässä ja muodostaa jonkinlaista päiväohjelmaa, treenien ja kävelylenkkien kanssa, painonhallintaa, joka onkin ollut elämänaikainen projekti ja tämä kesäaika onkin aina ollut vaikea, jäätelöä, mansikoita, herkkuhetkiä terasseilla, pieniä matkoja jossa paikalliset buffetpöydät ovat houkuttelevia. Voisin sanoa ihan vuosikymmnien kokemuksesta että kesäajat ovat koettelevia ja haasteellisia, jos ja kun yrittää pitää kiinni treeni ja painotavoitteista. Olen tänään yrittänyt laatia jälleen uuden treenitavoitteeni tämän vuoden 2023 loppuun. Saas mähdä kuinka onnistun? On jokatapauksessa hienoa että on KESÄAIKA! Olen joskus kirjoittanut ylös itselleni istuessani Mellstenin Paratiisrannassa auringonpaisteisessa päivässä joskus vuonna 2001...."EN PYSTY PYSÄYTTÄMÄÄN AJAN KULKUA, MUTTA VOIN NAUTTIA SEN OHIKIITÄVISTÄ HETKISTÄ"!


Aina välillä sitä pysähtyy näiden blogijuttujeni kanssa ajattelemaan, kuinka aika on mennyt kovaa vauhtia ja kuinka joku on ollut jo todella kauan  ystäväni! Niinkuin tämä kuuluisa Kuvakirjataiteilija ja Rock and Roll valokuvaaja MASA von ELM. Mehän tavattiin jo 60-luvun alkupuolella mennessämme samaan kouluun ja heti ensimmäisenä päivänä meidät yhdisti diggaus ELVIKSEEN ja ROCK AND ROLLIIN. Jossain vaiheessa tiemme joksikin aikaa   kulkivat omia latujaan, mutta sitten taas tavatttiin ja ystävyys oli muuttumaton ja ELVIS ja ROCK AND ROLL myös edelleen olemassa. Nyt tämän "eläkeläisajan" olemme käynneet yhdessä jos toisessa konsertissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Olemme tapailleet perheinemme.

Mutta yksi juttu on nämä MASA von ELMIN kuvakirjat niin reissuista kuin kotimaan konserteista, kuin tapaamisista esimerkiksi kahvittelun merkeissä kavereiden kanssa, Ne kirjat ovat suunnattoman arvokkaita niin hengessä kuin muutenkin. Ne voisivat olla kyllä kauppojen hyllyssäkin taiteellisten ja hienojen kuvien myötä ja tarinoiden jotka myötäilevät näitä kuvia! Niitä on jo aika paljon eikä se taida päättyä vielä tähän.  Pari vuotta sitten MASA von ELM yllätti yllä olevalla kuvakirjalla ja siitä enemmän tuossa alapuolella ja tuossa vieressä MASA von ELM Cafe Torpanrannassa  minun kuvaamanani ja tulevana viikonloppuna, eiköhän taas ole vähän ROCK AND ROLLIA!!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                        2011 kirjoitettua.... Olipa todellinen Knock Out yllätys, kun ystäväni Kuvakirjataiteilija sekä Rock and Roll valokuvaaja MASA von ELM antoi eilen hienon ruokailumme jälkeen minulle paksun kuvakirjan HARRI 70, jossa oli upeita kuvia varmaan monta sataa. Ystävistäni, tapahtumisista sekä Rock and Roll konserteista viimeisen kuuden vuoden ajalta! Nyt ei siis ollut kysymys Back To Sixties jutusta, vaikka kuvissa olevilla minun lisäkseni ei 60-luku ole tuntematon. En kerro itse enempää, vaan annan MASA von ELMIN kuvakirjan kertoa kuvien kautta tästä ainutlaatuisesta lahjasta jonka ystävältä ja ystäviltäni sain. Valitsin monen sadan kuvan joukosta aivan satunaisesti noin 100 kuvaa. Toivon näin myös kaikille hyviä hetkiä ainutlaatuisen ystäväni MASA von ELMIN kuvakirjan kuvien kautta, onnellista ja hyvää elämää, Kun sain kirjan, en voinnut välttyä kyyneleiltä, siellä olevien monien pois menneiden ystävien kuvien ollessa siellä, mutta vaikka kaipaan heitä, koitan muistaa ilolla hyvistä hetkistä, elämäni aikana, niin poismenneitä, kuin teitä vielä elämässä mukana olevia, Koitetaan jatkaa vielä ainakin jonkin aikaa, Rokataan ja Boksataan! Kiitos kaiklle, 70 vuotta elämää on ollut melenkiintoista ja on mennyt älyttömän nopeasti! Sydämellisesti HARRI PIITULAINEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti