perjantai 30. lokakuuta 2015

HARRY`s CORNER: KIVEEN HAKATUT

Tänään kävin taas aanupäivällä treenaamassa Tuulimäen Boxingsalilla ja yllättävän raskasta edelleen. Alan kohta epäilemään, etten nuorru enään, enkä löydä enään parasta nopeuttani? Kotiin tullessani, tietenkin lounaan jälkeen, oli posti tiputtanut pahvisen kirjekuoren postilaatikosta eteisen lattialle. Avaan kuoren ja löydän sieltä uuden tuliterän KIVEEN HAKATUT kirjan. Heti kirjan kansi saa mut nostalgisiin fiiliksiin. KAITSU PAHLMAN jalkapallo-idolini no1 siinä kannessa. Ah, että seurasinkin paljon KAITSUN pelejä ja meistä tuli kaveritkin ja näimme aina silloin tällöin, niin kauan kun KAITSU oli vielä tässä elämässä mukana. Niin tämä kirja KIVEEN HAKATUT on kahden loistavan toimittajan ARTO TERONEN ja JOUKO VUOLLE hienoa kuttuuritekoa urheilulle ja entisille urheilutähdille. Tämä kirja on nyt jo viides. Edellä olevat kirjat ovat eläneet myös suositussa YLEN radio-ohjelmassa KIVEEB HAKATUT jo monen uoden ajan.Nämä kaverit käsittelevät suositulla tyylillä urheilijoiden elämäntarinoita omaisten, läheisten ja rinnalla kulkeneiden ihmisten kautta. Ainutlaatuista historiaa!
Tässä kuvassa toimittaja superpari
JOUKO VUOLLE ja ARTO TERONEN jotka minäkin tapasin kesällä Mellstenin Paratiisirannalla. Kundit olivat silloin tekemässä juttua JOMI LIMMOSESTA ja haluaisivat jutella minunkin kanssani. Olivat kuulleet, että olimme JOMIN kanssa ystävät! Kyllä, ystäviä ja minulle JOMI oli enemmänkin, nyrkkeilysankari, jota ihailin jo ihan pikkupojasta saakka!Okei. Kirja on täynnä hienoja ja suuria urheilusankareita. Kirja on upea monipuolisessa urheilutarjonnassaan, niinkuin edellisetkin 4 kirjaa, mutta minulle sykähdyttävin oli tietenkin JOMI LIMMONEN. Luin juttua JOMISTA mielenkiinnolla, omia sanomisiani sekä kertomaani ja tunsin meneväni taas syvälle nostalgiseen nyrkkeilijän maailmaani ja toisaalta mua hymyilitti hiukan sanonta, että minut muistetaan nyrkkeilyvuosiltani aika räväkkänä viihdemiehenä kehässä ja kehän ulkopuolella. Joka tapauksessa JOMI LIMMONEN oli minulle ennen kaikkea nyrkkeilysankari ja ystävä kiristettyjen köysien maailmasta, jonka kanssa jaoimme tunnelmia sieltä, leireillä JOMI valmentajana, maaotteluissa JOMI kehäkulmassa avustamassa, minä kehän laidalla pikkupoikana katsomassa JOMI LIMMOSEN otteluja ja nyrkkeilyuran jälkeen tämä nyrkkeilijöiden välinen ystävyys jatkui monine tapaamisineen vuosikymmeniä. Tänä päivänä on muistot ja kaipaus. Muistan sinua JOMI edelleen! Muuten, kannattaa lukea KIVEEN HAKATUT kirja! JOUKOLLE ja TEROLLE henkilökohtaiset kiitokset nyrkkeilytähden muitamisesta! Nyrkkeilykulttuuria!

Ja kun siitä show-elämästä oli siinä kohdallani maininta, niin olihan siinä jotakin pohjaa....KAI PAHLMANIN vieraana legendaarisessa YRJÖNKULMASSA!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti