sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Tarinoita HARRIN KEHÄKULMASTA: TAAS MATSIPÄIVÄ

26.2.1967 aamulla oli punnitus loistoravintola Erikslustissa, jossa jaoin pukuhuoneen jo tutuksi tulleen USA:n LEOTIS MARTININ kanssa. Pukuhuoneessa sattui hämmentävä pieni välikohtaus, kun afrikkalainen musta raskaan sarjan boksari COLORADO KING, LEOTIS MARTININ vastustaja, yritti majoittautua samaan pukuhuoneeseen meidän kanssamme. Silloin huoneeseen ryntäsi LEOTIS MARTININ avustaja JOE POLLINO, joka ajoi karjuen hämmentyneen COLORADON pois pukuhuoneestamme. Tuntui vähän pahalta, kun tämä COLORADO tuntui mukavalta ja sympaattiselta kaverilta, joka oli täysin vieraassa maassa, hänet oli hankittu LEOTIS MARTININ "hiekkasäkiksi" eikä hän tuntunut olevan minkään arvoinen täällä. "Mitä toi musta tekee samassa pukuhuoneessa teidän kanssann?" sanoi amerikkalainen COLORADON mentyä. Olin tästä kyllä perin ihmeissäni, sillä LEOTIS MARTIN oli täysin samanvärinen kuin COLORADOKIN. Kilpailut alkoivat kello 17.00 Baltiska Hallenissa ja päivä kului taas hitaasti matelemalla odottaessa, että pääsisi töihin.


Ja teinkin taas töitä hartiavoimin, eikä yksitoista vuotta minua vanhempi PETER SCHULTZ kerinnyr oikein mukaan ollenkaan, kun aloitin terävällä vasemmalla suorallani saaden puolessa minuutissa saksalaisen nenän vuotamaan verta ja onnistuin vielä parilla oikean käden suoralla horjuttamaan vastustajaani, oli hänen ainoa temppunsa käydä syliksi sekä suojata päätään kumartelemalla ja puskemalla jossakin vyötäröni korkeudella. Gongi soi ensimmäisen erän päätteeksi ja faija antoi väliajalla ohjeet: "Ahdista vaan jatkuvasti ja lyö molemmin käsin, niin kaveri ei ota toista erää loppuun." Ja niin kävi, että kun toista erää oli noin minuutti nyrkkeilty ja HANS PETER SCHULTZ yritti vain syliksi käymällä estää lyöntejäni, ajoi kehätuomari saksalaisen pois kehästä.
Neljäs voitto oli oli tosiasia ja peli jatkui. "Lupaava Piitulainen ehkä mestari" otsikoivat ruotsalaislehdet, suomen lehdet "Harrin vastustaja ajettiin kehästä", "Harrin kehäkumppani diskattiin Malmössä", "Piitulainen lopetti ottelun toisessa erässä, "Piitulainen voitti nyt Schultzin" ja jutuissa todettiin minun olleen ylivoimainen ja parhain nyrkkeilijä illassa, joten noususuhdanne jatkui. Seuraava ottelu sovittiin Göteborgiin 30.3.1967, jolloin ottelisin ensi kerran kuusi erää ranskalaista JAQUES CHICHEÄ vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti