lauantai 23. kesäkuuta 2018

TARINOITA HARRIN KEHÄKULMASTA: KIITOLLISENA MUISTAEN

11.11.1966 - 30.12.1969 oli aikajakso, kun sain nyrkkeillä BERTIL KNUTSSONIN ja INGEMAR JOHANSSONIN ammattinyrkkeilytallissa. He olivat promoottorini. Näiden vuosien aikana sain tutustua heihin ja koin hienoa ja huolehtivaista suhtautumista nuoreen poikaan sillä olin 19. vuotias aloittaessani ammattinyrkkeilijänä silloin Ruotsissa. Heistä kummastakin tuli elinikäiset ystävät.Masa von Elmin kuvakirjasta

                                               INGON kanssa tapasimme myöhemmin harvemmin, mutta sain usein terveisiä yhteisten ystävien välityksellä. BERTIL KNUTSSONIN kanssa tapasimme useammin kymmenien vuosien aikana. BERTIL vieraili joskus Helsingissä, jolloin tapasimme ja vaihdoimme kuulumisia. BERTIL soitti kun INGEMAR sairastui alzheimeriin. Soitti ja kertoi BOSSE HÖGBERGIN menehtymisestä samoin kuin kun INGO kuoli. Se tuntui silloin kovin surullislta.


 INGEMAR JOHANSSON, JYRKI HÄMÄLÄINEN, FLOYD PATTERSON ja minä BOXING   CENTERISSÄ. Tapasimme INGON ja FLOYDIN kanssa pitkästä aikaa heidän vieraillessaan Suomessa ja tullessaan moikkaamaan minua salilleni. Hieno ja muistorikas tapaaminen.

BERTIL KNUTSSON tuntui ikuiselta. 2012 kun BERTIL oli täyttänyt 80 vuotta menimme vaimoni kanssa Göteborgiin muutamaksi päiväksi. Käytiin katsomassa JERRY WILLIAMS SHOW. BOSSE HÖGBERGIN LIZ vaimo oli mukana illanvietossa, kuin myös TARJA BROWN-LEHTINEN, tyttö Tampereelta, joka jo 15 vuotiaana oli muuttanut  Ruotsiin ja oli kymmeniä vuosia BERTILIN firmassa töissä talousjohtajana. Ja pari muuta  ystävää.

Käytiin yhtenä päivänä syömässä BERTILIN vietyä meidät jossakin Göteborgin lähellä olevaan merenranta ravintolaan Bentley autollaan. Siellä BERTIL sanoi, "Harri, on hienoa, että olemme voinneet tavata ja olla ystäviä. Tuntuu kuin sinä olisit ainoa jäljellä oleva silloisesta nyrkkeilyajasta. Nyt voin kertoa sinulle Harri, en ole kertonut tätä sinulle koskaan aiemmin, ettei sinulle tulisi paha mieli, mutta nyt kerron, olin ehtinyt sopia sinulle jo EM-ottelun juuri ennenkuin nyrkkeilykielto tuli voimaan Ruotsissa! Se ammattinyrkkeilyn kielto silloin Ruotsissa yllätti meidät kaikki, sillä emme uskoneet, että se olisi mahdollista ja menisi ruotsalaisessa poliittisessa äänestyksessä läpi. Sanoin BERTIL KNUTSSONILLE sinä päivänä "BERTIL, tuo oli hienoa kuulla, mutta pidän tätä hienompana, olemme olleet ystäviä kaikki nämä vuodet ja olen aina voinnut tuntea olevani sinun ja INGEMARIN nyrkkeilijä teidän tallissanne! Tämä oli viimeinen ilta BERTILIN kanssa sillä BERTIL menehtyi äkilliseen sairauteensa melko nopeasti 20.7.2012. Olen iloinen, että tämä aikajakso on tallessa ja taltioitu. Kaipaan heitä INGOA ja BERTILIÄ muistaen lämmöllä ja kiitollisuudella heitä ja kaikkia nyrkkeilykavereita ja ihmisiä tuolta aikakaudelta! Näin se elämä menee, mutta aikajaksi 11.11.1966 - 30.12,1969 on unohtumaton. Kiitos INGO & BERTIL!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti